به گزارش حرف تازه به نقل از ایسنا ، ضریب جینی شاخص توزیع ثروت در یک کشور است که بین صفر تا یک تعریف شده و هر چقدر این شاخص به سمت یک حرکت کند نشان دهنده افزایش نابرابری و ایجاد بیشتر فاصله طبقاتی بین طبقه کم درآمد و پردرآمد است.
طبق تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران، در سال ۱۳۹۹ ضریب جینی خانوارهای کل کشور ۰,۴۰۰۶ است که در مقایسه با سال قبل ۰.۰۰۱۴ افزایش نشان میدهد.
همچنین ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ۰.۳۸۳۵ و ۰.۳۵۹۰ است که نسبت به سال قبل به ترتیب ۰.۰۰۰۸ و ۰.۰۰۵۱ افزایش دارد.
بر اساس این گزارش در سال ۱۳۹۹ کل کشور، سهم ۲۰ درصد کم درآمدترین و پردرآمدترین جمعیت به ترتیب ۰,۰۵۸۳ و ۰,۴۷۴۴ درصد است.
نسبت ۱۰، ۲۴ درصد پردرآمدترین به ۱۰، ۲۴ درصد کم درآمدترین جمعیت به ترتیب ۱۳,۹۶، ۸,۱۳ و ۴,۳۲ است .شاخص پالما به ۱,۹۶ و شاخص تیل به ۰,۲۷۲۱ رسیده است. همچنین شاخص اتکینسون ۰,۲۳۷۹ است.
سال ۱۳۹۹ در مناطق شهری سهم ۲۰ درصد کم درآمدترین و پردرآمدترین جمعیت به ترتیب ۰,۰۶۳۹ و ۰,۴۶۲۴ درصد است.
نسبت ۱۰، ۲۴ درصد پردرآمدترین به ۱۰ ، ۲۴ درصد کم درآمدترین جمعیت به ترتیب ۱۲,۰۲، ۷,۲۴ و ۳,۹۹ است .شاخص پالما ۱,۷۸ و شاخص تیل ۰,۲۴۹۲ است. همچنین شاخص اتکینسون ۰,۲۱۷۵ است .
در سال ۱۳۹۹ در مناطق روستایی نیز سهم ۲۰ درصد کم درآمدترین و پردرآمدترین جمعیت به ترتیب ۰,۰۶۸۳ و ۰,۴۴۰۶ درصد است .
نسبت ۱۰، ۲۴ درصد پردرآمدترین به ۱۰ ، ۲۴ درصد کم درآمدترین جمعیت در مناطق روستایی به ترتیب ۱۰,۵۴، ۶,۴۵ و ۳,۶۳ است.
شاخص پالما ۱,۵۶ و شاخص تیل در ۰,۲۱۶۱ است. همچنین شاخص اتکینسون ۰,۱۹۳۰ است.
در سال ۱۳۹۹ در مناطق شهری کمترین ضریب جینی مربوط به استان اردبیل ۰,۲۵۷۹و بیشترین در استان سیستان و بلوچستان ۰.۴۵۷۰ مشاهده میشود.
در این سال در مناطق روستایی کمترین ضریب جینی مربوط به استان خوزستان ۰,۲۴۰۹و بیشترین در استان چهارمحال و بختیاری ۰.۳۶۲۱ مشاهده میشود.
افزایش فاصله طبقاتی در ایران
ارسال دیدگاه