حواشی و ابهامات وقف بخشی از دماوند ؛

اوقاف: زمین وقف شده بخشی از کوه دماوند نیست؛ مرتع است/ سازمان جنگل ها: مرتع هم اراضی ملی است

حرف تازه – سازمان جنگل‌ها از صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند خبر داده اما سازمان اوقاف در واکنش به این خبر اعلام کرد که زمین وقف شده بخشی از کوه دماوند نیست، بلکه بخشی از یک مرتع است. به گزارش حرف تازه به نقل از ایسنا ، امروز (یکشنبه) روزنامه‌ همشهری گزارشی […]

حرف تازه – سازمان جنگل‌ها از صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند خبر داده اما سازمان اوقاف در واکنش به این خبر اعلام کرد که زمین وقف شده بخشی از کوه دماوند نیست، بلکه بخشی از یک مرتع است.

به گزارش حرف تازه به نقل از ایسنا ، امروز (یکشنبه) روزنامه‌ همشهری گزارشی به نقل از سازمان جنگل‌ها منتشر کرد که از صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند به نام سازمان اوقاف خبر داد.
انتشار این خبر با  توجه به اینکه کوه دماوند به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و به عنوان «اثر طبیعی ملی» در شمار مناطق چهارگانه ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفته، با واکنش های متفاوتی روبه رو شد.
ایسنا با پیگیری این موضوع از سازمان اوقاف و امور خیریه به این پاسخ دست یافت که زمین مذکور آن طور که اعلام شده، بخشی از کوه دماوند نیست، بلکه بخشی از یک مرتع در دامنه دماوند است که سالها پیش سند آن اخذ شده و اکنون دادگاه حکم به وقف بودن آن داده است.
این خبر با واکنش‌های زیادی از سوی برخی از شخصیت‌ها و فعالان محیط زیست مواجه شده است.

تکذیبیه اخذ سند وقفی برای کوه دماوند

همچنین بر اساس این گزارش سازمان اوقاف و امور خیریه در واکنش به این خبر آورده است:
“مع الاسف بدون تحقیق و تدقیق و رعایت جوانب حرفه‌ای حوزه اطلاع رسانی، اخیرا خبری توسط برخی از رسانه‌ها منتشر شده مبنی بر اینکه برشی از کوه دماوند به نام سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت شده است. این در حالی است که کوه دماوند جزء اراضی انفال است و منطقا طبق قاعده فقهی لا وقف الا فی ملک قابلیت ملکیت و به تبع آن وقف شدن را ندارد. انتشار این خبر مصداق بارز تشویش اذهان عمومی است که معمولا از سوی رسانه‌های ضدانقلاب به چنین اخبار کذبی دامن زده می‌شود.
ضمنا به منظور تنویر افکار عمومی یادآوری این نکته ضروری است که موقوفه ملار مربوط به قریه و مراتع ملار است که تاریخچه آن به حدود ۹۰ سال پیش بازمی‌گردد. به دلیل اینکه این موقوفه به تملک پهلوی اول درآمده بود در سال ۱۳۲۳ در دادگاه به وقفیت برگشته و در سال ۱۳۷۴ نیز در شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور وقفیت پلاک ۶۸و ۶۹ اصلی بخش  ۷ لاریجان محرز گردیده و متعاقبا در سال ۱۳۸۴پس از طی تشریفات قانونی ثبت املاک، پلاک های فوق به نام موقوفه بر اساس قوانین موضوعه کشور تثبیت شده است لذا این موقوفه مربوط به یک قریه و مراتع آن در اطراف کوه دماوند است و به هیچ وجه شامل خود کوه دماوند نمی‌شود.

پاسخ سازمان جنگل ها به وقف بخشی از قله دماوند: اگر منطقه وقف شده دماوند مرتع باشد اراضی ملی تلقی می شود

مدیرکل دفتر حقوقی سازمان امور جنگل ها  با بیان اینکه پیگیر موضوع دماوند هستیم ولی باید اسناد و مدارک دقیق تر بررسی شود، گفت: اگر عرصه وقف شده مرتع باشد مشمول تعریف ماده یک قانون ملی شدن جنگل های کشور می شود و بایستی به دولت بازگردد.
رضا افلاطونی در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه در حال بررسی اسناد و مدارک هستیم، اظهار کرد: منابع طبیعی شامل جنگل، بیشه، مرتع و اراضی جنگلی طبق قانون قابل وقف نیست و اگر به هر دلیلی سازمان اوقاف برای آن منطقه سند گرفته باشد به لحاظ قانونی درست نیست. اما باید بررسی شود که آیا  اوقاف سندی دریافت کرده است یا خیر. اگر سندی دریافت شده و عرصه ملی باشد سند غیر قانونی تلفی می شود.
مدیرکل دفتر حقوقی سازمان امور جنگل ها اضافه کرد: قانون گذار مشخص کرده که مرتع، جنگل، بیشه و اراضی جنگلی به موجب ماده ۱ قانون ملی شدن در هر شرایطی ملی است و  اگر سندی هم گرفته شده باشد بایستی به دولت برگردد.
افلاطونی تصریح کرد: اگر مواردی شبیه جنگل های آق مشهد ساری باشد پیگیری قضایی انجام می دهیم. اما باید بررسی شود که تقسیم بندی پلاک ها به چه صورت است.
روز گذشته خبری  مبنی بر صدور سند وقف یک برش از کوه دماوند منتشر شد که واکنش های بسیاری را از سوی افکار عمومی و مسئولان در پی داشت و سازمان اوقاف و سازمان ثبت اسناد کشور با تکذیب این خبر اعلام کردند که موقوفه ملار مربوط به قریه و مراتع ملار در اطراف کوه دماوند است و به هیچ وجه شامل خود کوه دماوند نمی‌شود.
اوقاف: زمین وقف شده مرتع است/ سازمان جنگل ها: مرتع هم اراضی ملی است

اوقاف: زمین وقف شده مرتع است/ سازمان جنگل ها: مرتع هم اراضی ملی است