بیانیه حزب اسلامی کار گیلان در خصوص انتخاب شهردار رشت
حرف تازه – حزب اسلامی کار استان گیلان در خصوص انتخاب شهردار رشت بیانیه ای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است:
بسمه تعالی
شهرداری بعنوان مهم ترین و تاثیرگذارترین نهاد شهری، نقش مهمی در بهبود زندگی روزمره و نیز بالا بردن سطح و کیفیت زندگی مردم ایفا می کند. لزوماً در یک نگاه کلی، شهردار موفق، شهرداری است که بتواند میزان تاثیر مجموعه مدیریت شهری و دستگاه های تابعه آن در ارائه خدمات و بستر سازی ایجاد فرآیندهای جدید برپایه افزایش مشارکت و ایجاد پیوند دوسویه بین این نهاد اجتماعی – خدماتی و ذینفعان ( مردم شهرها ) را بوجود آورد. با این مقدمه در می یابیم که شهرداری یک نهاد اثرگذار است که تمام فرآیندها و تعاملات اجتماعی یک شهر را در بر می گیرد. برای انتخاب شاخص ها نیاز به مفهومی نظری داریم که بتواند سازگاری و هماهنگی بهتری را ایجاد نماید در عصر حاضر مفهوم رهبری اثر بخش بعنوان راهکار مناسب پیشنهاد شده است.
رهبری اثر بخش: فرآیند نفوذ اجتماعی است که در آن رهبر، مشارکت داوطلبانه پیروان یا کارکنان را برای دستیابی به هدف های سازمانی طلب می کند. ویژگی های رهبری اثر بخش با توجه به سطوح سازمانی به سه دسته تقسیم می شوند.
الف- حیات بخشی: که در سطح عالی یا استراتژیک مطرح می شود و نیازمند به حضور افرادی خلاق یا حیات بخش است. این ویژگی یکی از زیر بنایی ترین ابزار در انتخاب راهکارهای مناسب جهت برون رفت از تنگناها یا ریسک های منفی که از آن بعنوان تهدید قلمداد می شود است .
شاخص های شهردار ایده آل در این بخش عبارتند از:
۱- تدوین استراتژِی ها و تصویب برنامه های چشم انداز توسعه شهری، مبتنی بر تعریف علمی اهداف توسعه شهر بر اساس اسناد توسعه کشور و برنامه های توسعه پنج ساله کشور
۲- تاسیس واحد های تحقیق و توسعه شهرداری و دستگاه های تابعه آن با مراکز علمی و تحقیقاتی در زمینه های فرهنگی – اجتماعی – عمرانی –رفاهی – برنامه ریزی و ……
۳- راه اندازی واحدهای رشد و استقرار در ستاد اجرایی شهرداری و ایجاد ارتباط بین این واحد و نخبگان شهر
۴- همکاری و هماهنگی با سازمان ها و نهاد های ذیربط برای آموزش شهروندان کار آفرین و قانون مدار که این مفاهیم سبب کاهش ناهنجاری های اجتماعی جامعه می شود.
۵- تاسیس شهر الکترونیک و تربیت شهروندان الکترونیک در جهت افزایش راندمان و کاهش بروکراسی موجود و حذف روابط و افزایش اعتماد جامعه به سیستم مورد نظر
ب- احیاءگری و اجرا : انتخاب مدیران و افرادی توانمند جهت تفهیم راهبردها و اسناد استراتژیک تدوین شده و اجرای درست و اصولی بر مبنای برنامه راهبردی
شاخص های شهردار ایده آل در این بخش عبارتند از
۱- توجه به کیفیت، کمیت، و مصالح و اصول معماری و شهرسازی در پروژه ها و منطقه بندی کردن و از لحاظ سطح دسترسی به امکانات لازم – اصلاح بافت های فرسوده – جدیت در رسیدگی به امور مناطق ضعیف شهر
۲- ثبات قدم داشتن و اتمام مرحله ای پروژه ها در بازه های زمانی مشخص جهت تسهیل در امور روزمره مردمان جامعه – عدم ورود در امور سیاسی و انتخاب راهکارهای اجرایی با توجه به منافع سیستم و مردم
پ- نظارت، بازرسی و ارزشیابی عملکرد کلیه سطوح: در واقع جمع آوری نظام مند اطلاعات و تحلیل آنها در فرآیند اجرا و مقایسه با مستندات اجرایی در اسناد سازمانی و بهبود شرایط موجود در انتها افزایش بهره وری برنامه ها می باشد.
۱- کنترل مداوم جریان امور و شناسایی نقاط ضعف و قوت و مشکلات
۲- بهبود تصمیم گیری ها در مورد حوزه و عمق فعالیت ها، برنامه ها، و اهداف آینده
۳- ایجاد و طراحی سیستم هایی که بتواند اطلاعات مورد نیاز را بر اساس شاخص های طراحی شده جمع آوری و تحلیل کند .
جمع بندی : در انتها بررسی داده های استخراج شده سازمان ما را پاسخ های عملیاتی مورد نیاز میرساند که آیا استراتژی تدوین شده توانسته ما را به اهداف مورد نظر سازمان برساند؟ آیا هزینه های انجام شده در برنامه های اجرا شده بهینه بوده است؟ زمان اجرا برنامه ها مناسب و یا علت های تاخیرات را از قبل از اجرا به درستی شناسایی کرده بودیم؟ و به پاسخ این سوال راهبردی میتوانیم دست یابیم که آیا توانسته ایم نیازهای ذینفعانمان را براورده نماییم؟
در پایان نظر همه اعضاء محترم شورای اسلامی شهر رشت را به انتخابی شایسته بر مبنای تفکر جمعی و بدور از جناح بندیهای محض و نیز عدم توجه به فعل و انفعالات سیاسی آتی مانند انتخابات مجلس، صرفاً با تکیه بر کارایی و کار آمدی افراد، و درک مفهوم اهمیت کمک و همراهی شهردار منتخب در جهت پیاده سازی برنامه های توسعه ای شهر برای تحقق خواستگاه حداقلی شهروندان، جلب می نماییم. باید در نظر داشته باشیم که هزینه انتخاب های سلیقه ای هدر رفت منابع شهر و سبب نا امیدی شهروندانمان می شود. می توانیم با بهره گیری از ظرفیت های موجود مدیران با تجربه و کار آمد سابق و نیز توانایی های جوانان با دانشِ حال حاضر بدون توجه به منافع افراد ذینفع به سوی رشد همه جانبه و توسعه رهسپار شویم.
«شورای مرکزی حزب اسلامی کار استان گیلان»
مهرماه نود و هفت
ارسال دیدگاه