حرف تازه – برلین اعلام کرده که فارغ از پیروز شدن هر یک دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات، خواستار «معامله جدید» با ایالات متحده پس از انتخابات است.
یورونیوز نوشت: نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا که به صورت رسمی از صبح روز سهشنبه سوم نوامبر آغاز شده تا حدی برای جامعه بینالمللی مهم است که بسیاری از کشورها از هم اکنون گمانهزنی برای نوع روابط و چگونگی تعامل با کاخ سفید را آغاز کردهاند.
آلمان در میان اروپاییها از جمله کشورهایی بود که روابطش با ایالات متحده پس از آغاز ریاست دونالد ترامپ بر کاخ سفید رو به تنش و تیرگی نهاد.
برلین اینک در آستانه اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به روشنی اعلام کرده که فارغ از پیروز شدن هر یک دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات، خواهان «معاملهای جدید» با ایالات متحده پس از انتخابات است.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز سه شنبه با تاکید بر این خواسته گفت: «ما نیاز به همکاری و مشارکتی با آنسوی اقیانوس اطلس داریم که کارساز و مثمرثمر باشد.»
آقای ماس که پس از ملاقات با همتای کوزوویی خود در برلین و همزمان با آغاز رسمی انتخایات ریاست جمهوری آمریکا در جریان یک کنفرانس خبری سخن میگفت، تصریح کرد: «برای این نوع مشارکت ما خواهان معاملهای جدید هستیم و حاضریم در روابط خود سرمایه گذاری کنیم.»
وزیر امور خارجه آلمان همچنین بر ضرورت سرمایهگذاری «در آینده روابط با آنسوی آتلانتیک برای پاسخ جمعی و مشترک به مسائل و مشکلات کلان» که بر جهان سایه انداخته تاکید کرد.
هایکو ماس سپس با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ضمن آرزوی «یک رایگیری عادلانه، خوب و بالاتر از همه یک روز آرام انتخاباتی» تاکید کرد: «این انتخاباتی است که راه را بر همه چیز هموار میکند به خصوص وقتی صحبت از نقش ایالات متحده در جهان در میان باشد.»
این نوع اظهار نظر از سوی یک مقام آلمانی تنها چند ساعت پیش از اتمام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امری به نسبت غیرمعمول است؛ به خصوص اگر به این نکته توجه کنیم که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز دوشنبه از هرگونه اظهار نظر در خصوص این انتخابات خودداری کرد.
آلمان طی چهار سال گذشته همواره بر سر برخی موضوعات از جمله مشارکت در بودجه ناتو، مسئله صادرات و نیز روابط تجاری و وابستگی در زمینه انرژی به مسکو، با ایالات متحده اختلاف داشته و بارها برای این اختلافات هدف تشر و حملات دونالد ترامپ واقع شده بود.
از سوی دیگر اولاف شولتز، وزیر دارایی و معاون صدراعظم آلمان نیز در سخنانی معنیدار برای «شهرندان آمریکایی» آرزو کرد که «آینده توام با آشتی و نه تفرقه» باشد.
برلین خواستار «معامله جدید» با ایالات متحده پس از انتخابات ریاست جمهوری شد
ارسال دیدگاه