حرف تازه – واعظ آشتیانی در گفتگویی اظهار داشت: انتشار اخباری مبنی بر منع افراد از کاندیداتوری برای سوزاندن آن ها است.
هنوز از انتشار شایعاتی درباره منع شدن محمدباقر قالیباف از ورود به رقابتهای انتخاباتی ۱۴۰۰ خیلی نگذشته که شاهدیم در گروههای تلگرامی و فضای مجازی از منع شدن سعید جلیلی گفته میشود! چندی قبل هم اخباری مبنی بر منع سید ابراهیم رئیسی از ورود به این عرصه منتشر شده بود که تکلیف صحت یا عدم صحت آن رسما معلوم نشد.
سوال اینجا است که این اخبار را چقدر باید جدی گرفت؟ آیا واقعا این نهادهای قدرت هستند که در پشت پرده تکلیف حضور یک کاندیدا در انتخابات را روشن میکنند یا این حرفها در راستای فضاسازی رسانهای و مشغول کردن ستادهای انتخاباتی افراد مورد اشاره است؟ سیاسیون عمدتا در مصاحبههای مطبوعاتی خود گزینه دوم را انتخاب میکنند، اما از آنجایی که باورپذیری ورود همزمان دو رئیس قوه به رقابت برای کسب کرسی یک قوه دیگر بسیار کم است، گمان میرود که شاید دستهایی در پشتپرده درصدد مدیریت اوضاع و معرفی یک کاندیدای با ظرفیت و ممانعت از شکستن آرا باشد.
در گفتگو با امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا این موضوع را بررسی کردیم. او اخبار منتشر شده درباره منع سعید جلیلی و قالیباف از ورود به انتخابات ۱۴۰۰ را جدی نگرفت و گفت: «این خبرها بیشتر گمانهزنی است. یعنی هیچ تحلیل منطقی در کنار آن وجود ندارد. اگر منطقی و منصفانه به این موضوع نگاه کنیم، اصولا مردم به عملکرد افراد نگاه میکنند. الان مسئولیت مجلس به عهده آقای قالیباف و مسئولیت قوه قضاییه با آقای رئیسی است و رضایت نسبی نیز نسبت به عملکرد اینها وجود دارد لذا برای اینکه بگوییم کاندیدای ریاست جمهوری خواهند شد یا خیر، زود است. در عین حال گمانه زنیهایی که درباره افراد دیگر مثل آقای جلیلی میشود برای این است که با طرح نام این افراد آنان را مورد هجمه سیاسی قرار دهند»
وی افزود: «خبرهایی از این دست برای آن است که به تعبیر سیاسیون این گزینهها را بسوزانند. این خبرها ناشی از رقابتهای سیاسی است. چه بسا در جریان اصلاحطلب نیز افرادی به عنوان گزینه انتخاباتی مطرح هستند و دیگران راجع به آنان اظهارنظر میکنند. این گفت و شنودهای رقبای سیاسی اجتناب ناپذیر است. باور من بر این است که اینها یک بازی سیاسی است برای خلع سلاح کردن رقیب با زدن کاندیداهای احتمالی آنان».
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این پرسش که اگر این منع کردنها جدی نیست، فکر میکنید آقایان رئیسی، قالیباف و جلیلی در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا میشوند یا خیر؟ گفت: «فرضیه ثابت شده این است که هرآنچه فکر میکنی میشود، نمیشود و هرآنچه که فکر میکنی نمیشود، میشود. یعنی در گروههای سیاسی احتمالهای مختلفی وجود دارد که نمیتوان آن را رد یا تایید کرد. به شرایط زمان و مقبولیت کاندیداها بستگی دارد که وارد رقابت انتخاباتی شوند یا خیر. ضمن اینکه ما، چون احزاب قدرتمند و ریشه دار نداریم که طیف وسیعی از مردم را جذب کنند، هر اتفاقی در انتخاباتهای ما متصور است و مردم ایران غیرقابل پیشبینی هستند».
واعظ آشتیانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر انتخابات ۱۴۰۰ همین امروز برگزار شود آقای قالیباف و رئیسی کاندیدا میشوند؟ گفت: «قالیباف و رئیسی هر دو الان مشغول فعالیت هستند و تلاش خود را میکنند. اقبال نسبی هم نسبت به عملکردشان وجود دارد. به خصوص درباره آقای رئیسی کمتر انتقاد میشنویم. البته انتقادها از آقای قالیباف هم بیشتر به سفرهای استانی و … مربوط است که برخی قبول ندارند این سفرها در حیطه وظایف نظارتی است. حرف این است که الان هیچ اتفاقی نیفتاده که ملاک قضاوت باشد. زمان انتخابات است که مشخص میشود چه افرادی با چه مزیتهای مدیریتی وارد میشوند و مردم چه ارزیابی از عملکرد آنان دارند.»
وی پیشبینی در اینباره را در شرایط فعلی سخت دانست و گفت: «پیش بینی خاصی نمیتوانم داشته باشم. شاید کاندیدا بشوند یا شاید هم نشوند.»
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به اینکه آیا میتوان پیشبینی کرد دو رئیس قوه به صورت همزمان وارد رقابتهای انتخاباتی خواهند شد یا نه؟ نیز گفت: «این هم قابل پیشبینی نیست، اما من فکر میکنم اگر بنا است این دو نفر یعنی آقایان قالیباف و رئیسی در انتخابات وارد شوند، اگر یک نفر ورود کند، شرایط خیلی بهتر خواهد بود و تاثیر بهتری روی آرای مردم خواهد داشت».
انتشار اخباری مبنی بر منع افراد از کاندیداتوری برای سوزاندن آن ها است
نامه نیوز
ارسال دیدگاه