نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین:

ایران از جاده ابریشم حذف شدنی نیست

حرف تازه – نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در این ابر پروژه هیچ کشوری حذف نخواهد شد، به طوری که راه آهن تهران- مشهد در قالب پروژه جاده ابریشم از طریق وام‌های چینی کم بهره و بدون بهره تامین مالی می‌شود. مجید رضا حریری ( نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین) […]

حرف تازه – نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در این ابر پروژه هیچ کشوری حذف نخواهد شد، به طوری که راه آهن تهران- مشهد در قالب پروژه جاده ابریشم از طریق وام‌های چینی کم بهره و بدون بهره تامین مالی می‌شود.

مجید رضا حریری ( نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین) در گفت‌وگو با ایلنا در مورد اهمیت جاده ابریشم گفت: جاده ابریشم  و احیای دوباره آن تنها  یک راه یا جاده نیست که از یک جایی شروع و به جای دیگر ختم شود بلکه یک مفهوم است و در این مفهوم کشورهایی که در حوزه ی اقتصادی چین هستند و یا اینکه چین تمایل به برقراری رابطه اقتصادی دو جانبه و چند جانبه دارد را شامل می‌شود.

 وی ادامه داد:  تمامی کشورها در این حوزه  از نظر زیر ساخت‌ها و امکانات باید تقویت شوند و تنها به مسایل اقتصادی نیز ختم نمی‌شود، حکومت چین سه سال پیش سندی منتشر و آن را تشریح کرده است و هیچ محدودیتی زبانی یا قومی لحاظ نشده و از شرق آسیا تا غرب اروپا را در بر می‌گیرد.

 حریری گفت: در این ابر پروژه هیچ کشوری حذف نخواهد شد، به طوری که راه آهن تهران- مشهد در قالب پروژه جاده ابریشم از طریق وام های چینی کم بهره و بدون بهره تامین مالی می شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این، بر اساس اسناد و نیز کتاب «شهرهای مهم جاده ابریشم»  که در دانشگاه « ای وو» منتشر شده از تهران به عنوان  یکی از شهر های مهم این جاده نام برده شده است . همچنین بسیاری از دانشجویان ایرانی در قالب این پروژه و با استفاده از وام‌های چینی در حال تحصیل هستند، به طوری که ماقبلا ۲۰۰  دانشجو در چین داشتیم ولی در حال حاضر این تعداد ۲۰۰۰ نفر است.

​نایب رییس اتاق بازرگانی افزود: استفاده از  فرصت‌های بین المللی به نحوه ی استفاده ما ، تعریف پروژه و  تحرک کشور ما بستگی دارد و ما باید زیر ساخت‌های خود را تقویت کنیم.

وی متذکر شد: ما باید پروژه‌هایی  مانند بندر، فرودگاه و راه آهن را تعریف کنیم،  هرچند به دلالیل بین المللی در شرایط طبیعی نیستیم و شرایط ما کمی سخت تر است البته نباید فراموش کرد که خود ما هم به سخت تر شدن فضا  کمک می کنیم.

حریری با اشاره به نقش تجاری و ترانزیتی ایران گفـت: من باور دارم هر اقتصادی یک امکانات بالقوه‌ای دارد  شیلی مس دارد و هند به اتکای جمعیت خود در  آی تی سرآمد است … ما علاوه بر معادن و نفت امکانات استثنایی در ترانزیت کالا و موقعیت جغرافیایی داریم و قادر به اتصال نقاط شرق -غرب و  شمال- جنوب هستیم که نشان دهنده مزیت ترانزیتی ما است.

وی یادآور شد:  به نرخ امروز  ۳۰۰ میلیارد دلار در  فولاد کشور سرمایه گذاری کرده‌ایم و اگر این ۳۰۰ میلیارد دلار در راه آهن، جاده، بندر و فرودگاه سرمایه گذاری کرده بودیم در میزان اشتغال، درامد زایی و نیز محیط زیست شرایط بهتری داشتیم.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد:  ما همیشه  برخلاف سایر ملل که صنعت گر بودند، ملت تاجری بودیم  و این به دلیل ترانزیت کالا یا همان صادرات مجدد است که دبی با داشتن شرایط بدتر از ما به نحو احسن از آن استفاده کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت ترانزیت و صادرات مجدد ما نزدیک صفر است، هم چنین از ۱۰ شهر بزرگ جهان نزدیک به ۸ شهر آن جزو شهر های ساحلی هستند. در حالی که ما با داشتن بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر خط ساحلی در جنوب،  آنها  راجزو مناطق محروم محسوب می‌کنیم و این به دلیل تعریف استراتژی توسعه در مناطق مرکزی و پر هزینه است که یک اشتباه تاریخی بوده و مختص دهه‌های اخیر نیست.