فرماندار بندر انزلی:

به تمامی شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران تاکید شده که در مدیریت آب زراعی اهتمام کنند

حرف تازه – فرماندار شهرستان بندرانزلی بر لزوم مدیریت آب زراعی و رفع نواقص موجود در سیستم های آب رسانی برای جلوگیری از آسیب به مزارع کشاورزان تاکید کرد. میرشمس مومنی زاده اظهار کرد: به تمامی شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران تاکید شده که در مدیریت آب زراعی اهتمام داشته و نسبت به رفع نواقص […]

حرف تازه – فرماندار شهرستان بندرانزلی بر لزوم مدیریت آب زراعی و رفع نواقص موجود در سیستم های آب رسانی برای جلوگیری از آسیب به مزارع کشاورزان تاکید کرد.

میرشمس مومنی زاده اظهار کرد: به تمامی شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران تاکید شده که در مدیریت آب زراعی اهتمام داشته و نسبت به رفع نواقص سیستم های آب رسانی و همچنین بررسی مناطق مختلف اقدام کرده و گزارش آن را به فرمانداری ارسال کنند.
وی افزود : با توجه به بارندگی های اخیر زمین های کشاورزی و شالیزارها در حال حاضر آماده انجام باقیمانده شخم زمستانه است که توصیه می شود کشاورزان هرچه سریعتر نسبت به انجام آن اقدام کنند.
مومنی زاده یادآور شد : کشاورزان برای جلوگیری از مواجهه با کمبود کود شیمیایی لازم است تا اواسط اسفند ماه نسبت به تهیه کود شیمیایی مورد نیاز اقدام کرده و برای جذب بهتر و استفاده بهینه از کود فسفاته (سیاه) بعد از انجام شخم زمستانه تمامی کود فسفاته را در شالیزار استفاده کنند.
وی با تاکید بر ضرورت بازگشایی حریم نهرهای زراعی به منظور همکاری با پیمانکار آب منطقه‌ای جهت لایروبی آنها تصریح کرد: باید برای بهره برداری بهتر و بیشتر از آب کشاورزی نسبت به مرمت سردهنه و لایروبی انهار و کانال ها اقدام شود که در این راستا دهیاران و شوراهای اسلامی روستا باید اهتمام لازم را برای بررسی و پیگیری این مهم داشته باشند.
فرماندار بندرانزلی حفظ و حراست و همچنین تعمیر و نگهداری از تاسیسات آبرسانی در ایستگاه های پمپاژ را بسیار با اهمیت دانست و یادآور شد: باید ایستگاه های پمپاژ و الکتروپمپ های چاه ها همواره کنترل شده و در صورت بروز خرابی ، از سوی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها به امور آب یا جهاد کشاورزی اعلام شود.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از بیمه محصولات کشاورزی از سوی کشاورزان تصریح کرد: بیمه محصولات کشاورزی خصوصا برنج ، به عنوان اطمینان خاطر کشاورز محسوب می شود و کشاورزان بیمه کردن محصولات زراعی خود را جدی بگیرند.
سالانه پنج هزار و ۲۰ هکتار از زمین های زراعی شهرستان انزلی زیر کشت برنج رفته و از این اراضی به طور متوسط چهار هزار و ۹۷۵ کیلوگرم در هر هکتار، برنج برداشت می شود.
این شهرستان از نظر عملکرد برنج در واحد سطح با چهار هزار و ۸۰۰ کیلوگرم در هر هکتار، رتبه ممتازی را در استان به خود اختصاص داده است.
سالانه حدود ۲۳ هزار تن برنج، ۲۴۰ تن حبوبات ، ۸۵۰ تن سبزی و صیفی ، ۱۰ هزار و ۷۰۰ تن محصولات جالیزی و حدود ۲۰۰ تن گیاهان علوفه ای در انزلی تولید می شود.
در اغلب نقاط استان های گیلان و مازندران، عملیات کاشت بذر در خزانه تا اواسط فروردین ماه ، عملیات نشاء کاری از اوایل تا اواسط اردیبهشت ماه و برداشت شلتوک برنج اواخر تابستان انجام می شود.

ایرنا