ادامه دخالت شهرداری در مرمت مسجد حاج سمیع رشت
حرف تازه – محله ساغریسازان را بهعنوان اولین محله در شهر رشت معرفی میشود، یکی از ویژگیهای تشکیل و به وجود آمدن یک محله در ایام قدیم وجود مسجد، حمام و سایر اماکن عمومی همچون بازار در یک منطقه بود که موجبات به وجود آمدن یک محله را فراهم میساخت.
در این محله قدیمی شهر رشت و درواقع بافت سنتی این شهر جلگهای، مساجدی همچون مسجد حاج سمیع واقعشده است. این مسجد که توسط حاج حاکم نصیر رشتی در اواخر دوره قاجار ساختهشده بود، پس از فوت وی مسئولیت اداره آن به خاندان سمیعی، از دیگر بزرگان شهر سپرده شد. بر اساس برخی منابع گفته میشود آیتالله شیخ زاهد خمیرانی که از مراجع تقلید آن عصر بوده و فرزند ایشان آیتالله محمدعلی زاهد خمیرانی از پیشنمازان این مسجد قدیمی شهر رشت بودهاند. از ویژگیهای خاص این مسجد مجاورت با مدرسه حاج سمیع بوده که در آن تدریس درس حوزوی صورت میگرفت.
این مسجد تاریخی دارای دو در ورودی که یک در آن در ضلع شمالی و در دیگر آن در ضلع شرقی واقعشده است. این مسجد دارای ۱۵ ستون بوده و پوشش سقف آن تا پیش از تخریب اخیر سفالی بوده و دورتادور بنا کاشیکاری ۷ رنگ قاجاری بوده است.
چندی پیش بود که این بنای تاریخی که در ۱۴ مرداد ۸۲ به ثبت ملی با شماره ثبت ۹۳۸۲ رسیده بود با دخالت شهرداری رشت و به جهت بازآفرینی دچار تغییراتی شد که در پی آن بجای سقف سفالی آن از حلب استفاده شد و مشخص نشد وضعیت سفالهای خارجشده از سقف آن نیز به کجا ختم شده است!
پسازاین و با بالا گرفتن انتقادها، رضا علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان در واکنش به موضوعات مطرحشده اذعان داشت: این کار با همکاری شهرداری رشت در حال اجرا است و تمام سعی خود را برای احیای دوباره این مسجد که بخشی از تاریخ شهر رشت است انجام خواهیم داد.
حال اما در صحن شورای شهر رشت فرهام زاهد رئیس سابق کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای شهر رشت مدعی شد که تعهد شهرداری برای کمک به مرمت این مسجد فقط سقف بود ولی شهرداری تاکنون علاوه بر سقف پنجرهها را هم تعویض کرده و برای برخی از موارد دیگر نیز هزینه نموده است.
این موضوع اما درنهایت با بررسی لایحه کمک مالی برای مرمت مسجد میراثی حاج سمیع همراه بود تا حضور شهرداری در این پروژه همچنان پررنگ باشد! آنهم در شرایطی که شهرداری رشت از لحاظ مالی با مشکلات عدیدهای مواجه است که قطعاً در شرایط فعلی موجود هیچ دلیلی برای مشارکت در پروژههای غیر مرتبط وجود ندارد زیرا متولی اصلی سامان بخشیدن به اماکن تاریخی که ثبت ملی شدهاند میراث فرهنگی استان است که از بودجه دولتی نیز بهرهمند میباشد.
ارسال دیدگاه