رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اعلام کرد:

بنزین سال ۹۸ گران نمی شود/ کنترل مصرف به معنای افزایش قیمت نیست

غلامرضا تاجگردون گفت: اگر گزارش های مرکز پژوهش ها درباره سوخت مطالعه شود دو موضوع در این گزارش ها وجود دارد نخست یارانه وسیع سوخت که به صورت نامناسب در کشور توزیع می شود و دیگری بحث قاچاق سوخت است که باید از بُعد تولید و مصرف به این موضوع نگاه کرد.

حرف تازه – غلامرضا تاجگردون در گفت وگویی با اشاره به سناریورهای مختلف مرکز پژوهش های مجلس درباره مدیریت سوخت، گفت: اگر گزارش های مرکز پژوهش ها درباره سوخت مطالعه شود دو موضوع در این گزارش ها وجود دارد نخست یارانه وسیع سوخت که به صورت نامناسب در کشور توزیع می شود و دیگری بحث قاچاق سوخت است که باید از بُعد تولید و مصرف به این موضوع نگاه کرد.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه گزارش مرکز پژوهش ها نشان می دهد که قاچاق تاثیر چندانی روی موضوع مصرف سوخت ندارد، افزود: دو فاکتور در این بخش مهم است که موضوع نخست این موضوع بوده که آیا بنزین به اندازه کافی در کشور وجود دارد و دوم این موضوع که یارانه ای که در سطح کشور ارائه می شود چگونه باید توزیع شود که مصرف آن بهینه تر باشد.

سال ۱۴۰۰ مصرف بنزین بیش از تولید آن است

وی با تاکید بر اینکه براساس گزارش ها اگر در سال ۱۴۰۰ با همین میزان مصرف پیش برویم مصرف بیش از عرضه می شود، ادامه داد: سال جاری و آینده ممکن است مشکلی از لحاظ میزان عرضه بنزین وجود نداشته باشد، اما برای سال ۱۴۰۰ مشکلاتی وجود دارد، لذا باید از حال حاضر به فکر سال ۱۴۰۰ بود، پس الزام ایجاد می کند که میزان افزایش تولید و مصرف کنترل شود.

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه آنچه که روی مصرف بنزین تاثیر می گذارد قیمت بوده و عامل اثرگذار بر روی تولید سرمایه گذاری است، اظهار داشت: در بخش افزایش تولید موانعی وجود دارد، اما می توان مصرف را مدیریت کرد.

یارانه کل کشور بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان

وی افزود: گزارش مرکز پژوهش ها نشان می دهد که بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان کل یارانه کشور را تشکیل می دهد که حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از آن، یارانه پنهان است که به این ترتیب بیش از بودجه کل کشور یارانه پنهان پرداخت می شود.

تاجگردون با بیان اینکه یارانه پنهان در هر اقتصادی اینگونه رها نمی شود که روز به روز افزایش یابد، در حالی که بودجه کل کشور ۴۰۷ هزار میلیارد تومان است، ادامه داد: بهترین سناریویی که برای مدیریت بنزین داده شده این بوده که هر ایرانی به صورت مساوی سهمیه ای در مصرف بنزین داشته باشد و با این کار مصرف کنترل شود.

کنترل مصرف به معنای افزایش قیمت نیست

عضو شورای عالی اقتصادی قوای سه گانه تاکید کرد: در سال جاری و آینده تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی وجود ندارد، اما دولت استفاده از کارت سوخت را شروع کرده و کارت سوخت ابزار مهمی برای کنترل مصرف است.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کنترل مصرف به معنای افزایش قیمت نیست، تصریح کرد: شاید دولت کنترل مصرف را در اوایل سال آینده شروع کند، اما این موضوع به معنای افزایش قیمت نیست.