مجتبی میره جینی:

اصولگرایان ، حداکثری سابق خود را به حداقلی امروز بخشیده اند

مجتبی میره جینی : با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، همچنان تحرکات این جناح بسیار کم و دورخیز آنان به سمت کرسی ریاست جمهوری به نظر محال میرسد. چند دستگی اصولگرایان خود مانع بزرگی برای رسیدن به گزینه ای واحدی است که مجموع جناح های راست به روی آن توافق داشته باشند ریاست […]

مجتبی میره جینی : با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، همچنان تحرکات این جناح بسیار کم و دورخیز آنان به سمت کرسی ریاست جمهوری به نظر محال میرسد.

چند دستگی اصولگرایان خود مانع بزرگی برای رسیدن به گزینه ای واحدی است که مجموع جناح های راست به روی آن توافق داشته باشند ریاست جمهوری۹۲ خود نیز مهر تاییدی به چند نامزدی این جناح در رویدادهای کلان سیاسی بود، اما تفکری که اصول گرایان در صدد دست یافتن و عملی کردن آن هستند نیاز آنان به بازسازی قوای از دست رفته و یکپارچه سازی از هم گسیختگیو همچنین نقاشی ظاهر رنگ رفته آنان در جامعه است،نتیجه برامده نشان از عزم راسخ برای گزینه ای است که رای “حداقل حداکثری “قابل قبولی به سمت سبد آنان نسبت به دولت روحانی بیاورد، البته دولت روحانی با تمام کاستی های که در جلب افکار عمومی و سیاسیون داشته توانسته میزان رضایتمندی مردمی از این دولت را بطور قابل قبولی بالا ببرد،این رضایتمندی خودبه مراتب جای بسی تحلیل های موشکافانه دارد که از بحث خارج است.

از سوی دیگر همکاری بی سابقه دولت و مجلس نهم خود نماینگر تمایل اکثریتی اصول گرایانی است که چالش های تجربه شده دولت سابق را که تجربه های تلخی به همراه داشته را دیگر نمی خواهند و هرگونه تنش را موجب تفرقه و تجزیه سیاسی قلمداد می کنند،نقش رئیس مجلس و هیات رئیسه در تصویب برنامه های کلان داخلی و خارجی خود مهر تاییدی بر این قضیه است.مجلس دهم نیز همین ساز وکار را ترجیج داده و سازش کاری با دولت را در اولویت برنامه های خودقرار داده ، خود این موضوع نشأت از تجربه ای است که دولت سابق منشا آن بوده، قدرت بالایی که دولت روحانی در چانه زنی و مذاکره ارائه کرده انگار توانسته کمی اصول گرایان را متفق القول به روی گزینه روحانی تا دوره بعد ریاست جمهوری بنماید،اما در عمل و در جریان رسانه ای اصول گرایان همچنان اصرار در نقد دولت روحانی دارند اما نقد هایی معتدل تر که نیش زننده ای به همراه ندارند.

اصول گرایان سعی در بازسازی آنچه که آن را گفتمان اصولگرایی می نامند هستند و سعی در جذب مقبولیت و تائیدخودشان در مارتن های بزرگ و خرد سیاسی اصولگرایان نمی توانند رقیب جدی برای کسب این کرسی ریاست جمهوری باشند، میزان رأی و استقبال مردمی از این جریان اولویت آنان است. جناحی که “حداکثری سابق خود را به حداقلی امروز بخشیده”است.

انتشار یادداشت های دریافتی الزاما به معنای تایید محتوای آن نمی باشد و صرفا جهت آشنایی مخاطبین با فضای روز رسانه های کشور منتشر می شود. بدیهی است مسئولیت یادداشت ها بر عهده نگارنده مطلب می باشد.