افزایش چشمگیر بودجه استان ها
عصر روز شنبه ۱۴ مرداد ماه، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه باران پاسخگوی سوألات مطروحه در خصوص مسائل بودجهای استان، اقتصاد مقاومتی و طرح آمایش سرزمین بود. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی حرف تازه، کیوان محمّدی در خصوص روند اختصاص بودجه ۹۶ به دستگاههای اجرایی […]
عصر روز شنبه ۱۴ مرداد ماه، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه باران پاسخگوی سوألات مطروحه در خصوص مسائل بودجهای استان، اقتصاد مقاومتی و طرح آمایش سرزمین بود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی حرف تازه، کیوان محمّدی در خصوص روند اختصاص بودجه ۹۶ به دستگاههای اجرایی استان گفت: با توجه به آغاز برنامه ششم از سال ۹۶، در بودجه امسال تغییراتی نسبت به سیستم بودجهریزی در سالهای گذشته ایجاد شده است. در واقع قوانین برنامه ششم توسعه از امسال به مدت ۵ سال بر بودجهریزی و سایر برنامههای کشور سایه خواهند افکند. لذا افزایش چشمگیری را در بودجه استانها داریم.
وی افزود: سال گذشته بودجه عمرانی استان گیلان ۵۴۶ میلیارد تومان بود که امسال به حدود ۸۴۰ میلیارد تومان رسیده است. این افزایش بودجه به خاطر سهمی است که استانها از بودجه کل دریافت کردهاند .
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان ادامه داد: در گذشته معمولاً حدود ۷ درصد از بودجه کل در اختیار استانها قرار می گرفت و مابقی به وزارتخانه، بخشها و سازمان مرکزی در سطح ملی اختصاص مییافت، اما امسال حدود ۳۰ درصد از بودجه ملّی را به استانها اختصاص دادند که نویدبخش این است که دست مدیران استانی نسبت به سالهای قبل بازتر است و این امیدواری وجود دارد که بتوانیم در آینده نزدیک نقش موثرتری را در توسعه استان ایفا کنیم.
وی در خصوص بودجه هزینهای استان گفت: در سال گذشته مصوب بودجه گیلان، ۳۰۴ میلیارد تومان بود که در پایان سال عملکرد ما ۳۵۰ گردید این به دلیل اضافاتی بود که در طول سال به بودجه هزینهای تعلق گرفت. امسال این بودجه به ۳۷۷ میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد که تقریباً ۴٫۳ بودجه کل میباشد. با توجه به درصد جمعیت استان که ۳٫۲ جمعیت کشور است نشان میدهد که بودجه ی هزینهای خوبی در سطح ملی داریم و جز ده استان کشور هستیم.
محمّدی افزود: بودجه هزینهای استان ۲۱۶٫۵ میلیارد تومان حقوق است که به کارکنان دولت تعلق میگیرد و چیزی حدود ۱۶۰ میلیارد تومان نیز صرف سایر خدمات مانند هزینه آب، برق، تلفن، گاز و… میشود.
وی در خصوص میزان تخصیص بودجه سال ۹۵ عنوان کرد: بودجه کشور رابطه مستقیمی با درآمدهای نفتی دارد. تحقق بودجه سالانه ما منوط به این است که وضعیت نفت در دنیا به چه شکل میشود. اگر قیمت نفت افزایش یابد وضعیت بودجه کشور نیز خوب خواهد بود .
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر همانطور که مردم عزیزمان ملاحظه کردند علی رغم اینکه کاهش بودجه سالانه کشور، سعی دولت بر این بود که رفاه مردم آسیب آنچنانی نبیند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان در خصوص تصویب تمدید دو ماهه سال مالی کشور از ۳۱ تیر به ۳۱ شهریور گفت: بودجه سال گذشته کشور دیرتر از موعد تخصیص یافت. تمدید سال مالی مصوب مجلس شورای اسلامی این فرصت را به مدیران میدهد تا بودجه مربوط به سال ۹۵ را تخصیص دهند و برگشت نداشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه بعد از احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تاکنون برگشت بودجه عمرانی در گیلان نداشتیم جز اینکه مطابق قوانین اجازه خرج کردن نداده باشند. بودجه هزینهای نیز به صورت کامل در دستگاهها جذب شده و برگشت ندارد.
محمّدی ضمن قدردانی از استاندار و معاونت عمرانی استانداری گیلان به واسطه آنکه برای دو ماه فرصت باقیمانده برنامهریزی های خاص انجام دادهاند ادامه داد: از مدیران اجرایی که با جدیت کارها را دنبال میکنند که این بودجه ی باقیمانده جذب شود تشکر مینماییم.
وی «جمعیت» و «محرومیت» را یکی از ملاک های توزیع و جذب اعتبارات بیشتر استان در برنامه ششم دانست و یادآور شد: اگر بتوانیم زمینه رفاه مردم را فراهم آوریم که امکان یک زندگی عادی، سالم و پربار را داشته باشند، قطعا به افزایش جمعیت کمک می کند.
وی تعداد نمایندگان در مجلس شورای اسلامی که به نوعی معرف قدرت سیاسی یک منطقه است را منوط به میزان جمعیت هر استان دانست و گفت: اگر جمعیت استان کاهش پیدا کند، به نوعی سهم استان در قدرت سیاسی کاهش پیدا کرده است. اگر تعداد نمایندگان مجلس افزایش پیدا کند و گیلان رشد جمعیتی نداشته باشد، قاعدتا همین تعداد ۱۳ نماینده را در مجلس خواهیم داشت. همچنین توسعه اقتصادی هر منطقه به نیروی کار جوان آن بستگی دارد لذا مسئولان مربوطه منویات مقام معظم رهبری درباره جمعیت را به نیکی مورد توجه قرار دادهاند و سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز به سهم خود امکانات مالی لازم را فراهم خواهد ساخت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی به دستگاههای اجرایی و تبیین طرحهای اولویت دار گفت: معاون اول رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال ۹۵ به طور جدی پیگیر این مسئله بود و لذا از ۲۰۰ طرح اعلام شده به ستاد فرماندهی، ۱۲۱ طرح اولویت دار شناخته شد که از این تعداد، ۸۳ طرح دارای برش استانی است. این ۸۳ طرح در گیلان با جدیت مورد توجه قرار دارد.
وی با اشاره به تصویب ۸۶ طرح جدید در سال جاری علاوه بر ۱۲۱ طرح الویت دار سال ۹۵، اظهار کرد: از این تعداد، ۱۱ طرح مصوب در گیلان داریم که عمدتا در زمینه گردشگری، اقتصاد دریامحور، پرورش ماهی در قفس و بوم گردی است.
وی با تأکید براینکه اقتصاد گیلان، اقتصاد رو به رشد و شکوفایی است گفت: منطقه آزاد انزلی ظرفیت بسیار خوبی را برای منطقه ایجاد خواهد کرد. راه آهن قزوین- رشت-انزلی-آستارا میتواند گیلان را به یک قطب تجاری نه فقط در کشور بلکه در منطقه تبدیل کند و راه جدیدی برای کشور و شرق و غرب جهان باشد. امیدواریم مدیران بتوانند با چنین رویکردی، مسئله اشتغال را سر و سامان دهن.
دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی در گیلان اظهار داشت: در سال گذشته ۱۴ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی برگزار شد و در سال ۹۶ با جدیت استاندار محترم تا کنون ۱۰ جلسه برگزار گردیده است. در سال ۹۵، بیش از ۵۰ پروژه استانی را علاوه بر ۸۳ پروژه ملی ابلاغی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان مصوب کردیم.
محمّدی تصریح کرد: هماهنگی، امنیت و آرامش خوبی در سطح استان وجود دارد که این آرامش انجام فعالیت برای استان را فراهم کرده و امیدواری ما این است که ضمن به پایان رساندن پروژههایی که در سال ۹۵ آغاز شدند پروژه های جدیدی را در دست اقدام داشته باشیم.
وی اضافه کرد: دولت یازدهم و حتی دولت دوازدهم چاره ای ندارد که تمامی پروژه های نیمه تمام را تعیین تکلیف کند به همین دلیل مجاز نیستیم که بیش از ده درصد بودجه را به پروژه های جدید اختصاص دهیم.
محمدی با بیان اینکه ۹۰ درصد بودجه باید برای پروژه هایی که در گذشته کلنگ احداث آن خورده است هزینه گردد ادامه داد: در حدود ۴ هزار پروژه کوچک و بزرگ در استان داریم که پروژه های بزرگ بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی در زمینه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان خاطر نشان کرد : علاوه بر ستاد فرماندهی ۹ زیر کمیته وجود دارد که در حوزههای مختلف کار را پیگیری میکنند و نتیجه این فعالیتهاست که فضای کسب و کار استان گیلان به گفته ی مرکز پژوهشهای مجلس مناسب است.
محمّدی گفت: شرایط مطلوبی برای سرمایهگذاری در استان فراهم است و ان شالله سرمایه گذاران نیز به استان جلب شوند .
وی در زمینه طرح آمایش سرزمین اظهار کرد: طرح آمایش گیلان در سال گذشته به پایان رسید اما این طرح که با همکاری دانشگاه گیلان انجام شد بر اساس آمار سال ۹۰ بود لذا امسال تجدید نظری در این طرح صورت گرفت. امیدواریم در پایان فصل پاییز این طرح به پایان برسد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با بیان اینکه قانون برنامه ششم همه استانها را مکلف به ارائه طرح آمایش سرزمین در سال اول برنامه میکند، گفت: بهترین تیم آمایش را در استان انتخاب کردیم و کار بسیار بزرگی برای آینده گیلان خواهد بود.
محمّدی استانهای گیلان، مازندران و گلستان را نگین انگشتری ایران دانست و تاکید کرد: معضلات زیست محیطی که در گیلان وجود دارد در بسیاری از استانها نیست و منابع طبیعی ظریف و حساسی داریم که کمتر استانی از آن برخوردار است. لذا اگر از این ثروت خدادادی مراقبت نکینم مشکلات بیشتری گریبانگیر استان خواهد بود.
ارسال دیدگاه