امید رشتی ها به اجرایی شدن برنامه های سید امیرحسین علوی؛

برنامه های کوتاه مدت شهرداری رشت یا آرزوهای چندین ساله؟

سید امیرحسین علوی شهردار رشت با حضور در صحن شورا برنامه های کوتاه مدت شهرداری رشت تا نوروز ۱۴۰۱ را برشمرد که در صورت اجرایی شدن تحول چشمگیری در مدیریت شهری به وجود خواهد آورد؛ برنامه هایی که آرزوهای چندین ساله رشتی ها بوده است و امید شهروندان به اجرایی شدن آنهاست.

اختصاصی حرف تازه – سید امیرحسین علوی شهردار رشت با حضور در صحن شورا برنامه های کوتاه مدت شهرداری رشت تا نوروز ۱۴۰۱ را برشمرد که در صورت اجرایی شدن تحول چشمگیری در مدیریت شهری به وجود خواهد آورد؛ برنامه هایی که آرزوهای چندین ساله رشتی ها بوده است و امید شهروندان به اجرایی شدن آنهاست.

افزایش چشمگیر بودجه و سهم بالای پروژه های عمرانی

علوی در بخشی از برنامه های خود افزایش بودجه ۱۴۰۱ به ۲ هزار میلیارد تومان را مطرح کرد. بودجه ای که در صورت تحقق می تواند افزایش تقریبا دو برابری را رقم بزند و این به معنای افزایش چشمگیر بودجه عمرانی به جاری است. اتفاقی که می تواند منجر به اجرایی شدن پروژه های متعدد و تغییر چهره شهر پس از سالها رکود و درجا زدن شود.

با قاطعیت می توان گفت پس از دوره مدیریتی سید محمدعلی ثابت قدم در هیچ دوره ای شاهد افزایش چشمگیر بودجه و همچنین اجرای پروژه های متعدد نبوده ایم و همواره بخش عمده ای از بودجه صرف پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و امور روزمره شهری شده است. حالا با تاکید شهردار رشت بر کاهش هزینه های جاری و همچنین برنامه های افزایش درامد مجموعه شهرداری می توان به تغییر محسوس این روند امیدوار بود.

بدهی های شهرداری و غرامت دیگر معضل بزرگ شهری است که این مورد نیز با پیگیری های شهردار اوضاع بهتری خواهد داشت و مجموعه شهرداری احتمالا به سمت کاهش بدهی های گذشته گام برخواهد داشت. البته با مشاهده جزییات بودجه سال آینده  باید دید چه راهکارهایی برای این بودجه و تحقق آن در نظر گرفته شده است.

افزایش قیمت قیر و معضل آسفالت

یکی از مشکلات همیشگی شهر رشت بحث آسفالت و لکه گیری معابر بوده است به ویژه آن که در سال جاری هزینه تامین قیر به مراتب بیشتر شده و حالا با درایت مجموعه مدیریت شهری تا چند روز آینده قرار است قیر مورد نیاز تامین و بخشی از مشکلات رفع شود.

البته بدیهی است که اعتماد از دست رفته شهروندان تنها با اجرایی شدن چنین برنامه هایی ترمیم خواهد شد و می تواند منجر به افزایش مشارکت های مردمی و ارتباط نزدیک تر مجموعه مدیریت شهری و شهروندان شود.

فراهم نمودن زمینه ورود سرمایه گذاران و مشارکت سایر نهاد ها

مدیریت یکپارچه شهری و همچنین اتکا به درامدهای حاصل از ساخت و ساز غیرمجاز از جمله مهم ترین حلقه های مفقوده مدیریت شهری به شمار می روند؛ امری که از یک سو همواره انگست اتهام را به سمت مجموعه شورا و شهرداری رشت برده است و از سوی دیگر این مجموعه توان مالی کافی برای رفع معضلات شهری نداشته است.

حال با توجه به تاکید سید امیرحسین علوی بر این موضوعات، به نظر می رسد با افزایش سطح تعاملات با سایر نهاد ها و همچنین فراهم نمودن زمینه ورود سرمایه گذاران، امید به رفع مشکلات شهری رشت بیش از گذشته شود.

محیط زیست، سراوان، کودآلی، تالاب عینک و رودخانه ها

شکی نیست که یکی از مشکلات همیشگی شهر رشت مسائل محیط زیستی از جمله لندفیل سراوان، کارخانه کود آلی، تالاب عینک و رودخانه های شهر بوده است. در این بین شهردار رشت اقدامات مناسبی در خصوص کارخانه کود آلی داشته و به زودی خطوط تفکیک زباله جدید در این مجموعه نصب و راه اندازی می شود.

این اقدام در نخستین روزهای حضور شهردار رشت نشان می دهد که مجموعه مدیریت شهری در دوره جدید توجه ویژه ای به مباحث محیط زیستی دارد و انتظار می رود با بهره مندی از ظرفیت های ملی سایر مباحث نیز هرچه سریعتر پیگیری شوند؛ موضوعی که به طور مشخص در خصوص سراوان و بهسازی لندفیل سراوان و تصفیه شیرابه های موجود به آن تاکید شده است.

مشکلات نیروهای شرکتی و بیمه ها

یکی دیگر از مباحث اولویت دار سالهای اخیر بحث توجه به نیروی انسانی به ویژه نیروهای شرکتی بوده است نیروهایی که با کمترین امکانات بیشترین خدمات را به شهروندان ارائه می دهند. اکنون احتمالا قدرالسهم بیمه تکمیلی نیروهای شرکتی از سال آینده در نظر گرفته خواهد شد.

در سالیان گذشته حتی در خصوص پرداخت به موقع حقوق نیروهای شرکتی نیز حرف و حدیث های فراوانی وجود داشت.

بناهای میراثی و مرمت و نگهداری آنها 

یکی از دغدغه حامیان میراث فرهنگی روند رو به تخریب بناهای میراثی تحت مدیریت مجموعه شهرداری بوده است. ابنیه تاریخی ارزشمندی در اختیار این مجموعه قرار دارد که متاسفانه بارها در خصوص خطر تخریب آنها هشدار داده شده و شهردار جدید رشت بر فازبندی و تسریع عملیات مرمت این بناها تاکید کرده است.

ابنیه تاریخی رشت می توانند یکی از زمینه های درامدزایی و اشتغال در این شهر باشند که ضمن رونق صنعت گردشگری به زیباسازی نمای شهری نیز کمک شایانی خواهند کرد. مباحثی چون کافه کتاب، اقامتگاه، ارائه خوراک ها و تقویت برند شهر خلاق، موزه، گالری و … تنها بخشی از ظرفیت های بهره برداری مناسب از این ابنیه است.

به روز رسانی ماشین آلات شهرداری

در سالیان گذشته حتی ماشین آلات در اختیار شهرداری نیز به خوبی نگهداری نشده اند و در اکثر موارد تعداد آنها رو به کاهش بوده است. همین موضوع در مواقعی چون بارش برف مشکلات فراوانی برای شهروندان رقم زده است. نگاهی به برنامه های شهردار جدید رشت نشان می دهد به روز رسانی ماشین آلات و افزایش تیغه های برف روب از جمله مواردی است که مورد توجه علوی قرار دارد و می تواند دغدغه شهروندان در این خصوص را کاهش دهد.

ناگفته نماند طی سالیان گذشته با از بین رفتن سازمان خدمات موتوری، ماشین آلات شهرداری رشت حال و روز خوشی نداشتند.

ساماندهی صنوف و سد معبر

یکی از موارد پرحاشیه بدون شک بخث سدمعبر و ساماندهی صنوف بوده است. برنامه راه اندازی شهرک صنوف می تواند تا حدود زیادی این مشکلات را کاهش دهد و ضمن ساماندهی معابر به مباحث ترافیکی نیز کمک خواهد کرد.

این موارد تنها بخشی از برنامه های کوتاه مدت سید امیرحسین علوی به عنوان شهردار رشت بود. مواردی که شاید در ابتدا کمی بلندپروازانه به نظر برسد اما اگر محقق شود می تواند امید را در دل شهروندان زنده کند و تحقق آن نیز به جدیت مجموعه مدیریت شهری بستگی دارد. امیدواریم آنچه سرنوشت بهتری برای شهر رشت رقم می زند در پیش باشد و روزگار بهتری برای آیندگان این شهر در پیش باشد هرچند این مباحث تا این لحظه بیشتر در مرحله برنامه ریزی بوده و هنوز آنچنان اجرایی نشده است.