قدم ‌های تخصصی سیدجلال سیدمحمدی در کسوت نماینده دولت برای شهرستان صومعه‌ سرا

از معلمی تا نمایندگی عالی دولت در صومعه سرا

دامون رضازاده فشخامی* در یادداشتی با عنوان «از معلمی تا نمایندگی عالی دولت در صومعه سرا» نوشت: دبیر آموزش و پرورش. شاید برای کمتر کسی قابل باور باشد که یک معلم بتواند این گونه در عالم سیاست، پله‌های ترقی را بپیماید.

اختصاصی حرف تازه – دامون رضازاده فشخامی* در یادداشتی با عنوان «از معلمی تا نمایندگی عالی دولت در صومعه سرا» نوشت: دبیر آموزش و پرورش. شاید برای کمتر کسی قابل باور باشد که یک معلم بتواند این گونه در عالم سیاست، پله‌های ترقی را بپیماید.

سیدجلال سیدمحمدی، فرزند تالش بزرگ، یکی از این افراد است.
ریاست ستاد انتخاباتی کاندیدای اصلاح طلب در تالش، او را در زمره‌ی چهره‌های سیاسی تاثیرگذار تالش بزرگ قرار داد. ورود او به دنیای سیاست، با معاونت سیاسی فرمانداری تالش بزرگ مواجه شد.
حوزه‌ی کاری سیاسی چم و خم‌های خود را دارد، آن هم در تالش زیبا و بزرگ. تالش دارای اقوام متعددی است که می توان به وجود سنی و شیعه در آن اشاره داشت.
در دولت دوم روحانی، او را به عنوان مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری منصوب می کنند. هنگامی که زمزمه‌ها برای انتخابش و تصدی‌گری در یکی از فرمانداری‌ها به گوش می رسید، برخی می گفتند آچار فرانسه استانداری، به سرپرستی فرمانداری رودبار منصوب شد.
پیمودن راهی در سیاست که او را به عنوان نماینده دولت در آنجا کشاند، اما با گذشت مدتی، دوباره به به دفتر سیاسی بازگشت تا اینکه استاندار سابق گیلان، او را به عنوان سرپرست فرمانداری صومعه‌سرا منصوب کرد.
استفاده از کلمه‌ی آچار فرانسه، برای او، پُر بی‌راه نبود. سرپرستی فرمانداری صومعه‌سرا، اما دیگر محدود به زمان سرپرستی نشد و با حکم وزیر کشور، سیدجلال سیدمحمدی به عنوان نماینده دولت در دیار ابریشم ایران منصوب شد.
تقارن انتخابش، همراه بود با انتخابات مجلس. حوزه‌ای که تخصص او بود. در استانداری هم در اصلی‌ترین سمتِ مربوط به انتخابات فعالیت داشت. اداره کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری.
کار او، چند برابر گردیده بود، هم باید رتق و فتق امورات شهرستان دنبال میشد، هم مقدمه‌ی برگزاری انتخابات.
برنامه‌ای با عنوان روستاگردی و حضور در روستاها به همراه روسای ادارات کلید خورد.
ایجاد ستاد برنامه‌های روستاگردی، زمان یکماهه برای پیگیری مصوبات و حصول نتیجه، از اقدامات تعریف شده‌ی این ستاد بود.
اصلی‌ترین مبحثی که باید چاره‌ای برایش اندیشیده میشد، رودخانه‌ها و تالاب بود.
از روز اول، دغدغه‌ی لایروبی رودخانه‌ها، برایش مهم بود، نامه‌نگاری‌ها برای تخصیص بیل دکل بلند ۱۹ متری، شروع شد. اما نمیتوانست فرصت را از دست دهد تا بروکراسی اداری طی گردد.
با استفاده از طرفیت موجود شهرستان، پیمانکاران شروع به لایروبی رودخانه‌های اصلی شهرستان کردند. از لابروبی و دیواره سازی در فلاح آباد تا مقاوم سازی پل‌ها.
پیگیری‌ها برای بیل دکل بلند، به سرانجام رسید. برای اولین بار و بعد از گذشت بیست سال، رودخانه منتهی به تالاب در نرگستان، به بهترین شکل ممکن، لایروبی گردید. لایروبی این رودخانه، دو مزیت بزرگ برای اهالی داشت. اول اینکه مسیر روان رودخانه، باعث آبگرفتگی مزارع و زمین‌های مردم نمی‌گردد و دوم اینکه، از آب رودخانه، برای آبیاری زمین‌های کشاورزی استفاده می‌گردید.
از سوی دیگر، صومعه‌سرا با داشتن بیشترین آب‌بندان‌ها از ظرفیت بسیار بالائی برای ایجاد اشتغال برخوردار هست. جلسات متعدد برای ساماندهی آب‌بندان‌ها به نتیجه رسید و لایروبی آب‌بندان پشتیر و چند آب‌بندان دیگر به وقوع پیوست.
تعاملات، پیگیری‌های کشوری و جلسات با وزرا و معاون وزرا به همراه نماینده و استفاده از توان معاون پارلمانی سازمان برنامه و بودجه کشور توانست بودجه‌های فراوانی را برای شهرستان سرازیر کند. از تخصیص اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی برای بازسازی و مرمت مناره آجری مناره بازار، یک میلیارد تومان برای احداث چمن مصنوعی در ورزشگاه تختی صومعه‌سرا، نتیجه‌ی این پیگیری‌ها بود.
قدم‌های تخصصی سیدمحمدی، نمودِ تعبیر رهبر انقلاب در خدمت خالصانه برای مردم است.
این قدم‌‌های تخصصی در آینده‌ای نه چندان دور خود را خواهد نشان داد.
از معلمی تا نمایندگی عالی دولت در صومعه سرا

از معلمی تا نمایندگی عالی دولت در صومعه سرا