مشروح بیست و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت؛

از تاکید بر نوسازی ناوگان تاکسی و انتقاد از طرح تفصیلی تا ضرورت راه اندازی خانه مشروطه و تصمیم بزرگ تفریغ

حرف تازه – بیست و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت عصر دوشنبه در ساختمان تاریخی میرزا خلیل رفیع به صورت فوق العاده و در غیاب حامد عبدالهی و جلال الدین محمد شکریه برگزار شد. به گزارش حرف تازه در ابتدای این جلسه، فاطمه شیرزاد سخنگوی ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم رشت در راهپیمایی […]

حرف تازه – بیست و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت عصر دوشنبه در ساختمان تاریخی میرزا خلیل رفیع به صورت فوق العاده و در غیاب حامد عبدالهی و جلال الدین محمد شکریه برگزار شد.

به گزارش حرف تازه در ابتدای این جلسه، فاطمه شیرزاد سخنگوی ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم رشت در راهپیمایی ۲۲ بهمن، با قرائت فرازی از وصیت نامه یکی از شهدا جلسه را آغاز کرد.

سید امیر حسین علوی :

هدایت فاضلاب به یکی از خیابان های شهر و ضرورت تداوم برپایی میز خدمت

سید امیرحسین علوی رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز با اشاره به حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن گفت: مردم پاسخ خوبی به یاوه گویی بیگانگان دادند و این حضور پیغام ویژه ای برای دشمنان داخلی و خارجی داشت و امیدوارم همه بتوانیم پیرو راه شهدا و قدردان آنها باشیم.

وی با تشکر از کمیسیون های پنجگانه شورا اظهارداشت: شاهد تلاش های تک تک همکاران در کمیسیون ها هستم و می بینم که با سعی و تلاش ویژه پیگیر مطالبات مردم هستند و این روزها ایام بررسی بودجه ۹۷ شهرداری است که همزمان در کمیسیون های شورا و تلفیق در حال بررسی است.

علوی به برپایی میز خدمت در محله حافظ آباد اشاره کرد و بیان داشت: بسیاری از مشکلات مردم منطقه در مدتی کوتاه طرح شد و مدیران شهرداری و بنده به نیابت از شورا سعی کردیم بخشی از مشکلات را حل کنیم. 

سید امیرحسین علوی افزود: شاید ندانیم در یکی از خیابان های شهر ما فاضلاب به خیابان هدایت می شود که با برپایی میز خدمت متوجه آن شدیم. نیاز به کمک مسئولین مربوطه است و از این دست موضوعات که از بدیهی ترین اتفاقات است باید شناسایی و رسیدگی شود و استدعا دارم برپایی میز خدمت به عنوان پیشنهاد در غروب پنجشنبه ها تداوم یابد و بتوانیم رفته رفته سایر دستگاه ها را نیز بیشتر پای کار بیاوریم.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: رفع مشکلات کوچک به تدریج حجم وسیعی از خواسته های مردم را برطرف می کند.

توفیقی در نوسازی ناوگان تاکسیرانی به دست نیامده است

علوی در ادامه در خصوص نوسازی ناوگان تاکسیرانی اظهار داشت: تا امروز علی رغم تلاشها توفیقی حاصل نشد. اگر می خواهیم رشت شهری گردشگر پذیر باشد این موضوع با حرف زدن و بدون زیرساخت ها محقق نخواهد شد و ناوگان شبه عمومی تاکسی که رانندگان طی سالها مظلوم واقع شده اند باید نوسازی شود.

وی ادامه داد: وظیفه هدایت و حمایت بر عهده شورا است و باید این کار را پیش ببریم. برای بودجه ۹۶ مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد. با این ارقام اتفاقی نمی افتد. باید راهکارهای متفاوتی را همزمان آغاز کنیم. بررسی ها انجام شده است و مقرر شد شهرداری با لایحه ای این مجوز را از شورا اخذ نماید.

علوی نوسازی ناوگان تاکسی را نیاز امروز دانست و خاطر نشان کرد : مجوز تاکسی های اینترنتی صادر می شود و با شیوه های غیر متداول در کنار خیابان اقدام به ثبت نام می نماید. این کار بیشتر شبیه به شرکت های هرمی است. این مسائل مستقیما با امنیت خانواده ها در ارتباط است و به نظر می رسد شورا باید با جدیت بیشتری ورود کند. این پدیده که پدیده وارداتی نیز می باشد با شیوه امروزی شرایط مناسبی نخواهد داشت و بسیاری از شهرها در این زمینه واکنشهایی به همراه داشته است. 

بلاتکلیفی ساماندهی حمل و نقل خیابان ها منتهی به پیاده راه با عدم تشکیل جلسه در شورای ترافیک استان

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به طرح ساماندهی حمل و نقل خیابان های منتهی به پیاده راه فرهنگی تصریح کرد: متاسفانه در شورای ترافیک استان به واسطه عدم تشکیل جلسه بلاتکلیف مانده است و خواستار ورود معاونت محترم استاندار در این موضوع هستیم. اگر این موضوع عارضه و مشکلی نیست و ناوگان تاکسی مشکلی ندارد بگویند طرح مردود است اما اگر این مشکلات وجود دارد خواهش داریم که بررسی شود و نتیجه اعلام شود.

سید امیرحسین علوی در ادامه گفت: از بودن در شورای پنجم و همکاری در کنار شما عزیزان افتخار می کنم و امیدوارم در ادامه مسیر برای مردم ثمره خیری به جا بگذاریم.

ناطق اول – رضا رسولی : در کنار دست فروشی، سوداگرای به وجود آمده و زمین ها را ماهانه برای دستفروشی اجاره می دهند!

رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای اسلامی شهر رشت گفت : طرحی عمرانی در دست آماده سازی است که هفته آینده ارائه خواهد شد و از این پس سعی می کنم طرح های عمرانی ارائه کنم تا در کمیسیون تخصصی بررسی شود.

رضا رسولی در ادامه با اشاره به وجود دفتر کارش در بافت مرکزی شهر گفت: شاهدیم که دستفروشی در حال افزایش است و باید فکری در این خصوص کنیم. دستفروشی امروز یک معضل است و برای کسانی که در شرایط نابسامان اقتصادی نتوانسته اند کار مناسبی پیدا کنند یک رسته شغلی است اما بعضی افراد اینطور نیستند و حتی زمین ها ماهانه ۱ تا ۲ میلیون تومان برای دستفروشی اجاره داده می شود و روند سوداگرایانه در کنار آن به وجود آمده است.

وی افزود: شاید تنها راه آن در نظر گرفتن یک یا دو زمین بزرگ مثل زمینی که در انتهای کوچه زیبایی در خیابان شیک وجود دارد است؛ البته زمین بسیار گران است و وضعیت اقتصادی شهرداری طوری نیست که این اتفاق بیفتد و بنابراین  پارکینگ زندان ها تنها راه موجود است که در حال حاضر در پیاده راه واقع است.

رسولی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار به نتیجه رساندن این موضوع پیش از عید شد و گفت: سعی می کنیم تا عید محیطی با نور مناسب و امکانات حداقلی به وجود بیاوریم.

ناطق دوم – فاطمه شیرزاد : نوبت مسئولین است که تلاش مضاعف داشته باشند

سخنگوی شورا از حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن صمیمانه قدردانی کرد و گفت: خروش مردم یک هشدار به دشمنان قسم خورده ایران اسلامی بود و مردم همیشه قدردان نظام بوده و هستند و نوبت مسئولین است که تلاش مضاعف داشته باشند و در برابر ایستادگی مردم سر تعظیم فرود بیاورند.

فاطمه شیرزاد در بخش دوم سخنان خود به هومن سیدی بابت کسب ۴ سیمرغ جشنواره فجر تبریک گفت.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست خواستار افزایش ردیف های بودجه مربوط به پروژه های بهداشتی شد و گفت: از اعتبارات ملی برای دفع فاضلاب شهری و پروژه های مربوطه ردیفی در نظر گرفته شود و نباید از جیب مردم هزینه شود.

فاطمه شیرزاد با اشاره به مساله نوسازی ناوگان تاکسی گفت: امیدوارم این موضوع به زودی تحقق پیدا کند و با افتتاح مرکز کنترل ترافیک شهر رشت یک مدیریت خوب بر ترافیک شهری داشته باشیم. 

وی با تاکید بر ضرورت نوسازی ناوگان تاکسی به اقدامات خوب کمیسیون حمل و نقل و ترافیک اشاره کرد. 

اسماعیل حاجی پور : خرید ۶۰ دستگاه اتوبوس در دستور کار است/ در گام اول ۱۰۰ تا ۱۵۰ تاکسی نوسازی می شود/ به دنبال بهترین خدمات برای نوسازی ناوگان هستیم

اسماعیل حاجی پور نیز در توضیحاتی گفت: حضور مردم دو پیام داشت. یک اینکه ورود و دخالت بیگانگان ممنوع و دوم اینکه ما آمدیم و وظیفه خود را انجام دادیم شما مسئولین هم به وظیفه خود عمل کنید. درود می فرستم به شرف پاک این مردم؛ از ابتدای انقلاب چنین جمعیتی را ندیدم.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به مسائل ترافیکی شهر اظهار داشت: تلاش خود را برای رفع مشکلات به کار بسته ام. 

وی افزود: مرکز کنترل ترافیک آماده است اما به احترام سرهنگ محمدی و تلاش هایی که در این رابطه داشتند و سوگوار بودند به تعویق انداختیم و در هفته آینده افتتاح خواهد شد.

اسماعیل حاجی پور در خصوص ناوگان اتوبوسرانی نیز گفت: خرید ۶۰ دستگاه اتوبوس در دستور کار است و ۳۰ دستگاه نیز از قزوین و اتوبوسهای اورهال شده اضافه خواهد شد. 

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به مذاکره با بانک های مختلف تصریح کرد: در صورتیکه وام با سود پایین در نظر گرفته شود راننده برای نوسازی ترغیب خواهد شد. از سوی دیگر واردکنندگان باید سپرده گذاری بیشتری داشته باشند. هر بانک یا فردی که خدمات بیشتر وبهتری ارائه دهد وارد همکاری خواهد شد.

وی اشاره کرد: با هماهنگی های انجام شده با منطقه آزاد در گام اول ۱۰۰ تا ۱۵۰ دستگاه تاکسی نوسازی خواهد شد تا خودروهای در شان مردم خدمت رسانی کنند.

اسماعیل حاجی پور همچنین گفت: مرکز کنترل ترافیک تلاش ۷ ساله بوده است و اینگونه تداعی نشود که زحمات دو سه ماهه ما بوده است. 

احمد رمضانپور: کتمان ایرادهای طرح تفصیلی غیرممکن است/ طرحی را که مردم نپذیرند در نطفه محکوم به شکست است

احمد رمضانپور نرگسی نیز با قدردانی از حضور مردم گفت: قطعا عظمت این راهپیمایی یک پاسخ دندان شکن به نظام سلطه جهانی و کسانی که در صدد براندازی نظام بوده اند بود و این شرکت گسترده نشان از پایبندی مردم به آرمان های نظام و شهدا بوده است.

عضو شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: مسئولین باید قدر این پدیده کم نظیر را بدانند و در پاسخ بتوانند خدمت کنند و صداهای مردم را بشنوند. 

رمضانپور نرگسی در ادامه خاطر نشان کرد: هیچکس از طرح تفصیلی رشت راضی نیست و ماه ها است به مناطق ۱ تا ۳ ارائه شده است و کتمان ایرادهای آن عملا غیر ممکن است. این طرح با این وضعیت نمی تواند کشتی طوفان زده مدیریت شهری رشت را به سرمنزل مقصود برساند.

وی افزود: طرحی را که مردم نپذیرند در نطفه محکوم به شکست است و صدای عدم پذیرش طرح تفصیلی را می شنوم. 

احمد رمضانپور نرگسی افزود: باید با گنجاندن تبصره هایی اعمال تغییرات شود و بخش کوچکی از نقصان های طرح جبران شود. 

عضو شورا در ادامه گفت: در کشورهای توسعه یافته دنیا طرح های توسعه شهری چارچوب ها را مشخص می کند و وارد مصادیق نمی شود. 

احمد رمضانپور نرگسی با انتقاد از طرح تفصیلی رشت گفت: مردم و NGO ها باید در تهیه طرح تفصیلی نقش داشته باشند. وقتی محدودیت ایجاد می کنید مردم و سرمایه گذار برای ورود به یک موضوع با محدودیت های فراوان مواجه می شوند. ممکن است فردی طرح درامدزای گردشگری داشته باشد اما در هیچ جای طرح تفصیلی امکانپذیر نشود و به خاطر موانع موجود از این شهر برود.

دستورهای جلسه:

مصوبات کمیسیون نامگذاری معابر

محمدحسن عاقل منش نیز با اشاره به رخداد بزرگ ۲۲ بهمن گفت: مردم با حضور پرشور با آرمان های نظام و مقام معظم رهبری تجدید میثاق کردند و امیدواریم این حماسه بتواند مسیر انقلاب را به سمت تعالی پیش ببرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت نیز به هومن سیدی و کامبوزیا پرتوی بابت موفقیت در جشنواره فیلم فجر تبریک گفت و افزود: امیدوارم همواره شاهد این موفقیت ها باشیم.

وی در ادامه به ارائه توضیحات مربوطه در خصوص نامگذاری معابر پرداخت.

ضرورت ایجاد خانه مشروطه در رشت

سید امیر حسین علوی با اشاره به جابجایی ساختمان شورا در آینده نزدیک گفت: همانطور که پیش از این نیز بررسی شد مقرر گردید این ساختمان به عنوان خانه مشروطه تغییر کاربری دهد.

دستور دوم جلسه، بررسی طرح تغییر کاربری خانه میرزا خلیل رفیع به خانه مشروطه بود که به صورت دو فوریت در صحن شورا بررسی شد. رئیس شورا با تاکید بر راه اندازی خانه مشروطه بر دو فوریت این طرح نیز رای داد.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد خانه مشروطه گفت: با اینکه اکثر مورخان، از پیشگام بودن گیلان در جنبش مشروطه اسناد و مدارک زیادی را منتشر کرده اند و نقش گیلان را در فتح تهران و تشکیل مجلس اول برجسته می دانند؛ اما هنوز متولیان فرهنگی نتوانسته اند یک مرکز فرهنگی برای نمایش اسناد و تلاش مجاهدان گیلانی در مرکز استان ایجاد نمایند.

محمد حسن عاقل منش افزود: در راس مشروطه خواهانی که موجب فتح تهران و اعاده مشروطه شدند، میرزا حسین خان کسمایی و میرزا کوچک جنگلی بودند که توانستند پس از فتح قزوین، مجاهدان بختیاری را هم برای فتح تهران مجاب کنند. به استناد مورخان، زمانی که مجاهدان گیلانی به سمت تهران در حرکت بودند، تبریز در محاصره قزاق های روس بود و اصلا امکان حضور مشروطه خواهان آذربایجان در این فتح نبود.

وی یادآور شد: دقیقا ۲۱ تیرماه ۱۲۸۸خورشیدی مجاهدان گیلانی پس از تحمل رنج ۵ماه پیاده روی و شهدایی که در قزوین و کرج تقدیم کردند، توانستند تهران را فتح نمایند. پس از اعاده مجلس حدود ۹ماه بعد، مجاهدان تبریزی و در راس آنها ستارخان و باقر خان پا به تهران می گذارند. ولی می بینیم، همواره در تاریخ معاصر نقش گیلانیان و مجاهدان مشروطه خواه گیلان در سایه مجاهدان تبریز باقی مانده است.

عاقل منش همچنین گفت: یکی از علل این مغفول ماندن، نداشتن یک موزه یا خانه مشروطه است که بتوانیم اسناد این تلاش ها را در آن به نمایش بگذاریم و فضایی را برای مورخان فرآهم کنیم تا بتوانند در حوزه تاریخ معاصر گیلان و بویژه نقش گیلان در جنبش مشروطه تحقیق نمایند و خروجی آن را در اختیار نسل جوان قرار دهند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورا یادی از مشروطه خواهان تبریزی نمود و اظهار کرد: خانه علی موسیو، عمارت ختایی، خانه حاج مهدی کوزه کنانی، ۳عمارتی است که در شهر تبریز، به عنوان موزه مشروطه تغییر کاربری یافته است.

خانه حاج مهدی کوزه کنانی، معروف به ابوالمله، دو سال قبل از انقلاب اسلامی در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت شد و در سال ۱۳۶۷ به عنوان موزه مشروطه تبریز تغییر کاربری یافت.

خانه علی موسیو معروف به خانه غیبی و خانه ختایی نیز در سال ۹۱ توسط شهرداری تبریز تملک و تغییر کاربری یافت. در خانه علی موسیو، تنها تصویر اولین زن پیشگام در مشروطه تبریز یعنی زینب پاشا به نمایش درآمده است. شهرداری تبریز حتی تنها قطعه چینی تولید شده توسط کارخانه علی موسیو را از بازماندگان این مشروطه خواه دریافت و از کرج به زادگاهش برگردانده است.

عاقل منش همچنین یادآور شد: دوم بهمن ماه امسال در تهران همایش ملی «بزرگداشت یکصدو دهمین سالگرد جنبش مشروطه در آذربایجان» در سالن همایش سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد و دانشگاه تبریز درصدد است مشروطه را به نام این شهر ثبت ملی نماید.

استان چهارمحال بختیاری نیز تابستان امسال خانه مشروطه خود را در شهر کرد افتتاح کرد. حتی شهر کوچکی مانند مراغه موزه مشروطه دارد اما ما هنوز نتوانسته ایم با وجود نقش فعالانه گیلانیان در مشروطه حتی یک بنای تاریخی را تغییر کاربری دهیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا با اشاره به حضور خود در مراسم یادبود شهدای مشروطه اظهار کرد: روز شنبه ۱۴ بهمن ماه برای نخستین بار مراسم یادبودی برای ۴تن از مجاهدان مشروطه خواهی که توسط روسیه تزاری در رشت اعدام شدند، به همت مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان در پشت بیمارستان پورسینا برگزار شد. و با توجه به درخواست های مکرر فرهیختگان حاضر در مراسم، همانجا بنده تاکید کردم که کمیسیون فرهنگی شورا طرح تغییر کاربری خانه میرزا خلیل رفیع از مشروطه خواهان گیلان را به خانه مشروطه در دستور کار دارد.

عضو شورا با اشاره به بررسی طرح خانه مشروطه در کمیسیون فرهنگی ابراز کرد: خوشبختانه هفته پیش، در جلسه ۱۹کمیسیون فرهنگی طرحی که خانم شیرمحمدی از کارشناسان شورای شهر ارایه دادند، مورد پذیریش اعضای کمیسیون فرهنگی شورا قرار گرفت.

وی از همراهی اعضای شورا تقدیر نمود و ادامه داد: روز یکشنبه هم از دکتر محمد حسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور، دعوت کردیم و همانطور که اعضای محترم شورا نیز در این نشست حضور داشتند، ایشان ضمن حمایت از اجرایی شدن این طرح تاکید کرد که ۵۰درصد هزینه های اجرایی شدن طرح توسط سازمان میراث فرهنگی تقبل می شود و این سازمان آمادگی دارد، اشیای موزه ای گیلان را در صورتی که شرایط حفاظتی فرآهم باشد، به رشت برگردانده و در اختیار ما قرار دهد.

عاقل منش همچنین گفت: طی روزهای اخیر نیز بسیاری از فرهیختگان و اساتید دانشگاه وقتی اخبار ایجاد خانه مشروطه را در رسانه ها خواندند، با تماس های تلفنی و ارسال پیامک، هم ابراز خرسندی کردند و اعلام آمادگی کردند که حاضرند در حوزه پژوهشی با شورای شهر همکاری کنند.

وی از اعضای شورا تقاضا کرد، با رای مثبت به این طرح، به این خواسته به حق شهروندان جامعه عمل بپوشانند تا ما هم بتوانیم پس از مرمت جزئی که این بنا نیاز دارد، هرچه زودتر خانه مشروطه را در این عمارت دایر کنیم.

عاقل منش ابراز امیدواری کرد: هرچه سریعتر این طرح عملیاتی شده و سال بعد در تاریخ ۲۱ تیرماه ۹۷ و در سالروز فتح تهران بدست مجاهدان گیلانی، اولین خانه مشروطه گیلان را در مرکز استان افتتاح کنیم.

در پایان این طرح تصویب شد.

رئیس شورا : حسابرسی یکی از بحث و جدل های همیشگی شورای چهارم بود

در ادامه سید امیرحسین علوی با اشاره به حسابرسی و تفریغ های انجام شده گفت: امروز به نظم مناسبی رسیده است اما نگرانی وجود دارد که این نظم قائم به فرد نباشد . 

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به حذف و پریدن اطلاعات از سیستم و اقدامات فراتر از ردیف های اعتباری اظهار داشت: یکی از بحث و جدل های همیشگی شورای چهارم در همین موضوعات بود.

وی تصریح کرد: مذاکراتی را با سازمان بازرسی به صورت شفاهی داشتم و براساس گزارش های ما به صورت موردی در سال ۹۷ بررسی خواهد شد.

ارائه گزارش های تفریغ بودجه ۹۰ تا ۹۴ شهرداری رشت

نگاهی به ابهامات تفریغ بودجه شهرداری از زبان حسابرس

در ادامه گزارش حسابرس در خصوص تفریغ بودجه ۹۰ و ۹۱ ارائه شد.

شفقت گفت: تفریغ بودجه با تاخیر چند ساله ارسال شد و در سال ۹۰ تعدادی از سند ها در شهرداری مفقود شده بود. یکی از بندهای گزارش که جزییات آن موجود است حسابهای بدهکاران سنواتی با مبالغی میلیاردی با عنوان راکد و مانده از سال های قبل است که تعیین تکلیف نشده بود.

وی که حسابرسی شهرداری رشت را در سال های ۹۰ تا ۹۵ بر عهده دارد در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات چک ها و اسنادی است که شهرداری دریافت کرده است.

شفقت با اشاره به چک هایی که از سوی شهرداری داده شده است گفت: برخی از این چک ها هنوز تسویه حساب نشده اند.

وی همچنین تنخواه گردان را از دیگر مواردی دانست که باید سالانه حساب های آن بسته شود.

شفقت بودجه را چارچوب کار شهرداری دانست و گفت: خارج از آن بودجه مصوب باید با مصوبه شورا انجام شود. در شهرداری سال ۹۰ چنین اتفاقی به صورت دائم رخ نداده است. همچنین در شهرداری در سال ۹۰ قراردادهایی داشتیم که پول قبل از قرارداد پرداخت شده است.

وی به بحث حسابهای ماشین آلات و دارایی ها و املاک شهرداری پرداخت و گفت: آمار مشخص برای درج در تفریغ بودجه در شهرداری وجود ندارد. شهرداری باید ماهانه گزارشی از عملکرد مالی ارسال کند که چنین اتفاقی رخ نداده است.

مسئولین وقت شهرداری از ارائه پاسخ در زمینه ابهامات تفریغ بودجه دوری کرده اند

سیدامیرحسین علوی با اشاره به کوتاهی های شهرداری گفت: خواهش ما از کمیسیون برنامه بودجه این است که الزام به ارائه گزارش های شهرداری حداقل به صورت فصلی باشد.

در ادامه این جلسه رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: فلسفه گزارش تفریغ این است که عملکرد مالی شهرداری در یک سال بررسی شود و گزارشی که آمده انحراف بودجه، خارج از مصوبه و اتفاقات دیگری دارد که اگر بپذیریم یعنی ایرادات را پذیرفتیم و اگر نپذیریم باید مکاتبه کنیم که نتیجه مشخص شود و هرچه نامه زدیم تا امروز پاسخی دریافت نکردیم.

سید امیرحسین علوی افزود: اساسا مسئولین وقت شهرداری از ارائه پاسخ در زمینه ابهامات تفریغ بودجه دوری کرده اند.

فرهام زاهد : فارغ از دوستی ها هرشخصی باید پاسخ عملکرد خود را بدهد

زاهد رئیس کمیسیون برنامه بودجه شورای اسلامی شهر رشت در ادامه گفت: دوستی ها یک بحث است اما هرکسی مسئول پاسخگویی در حوزه عملکردی خود است و هرشخصی باید پاسخ عملکرد خود را بدهد.

شفقت: ارائه گزارش مالی یکی از وظایف ابتدایی شهرداری ها است

شفقت نیز خاطر نشان کرد: یکی از وظایف ابتدایی شهرداری ها ارائه گزارش است و در این زمینه ۴ ماده قانونی داریم. 

وی افزود: باید بپذیریم در استان در این حوزه بسیار ضعیف عمل کردیم. وظایف قانونی از شهرداری خواسته میشود. حساب سال ۹۰ بررسی می شود در شرایطی که طبق قانون باید ۱۵ اردیبهشت سال آتی ارائه شود. ما امروز حسابرس سال ۹۶ نیستیم اما بر اساس مشاهدات بعید می دانم مشکلات رفع شده باشد.

مسئول گم شدن اسناد شورا نیست و مسئول پاسخگویی ذی حساب وقت است

شفقت تصریح کرد: مسئول گم شدن اسناد شورا نیست و مسئول پاسخگویی ذی حساب وقت است. نپذیرفتن تفریغ بودجه در درجه بندی شهرداری ها نمره را کاهش می دهد. می توانید به صورت مشروط بپذیرید. درواقع تفریغ را می پذیرید اما مسئولیت آن بر عده ذی حسابان وقت است.

حاجی پور ، رمضانپور و زاهد بر این پیشنهاد تاکید کردند.

علوی با بیان اینکه برخوردهای جدی با این اتفاقات رخ داده است گفت: تا طرح سوال و استیضاح نیز پیش رفتیم اما پاسخی که مد نظر بود دریافت نکردیم. اگر شهرداری مکلف باشد گزارش منظم ارائه دهد چنین اتفاقاتی رخ نمی دهد.

گزارش تفریغ ۹۰ و ۹۱ به رای گذاشته شد و به صورت مشروط تایید شد.

شفقت در خصوص تفریغ های بودجه ۹۲ و ۹۳ و ۹۴ نیز گزارش های مربوطه را ارائه داد.

سید امیر حسین علوی : ۶ سال تاخیر در ارائه تفریغ بودجه پذیرفتنی نیست

سید امیرحسین علوی تصریح کرد: ۶ سال تاخیر در تفریغ بودجه پذیرفتنی نیست و باید در کمیسیون ها بحث و بررسی شود.

رئیس شورا با تاکید بر بررسی به موقع بودجه ۹۷ گفت: دوشنبه آینده پایان زمان بررسی کمیسیون تلفیق است. البته درامد ها در صحن بررسی شد و تقریبا مورد پذیرش اعضا است و امیدواریم به موقع بررسی شود.

ختم جلسه اعلام شد.