از گیل لند و ایستگاه های اتوبوس تا بازارچه گل و گیاه و گذر خوراک

بررسی آخرین وضعیت شش پروژه سرمایه گذاری در کمیسیون توسعه پایدار

پنجاه و پنجمین جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت صبح چهارشنبه به ریاست سید حسین رضویان و با حضور نادر حسینی نایب رئیس کمیسیون و هادی رمضانی دیگر عضو کمیسیون توسعه پایدار با محوریت بررسی پروژه های سرمایه گذاری در ساختمان شورا برگزار شد.

به گزارش حرف تازه ، پنجاه و پنجمین جلسه کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت صبح چهارشنبه به ریاست سید حسین رضویان و با حضور نادر حسینی نایب رئیس کمیسیون و هادی رمضانی دیگر عضو کمیسیون توسعه پایدار با محوریت بررسی پروژه های سرمایه گذاری در ساختمان شورا برگزار شد.
مجموعه تجاری گردشگری گیل لند
ناصر عطایی رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری رشت، در خصوص آخرین وضعیت مجموعه تجاری گردشگری گیل لند، اظهار داشت: این پروژه در مرحله تایید شورای ترافیک استان است. حوزه املاک باید آورده ما یعنی ارزش زمین را طی یک هفته محاسبه کند تا قدرالسهم شهرداری مشخص شود. منطقه دو نیز برآورد عوارض صدور پروانه را انجام خواهد داد.
عطایی با بیان اینکه از امروز باید به فکر تخلیه ساختمان های اداری دو سازمان ساماندهی مشاغل شهری و سیما منظر باشیم تصریح کرد:پروژه گیل لند پروژه ای ارزشمند برای مجموعه مدیریت شهری است. در مباحث حقوقی باید متمم قرارداد با سرمایه گذار تنظیم شود و برای این امر نیاز به جلسه ای با حضور اعضای شورا، واحد حقوقی و دستگاه های نظارتی است. از سوی دیگر برای موفقیت پروژه نیاز به تعامل و همگرایی درون سازمانی وجود دارد.
سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز اطلاعات ارائه شده در خصوص پروژه گیل لند را اطلاعاتی راهبردی برشمرد و خاطر نشان کرد: منطقه دو در خصوص برآورد عوارض و صدور پروانه کارهای خود را آغاز کند و طی یک هفته این کار را به سرانجام برساند. واحد املاک نیز برآورد به روزرسانی شده از ارزش زمین داشته باشد و واحد حقوقی مباحث حقوقی متمم قرارداد را پیگیری کند.
رضویان افزود: شنبه آینده جلسه ای در سازمان سرمایه گذاری با حضور شهردار منطقه دو، مدیر حقوقی و مدیر املاک به صورت کارشناسی انجام شود تا جمع بندی نهایی در خصوص مجموعه تجاری گردشگری گیل لند انجام شود.
مجتمع تجاری خیابان شهدا
   سازمان ساماندهی مشاغل شهری درخواست انتقال ساختمان اداری این سازمان به زمینی به متراژ ۱۰۰۰ متر مربع، واقع در سه راه فلسطین را به دلیل آغاز پروژه گیل لند در زمین ساختمان اداری فعلی این سازمان ارائه کرده است. کاربری زمین ذکر شده در حال حاضر اداری تجاری و سه طبقه است و نیاز به تغییر کاربری و افزایش طبقات وجود دارد. طرح پیشنهادی شامل ۵ طبقه روی همکف و دو طبقه زیرزمین جهت تامین پارکینگ است. مدارک این پروژه حدود یک سال قبل به منطقه سه ارسال شده تا پس از بررسی های لازم، به ماده ۵ ارسال شود. پس از پایان این پروسه، فراخوان سرمایه گذاری انجام خواهد شد.
سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت پس از شنیدن توضیحات مرتبط با این پروژه، فرصت یک هفته ای را برای منطقه سه در نظر گرفت و عنوان کرد: منطقه سه گزارش اقدامات صورت گرفته در خصوص این پروژه را حداکثر طی یک هفته ارائه کند.
مجموعه گردشگری اقامتی ۱۴ هکتاری دخانیات
 پیربازاریان مدیر شهرسازی شهرداری رشت با اشاره به اینکه در بازنگری طرح تفصیلی نقشه هایی ابلاغ شده که کل محدوده مورد نظر را در حریم تالاب عینک قرار داده است عنوان کرد: با این اتفاق همان کاربری فضای سبز نیز از دست رفته است و کار تغییر کاربری و بهره برداری از این زمین سخت تر شده است.
سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت با توجه به محدودیت های توافق نامه قبلی شهرداری و راه و شهرسازی که در سال ۹۹ به مدت سه سال منعقد شده بود و امکان تمدید طولانی مدت آن نیز وجود ندارد از این پروژه به عنوان پروژه ای در نقطه صفر یاد کرد و گفت: بهتر است روی پروژه ای مانند گیل لند تمرکز کنیم.
احداث ۱۰۳ ایستگاه اتوبوس
ناصر عطایی رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری رشت در پاسخ به انتقادهای مطرح شده از سوی سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهری نسبت به سرمایه گذار این پروژه بیان داشت: دوره ساخت این پروژه یک سال تعریف شده و قرارداد آن در خرداد ماه ابلاغ شده و به تمام نرسیده است ضمن آن که باید مشکلاتی که از جانب شهرداری وجود داشته نیز دیده شود.
عطایی با اشاره به اینکه ۴۵ روز تاخیر در تحویل زمین داشته ایم عنوان کرد: سرمایه گذار اعلام کرده که پروفیل های ۷۰ ایستگاه اتوبوس رشت خریداری و آماده شده است و تا ۱۰ دی ماه نصب می شود. شرکت گلیان تصویر در ایران شناخته شده است و اعتقاد سازمان سرمایه گذاری بر این است که فعلا باید به این مجموعه فرصت داد. جذب سرمایه گذار به این سادگی صورت نمی گیرد که به سادگی صحبت فسخ قرارداد را مطرح کنیم.
سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز خواستار برگزاری جلسه ای در روز دوشنبه هفته آینده با حضور علیرضا زارع رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهری شهرداری رشت شد و تصریح کرد: دوره ساخت مورد بسیار مهمی است که عنوان شد. فعلا این سرمایه گذار مهلت برای اجرای کار دارد. مجموعه مدیریت شهری باید از روند اجرای کار در کارگاه بازدید داشته باشد و در این خصوص دوشنبه آینده جلسه ای برگزار خواهیم کرد.
احداث بازارچه گل و گیاه
  سید محمد ساده روح مدیر منطقه ۴ شهرداری رشت در خصوص احداث بازارچه گل و گیاه اعلام کرد: بازارچه ای روبروی پارک بانوان منظریه به روش BOLT در دست احداث است. یک سال زمان ساخت و ده سال زمان بهره برداری تعیین شده و منطقه چهار به عنوان دستگاه ناظر معرفی شده است.
وی افزود: پیمانکار پای کار آمده و آغاز به کار کرده است. جمع آوری نخاله انجام شده و انشعابات را تحویل گرفته است و طبق زمان بندی از هفته آینده پیمانکار جهت اجرای پروژه ورود خواهد کرد. با توجه نوع سازه و ارتفاعی که دارد این سازه قابلیت اجرایی دارد و شاید با یکی دو ماه تاخیر تحویل داده شود. البته یکی از علل تاخیر در تحویل پروژه این است که زمین دیر تحویل داده شده است. مرداد ماه قرارداد ابلاغ شده و از همان تاریخ یک سال زمان ساخت دارد.
ناصر عطایی رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری رشت نیز با تاکید بر اینکه سازمان سرمایه گذاری باید در هر منطقه ای یک نماینده داشته باشد افزود: اینکه چرا نظارت این پروژه به منطقه سپرده شد به این دلیل بود که دانش اجرای تک تک آیتم های چنین پروژه هایی در سازمان سرمایه گذاری و یا سیما منظر وجود نداشت. از آنجایی که معاونت عمرانی نظارت این پروژه را نپذیرفت به منطقه ۴ واگذار شد تا از ظرفیت کارشناسان این منطقه استفاده شود.
احداث گذر خوراک
  ناصر عطایی اعلام کرد: احداث گذر خوراک به کمیسیون ترک تشریفات رفت و موافقت های لازم در این خصوص اخذ شد. صورتجلسه آن نیز آماده شده است و سازمان سرمایه گذاری لایحه را به شورا ارسال خواهد کرد. شهردار رشت نیز موافقت کرده از این پس اینگونه پروژه ها بر اساس ماده ۲۷ انجام شود. ماده های ۱۴ و ۲۷ هر دو در خصوص ترک تشریفات بود. اگر بر اساس ماده ۱۴ صورت می گرفت دست شهرداری در بحث ترک تشریفات باز بود اما اشکالاتی را در خصوص ترکیب اعضا در بحث های نظارتی به همراه داشت.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری رشت ضمن تاکید بر این موضوع که برای موفقیت پروژه های سرمایه گذاری نیاز به همگرایی و تعامل درون سازمانی وجود دارد خاطرنشان کرد: سرمایه گذار برای پروژه های سرمایه گذاری شهر رشت وجود دارد و از این جهت مشکلی نداریم. مشکلاتی از جانب مجموعه مدیریت شهری همانند تاخیر در تحویل زمین در برخی پروژه ها وجود دارد که باید رفع شود. باید بپذیریم تمامی مشکلات از جانب سرمایه گذاران نیست.
نادر حسینی نایب رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز در بخش پایانی این جلسه بر ضرورت حضور مستمر سازمان سرمایه گذاری در پروژه های مختلف از مرحله ساخت تا بهره برداری تاکید کرد و گفت: جالب نیست منطقه ای بسته سرمایه گذاری را تهیه کند و خودش امور را پیگیری کند و سازمان سرمایه گذاری نقش چندانی نداشته باشد. وقتی پروژه به سازمان سرمایه گذاری می رسد کار هدایت و نظارت و حتی بهره برداری باید با سازمان سرمایه گذاری باشد. سازمان سرمایه گذاری نباید فقط کار وصل کردن سرمایه گذار به مناطق را انجام دهد.
حسینی سازمان سرمایه گذاری را بازوی شهرداری و شورا دانست و تصریح کرد: اگر در مسیر اجرای پروژه گیل لند یا هر پروژه ای مشکل درون سازمانی و برون سازمانی وجود داشت این سازمان می تواند به اعضای شورا مراجعه کند. چرا باید منطقه ای یک سال پاسخگو نباشد؟ حتما اگر عضو شورا در جریان این موضوع بود پیگیری و برخورد می کرد. عضو شورا حق دارد به تمامی موضوعات ورود کند تا بتواند پاسخگوی سوالات و مطالبات های مردم باشد.