بیت کوین چیست؟ و چه تغییری در بازارهای مالی ایجاد کرد؟

برای درک بهتر بیتکوین بهتر است آن را با شبکه‌ی اینترنت در دنیا مقایسه کنیم. در واقع بیتکوین چیزی شبیه به همان شبکه‌ی اینترنت جهانی است اما در زمینه‌ی پول و سیستم پرداخت.

حرف تازه – رپورتاژآگهی:

بیت کوین چگونه دنیا را متحول کرد

برای درک بهتر بیتکوین بهتر است آن را با شبکه‌ی اینترنت در دنیا مقایسه کنیم. در واقع بیتکوین چیزی شبیه به همان شبکه‌ی اینترنت جهانی است اما در زمینه‌ی پول و سیستم پرداخت.

بیت کوین چیست؟ و چه تغییری در بازارهای مالی ایجاد کرد؟

بیت کوین (BTC) نوعی رمز ارز و یا به عبارت بهتر ارز مجازی است که به عنوان اولین پول و روش پرداخت غیر متمرکز در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. به بیان بهتر بیت کوین اولین تجربه‌ی موفق یک سیستم مالی غیر متمرکز بود و از همان ابتدا اصطلاح غیر متمرکز بودن با تولد این ارز دیجیتال بر سر زبان‌ها افتاد. غیر متمرکز بودن به این معناست که بیت کوین به گونه‌ای طراحی شده که دخالت هر گونه شخص ثالث مثل موسسات مالی و بانک‌ها را در فرایند انجام تراکنش های مالی و تامین امنیت این نوع از داریی ها به طور کامل حذف شده است.

برای درک بهتر لیدر بزرگ ارزهای دیجیتال بهتر است آن را با شبکه‌ی اینترنت در دنیا مقایسه کنیم. در واقع بیت کوین نیز چیزی شبیه به همان شبکه‌ی اینترنت جهانی است اما در زمینه‌ی پول و سیستم پرداخت. اینترنت، یک شبکه‌ی دیجیتال است که هیچ شخص یا ارگانی مالک آن نیست و کنترل آن نیز به طور انحصاری در اختیار کسی قرار ندارد. مهم تر از همه اینکه شبکه ی اینترنت ۲۴ ساعت شبانه روز به طور مداوم فعال است و مردم می توانند اطلاعات خود را از طریق آن به اشتراک بگذارند.

حالا بیاید تصور کنیم سیستمی با ویژگی های اینترنت وجود دارد که در حوزه‌ی مالی، پول و سیستم پرداخت فعالیت میکند. همه‌ی مردم با استفاده از آن می توانند بدون دخالت بانک ها در ۲۴ ساعت شبانه روز تراکنش مالی داشته باشند و دارایی های خود را برای یک دیگر انتقال دهند. امنیت این شبکه نیز توسط خود مردم تامین می شود. در واقع برای خرید و فروش بیت کوین شما فقط به یک دستگاه برای اتصال به اینترنت نیاز دارید.

بیت کوین به طور معمول و عمده در صرافی ارز دیجیتال قابل معامله است. دستگاه های استخراج بیت کوین (ماینرها) نیز وظیفه‌ی تایید و انتقال تراکنش ها را بر عهده دارند که در ازای انجام این کار از شبکه پاداش دریافت میکنند.

بیت کوین چگونه متولد شد؟

آگوست سال ۲۰۰۸ دامنه‌ای اینترنتی با آدرس Bitcoin.org ثبت شد که تا به امروز هنوز مشخصات مالک این دامنه به صورت رسمی و عمومی اعلام نشده است و هیچ اطلاعاتی نیز از آن در دسترس نیست. اکتبر سال ۲۰۰۸ شخصی با استفاده از نام جعلی ساتوشی ناکاموتو اعلام کرد که “من در حال طراحی و توسعه‌ی نوعی سیستم مالی کاملا همتا به همتا هستم که نیازی به دخالت هیچ نهاد مالی و یا شخص خاصی ندارد.” این که ساتوشی ناکاموتو یک شخص حقیقی است و یا اسم مستعار یک گروه باشد را هنوز کسی نمی داند. اگر چه در سال های گذشته اشخاص زیادی با گمانه زنی های رسانه ها و مطبوعات به عنوان ساتوشی ناکاموتو معرفی شدند اما در مورد هیچکدام مدرک قابل اعتمادی موجود نداشت.

در ادامه نیز اقدام به انتشار وایت پیپری با عنوان “سیستم پرداخت همتا به همتا” در سایت Bitcoin.org کرد. اولین بلاک بیت‌کوین نیز با نام بلاک صفر و یا “Genesis Block” در تاریخ ۳ ژوئن ۲۰۰۹ استخراج شد. سال ۲۰۰۹، بیت کوین به صورت عمومی توسعه داده شد و در حال حاضر نیز به عنوان پادشاه بازار ارزهای دیجیتال شناخته می شود. محبوبیت روز افزون بیت کوین باعث شد تا ارزها و شبکه های بلاکچین دیگری نیز با الهام گرفتن از بیت کوین و ساختار امنیتی و مالی آن روش های پرداخت و ذخیره‌ی داده های جدیدی را توسعه دهند.

خلق بیت کوین به خودی خود در همان ابتدای راه نیز برای کاربران جذابیت های خاص خودش را داشت. تصور اینکه بعد از سال ها تسلط بی چون و چرای بانک ها و دولت ها بر سیستم مالی موجود در جهان، حالا رمز ارزی به نام بیت کوین متولد شده است که بدون نیاز به سیستم بانکی می تواند تراکنش های مالی را پردازش کند. این ایده علی رغم جذابیت بسیار بالایی که داشت اما با دو مشکل عمده رو به رو بود.

۱- عدم وجود اعتماد بین دو طرف معامله یا تراکنش

۲- خطر ایجاد دستکاری و هک سیستم

خاصیت تقسیم پذیری

یکی از مهمترین ویژگی های بیت کوین همین تقسیم پذیری است. هر واحد بیت کوین می تواند به ۸ رقم اعشار (۱۰۰ میلیونوم یک بیت کوین) تقسیم شود. که کوچکترین واحد آن را ساتوشی می نامند. این تقسیم پذیری در آینده می تواند با همکاری بیشتر شبکه‌ی ماینرها و بروز رسانی های جدید افزایش داده شود.

بیتکوین چیست؟

با رایانه ی شخصی، امکان استخراج بیت کوین وجود دارد ؟

نرم افزارها و سخت افزارهای مختلفی برای استخراج بیت کوین مورد استفاده قرار می گیرند. در روز های ابتدایی انتشار بیت‌کوین در فضای رقابتی دستگاه های ماینر، برای رایانه‌های شخصی نیز شانس حل کردن هش ها وجود داشت.

با این حال با گسترش شبکه‌ی بیت‌کوین و افزایش دستگاه های ماینر و همچنین پیشرفت سخت افزاری آن ها شانس رایانه های شخصی برای رقابت در این شبکه به شدت کاهش یافت. اگر رایانه‌ی شخصی شما دارای سیستم سخت افزاری به روز و قدرتمندی باشد با اتصال به استخرهای استخراج هنوز هم می تواند شانسی برای حل یک هش داشته باشد.

در واقع این روزها رایانه شخصی شما قادر نیست تا با شبکه‌ای از ماینرها رقابت کند که قابلیت تولید ۴۴۴  کوئنتیلیون هش در ثانیه را دارند. دستگاه هایی با عنوان ASIC به طور خاص با هدف استخراج رمز ارز تولید شده‌اند. این دستگاه ها قادرند ۳۳۵ تریلیون هش در ثانیه را تولید کنند. برای درک بهتر این عدد باید بگویم که یک رایانه‌ی شخصی با بروزترین سخت افزارها فقط می تواند ۱۰۰ میلیون هش در ثانیه تولید کند.

برای تجربه‌ی یک استخراج موفق در شبکه‌ی بیت‌کوین می توایند به استخرهای استخراج ملحق شوید. استخرهای استخراج برای رقابت با ASIC ها سعی می کنند تا توان محاسباتی گروهی از استخراج کنندگان را به هم متصل کنند.

فناوری بلاکچین بیت کوین

در نگاه اول، بیت‌کوین آنقدر ها هم پیچیده نیست. بیت کوین نوعی ارز دیجیتال یا دارایی دیجیتال است که با توجه به قابلیت تقسیم پذیریه بالایی که دارد می تواند در قالب یک سیستم پرداخت نیز مورد استفاده قرار بگیرد. بیت‌کوین همچنین به راحتی در کیف پول‌های دیجیتال قابل نگهداری است. اما این تمام ماجرا نیست. وقتی برای درک بهتر بیت کوین و نحوه‌ی عملکرد شبکه‌ی آن شروع به مطالعه می کنید متوجه می شوید که بیت‌کوین پیچیدگی های خاص خودش را دارد.

بلاکچین بیت کوین

ارزهای دیجیتال فقط بخشی از یک شبکه‌ی بلاکچین هستند که بلاکچین به آن ها اعتبار داده است. بلاکچین چیست؟‌ بلاکچین یک دفتر توزیع و یک پایگاه داده است که اطلاعات را در خود ذخیره میکند. داده های ذخیره شده در بلاکچین برای بالا بردن امنیت نگهداری از آن ها رمزگذاری می شوند.

وقتی یک تراکنش در بلاکچین اتفاق می افتد اطلاعات از بلاک قبلی دریافت شده و به بلاک جدید انتقال داده می شوند. داده‌ها رمزگذاری می شوند و تراکنش ها نیز از طریق ماینرها (دستگاه های استخراج ارز ) در شبکه تایید می شوند. با تایید یک تراکنش در واقع بلاک جدیدی باز می شود و بیت کوین تولید شده به عنوان پاداش در اختیار ماینرهایی قرار میگیرد که تراکنش را تایید کرده اند. آن ها می توانند بیت کوین های پاداش داده شده را در بازار به فروش برسانند و یا در کیف پول های خود نگهداری کنند.

چگونه بیت کوین را خریداری کنیم ؟

اگر علاقه‌ای به استخراج بیت کوین ندارید و یا سرمایه‌ی لازم برای خرید دستگاه های ماینر را ندارید شما می توانید بیت کوین را به عنوان یک ارز دیجیتال از صرافی های معتبر فعال در این حوزه مثل صرافی نیپوتو خریداری کنید. بسیاری از مردم احتمالا توانایی خرید یک بیت کوین را ندارند. با توجه به خاصیت تقسیم پذیری بالای بیت کوین شما می توانید بخشی از یک بیت کوین را خریداری کنید. برای این کار کافی است به صرافی نیپوتو مراجعه کنید و بعد از افتتاح حساب کاربری در این صرافی، حساب خود را با استفاده از دارایی ریالی خود از طریق کارت‌های بانکی عضو شتاب و یا پرداخت یارهای معتبر شارژ کنید. در نهایت میتوانید بر مبنای ریال مقدار بیت کوین مورد نظر خود را خریداری کنید و در کیف پول های امن نیپوتو نگهداری کنید.

سرمایه گذاری

با توجه به محبوبیت بیت کوین در جامعه، سرمایه گذاران و معامله گران کوتاه مدتی به سرمایه گذاری در بیت کوین علاقه مند شدند. بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ صرافی های ارز دیجیتال زیادی با هدف تسهیل خرید و فروش دارایی های دیجیتال توسعه داده شدند. افزایش محبوبیت بیت‌کوین و افزایش حجم تقاضای خرید این دارایی غیر متمرکز باعث رشد قیمت آن شد. در سال ۲۰۱۷ با عبور از سطح روانی ۱۰۰۰ دلار توجه بسیاری از سرمایه گذاران بلند مدتی و معامله گران کوتاه مدتی را به خودش جلب کرد. در زمان انتشار این پست قیمت بیت کوین معادل ۳۱ هزار دلار ارزیابی می شود.

منبع خبر: https://nipoto.com/mag/what-is-bitcoin/