اکثریت مغلوب؛ اقلیت پیروز
اختصاصی حرف تازه – با استعفای احتمالی سید امیرحسین علوی، رئیس شورای اسلامی شهر رشت، که به منظور حضور در انتخابات مجلس رخ خواهد داد شورانشینان باید نسبت به معرفی رئیس جدید خود اقدام نمایند.
در شرایطی که احمد رمضانپور نرگسی، اسماعیل حاجی پور، فرهام زاهد، حامد عبدالهی، حجت جذب و محمدحسن علیپور از مدت ها قبل و در پروسه انتخاب شهردار طیف شش نفره اکثریت شورا را تشکیل داده اند انتظار می رود رئیس آینده شورا از جمع همین طیف معرفی شود اما شاید این تمام ماجرا نباشد و نتیجه نهایی به شکل دیگری رقم بخورد.
طیف شش نفره در پروسه انتخاب شهردار با انتخاب حامد عبدالهی، حجت جذب و حسین علیقلیزاده هت تریک ناکامی و رد صلاحیت را ثبت کرده و تایید صلاحیت ناصر حاج محمدی انتخاب چهارم این طیف نیز تا این لحظه اعلام نشده است. حتی در شرایطی که به نظر می رسید طیف شش نفره پیروز ماراتن انتخاب شهردار است حاج محمدی، شهردار منتخب رشت، ظاهرا به همراه رئیس جوان شورا راهی وزارت کشور شده و پروسه بررسی و تایید صلاحیت خود را پیگیری می کند.
شاید این مساله در ظاهر از اهمیت بالایی برخوردار نباشد و حتی گام مثبتی از سوی رئیس شورا برای پایان دادن به بلاتکلیفی ده ماهه رشت تلقی شود اما بر کسی پوشیده نیست که در تمام این ده ماه، دو طیف شورایی با تمام وجود در مقابل هم صف آرایی کردند. در چنین شرایطی شهردار منتخب با سید امیرحسین علوی که در طیف اقلیت قرار داشت و قصد استعفا نیز دارد راهی وزارت کشور می شود تا این ذهنیت تقویت شود که شهردار منتخب، این بار چندان هم نزدیک به طیف شش نفره نبوده است.
اتفاقات ده ماه اخیر نشان می دهد طیف شش نفره با وجود در اختیار داشتن اکثریت شورا، در به نتیجه رساندن تصمیمات خود ناکام بوده است. این ناکامی ها یا ناشی از انتخاب های مغایر با آیین نامه و شرایط مدنظر وزارت کشور است و یا ناشی از سیاست گذاری حساب شده تر و توانایی و پیگیری و تاثیرگذاری بیشتر مخالفانشان. شاید هم دلایل دیگری دارد اما هرچه هست تقابل دو طیف دستاوردی برای رشت و شهروندان آن به همراه نداشته و در نتیجه پیروزی برای طیف شش نفره که در تمام این مدت، اکثریت شورا را در اختیار داشته نیز رقم نخورده و به عبارت دیگر حاصل ده ماه تقابل دو جناح، اکثریت مغلوب و اقلیت پیروز در رشت مظلوم بوده است.
با در نظر گرفتن تمام اتفاقات، باورپذیری شنیده هایی مبنی بر انتخاب رئیس شورا از بیرون طیف شش نفره بیشتر می شود. حالا شنیده ها در خصوص ریاست محمدحسن عاقل منش و یا حتی رضا رسولی بعد از استعفای سید امیرحسین علوی، امری محتمل با شانس وقوع بسیار بالا شناخته می شود و شاید بهتر است شنیده های قبلی مبنی بر ریاست جذب، رمضانپور و یا حاجی پور را فراموش کنیم.
هرچند هنوز این شنیده ها از سوی شورانشینان تایید یا تکذیب نشده است اما حتی انتخاب رئیس از طیف شش نفره نیز به معنای پیروزی و دستاورد برای این طیف نخواهد بود و حالا شاید انتخاب اینچنینی به صلاح رشت و شهروندان نیز باشد تا طیف شش نفره اکثریت، بیش از این وقت شورا و شهروندان را تلف نکند و به صورت رسمی و علنی شکست خود مقابل طیف اقلیت را بپذیرد و امور مدیریتی شورا را به این طیف واگذار نماید بلکه اوضاع و احوال رشت کمی بهتر شود؛ البته شاید هم اینطور نباشد!
ارسال دیدگاه