رئیس مجمع جهانی راه ابریشم:

احیای راه ابریشم و یادمان های باستانی می تواند باعث توسعه و رشد اقتصادی شود

حرف تازه – بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس ویژه راه ابریشم در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد. روز دوم و پایانی بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس ویژه راه ابریشم ظهر شنبه در سالن اجلاس سران برگزار […]

حرف تازه – بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس ویژه راه ابریشم در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.

روز دوم و پایانی بیست و نهمین نشست کمیته دائمی کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی و دومین کنفرانس ویژه راه ابریشم ظهر شنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد.

 

 

تبادل فرهنگی اقتصادی تمدن های عظیم از طریق جاده ابریشم

در این اجلاس دو روزه، دکتر نصرتی شهردار رشت و رئیس مجمع جهانی شهرهای راه ابریشم دقایقی به سخنرانی پرداخت و ضمن خیر مقدم به حضار ایرانی و خارجی گفت: امیدوارم که این نشست و اقدامات مشابه نقش موثری در احیاء و باز زنده سازی مسیر تاریخی راه ابریشم را داشته باشند.

وی در خصوص جاده ابریشم تصریح کرد: جاده ابریشم، مجموعه ای از راههای بازرگانی و کاروان رو قدیمی بود که منطقه مدیترانه را با چین شرقی مرتبط می ساخت. کالاهای بسیاری از این راه ها میان شرق و غرب آسیا و حوزه دریای مدیترانه مبادله می شد . این شاه راه تجاری دارای بالاترین ویژگی ارتباطی در دنیای قدیم ، یعنی تبادل فرهنگ ها بین شرق و غرب و یا به بیان بهتر ، بین تمدن های با عظمت چین ، ایران و روم و قلمروهای تحت احاطه شان بود و انتخاب نام ابریشم برای این مسیر به این دلیل بوده است که ابریشم معروفترین، سبک ترین و گرانبها ترین کالایی بوده که طی ده ها قرن از طریق این جاده از شرق و غرب میرفته است.

دکتر نصرتی افزود: جاده ابریشم از ارتباط شبکه کاملی از جاده ها شکل یافته و با گذشت قرن ها ، راه خود را در طول اوراسیا پی گرفته و تنظیم کننده عملکردهای متنوع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری، مذهبی و تجاری بوده است.

 

ایران به عنوان پل ارتباطی می تواند کشورهای آسیای میانه را به آبهای آزاد وصل کند و جاده ابریشم به عنوان جاده ای تاریخی و نمادین، برای ایجاد تعاملات و ارتباطات بیشتر و بهتر میان ملل مورد توجه و اهمیت است و با توسعه همکاری های فرهنگی ، سیاسی ، اقتصادی و گردشگری کشورهای مسیر جاده ابریشم احیاء مسیر تاریخی امری ضروری است.

شهردار رشت با بیان اینکه عمده تجارت ایران در عهد صفوی در رابطه با جاده ابریشم بوده است اظهارداشت: پس از یک نقصان با ابتکار ساخت ۹۹۹ کاروانسرای مشهور شاه عباس صفوی دوباره این راه رونق گرفت.جاده ابریشم در طول هزار سال ، علاوه بر اینکه صفحه درخشانی در تاریخ جهان بوده است ، بلکه به دنبال رشد جامعه بشری ، می تواند تاثیر عمیق و نقش فعالانه ای برای توسعه روابط بین ملت ها در حال و آینده ایفا کند.

احیای راه ابریشم و یادمان های باستانی می تواند باعث توسعه و رشد اقتصادی جوامع محلی شود

رئیس مجمع جهانی جاده ابریشم در ادامه عنوان کرد: احیاء و باز زنده سازی جاده ابریشم و یادمان های باستانی بازمانده در پیرامون این جاده میتواند باعث توسعه گردشگری و رشد اقتصادی جوامع محلی شود.اشتراکات و بنیان های فرهنگی، اقتصادی وسیاسی مطلوب کشورهای واقع در این مسیر و بر اساس خواست مشترک مردم ، راه اندازی این راه را امکان پذیر می کند. همکاری متقابل باعث نزدیک این کشورها به یکدیگر و همچنین موجب گسترش روابط آن ها با جهان می شود.

دکتر مسعود نصرتی با بیان اینکه کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم، بازارهایی اقتصادی بزرگ و مکمل هستند اظهار داشت: این کشورها با ایجاد کانالهای جدید همکاری می توانند به بازارهای موفق اقتصادی برای منطقه و جهان تبدیل شوند و این همکاری از اهمیت راهبردی و جهانی برخوردار است.

 

شهردار رشت در ادامه گفت: ما توانستیم برای هم افزایی و اتحاد ، در یک اقدام جامع و هوشمندانه و با موافقت شهرهای در مسیر جاده ابریشم، مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم را برای تحقق اهداف توسعه پایدار در تاریخ دوم سپتامبر سال ۲۰۱۶ در اجلاس ایران و شهر قزوین تاسیس نموده و موجودیت خود را اعلام نمائیم و اکنون این مجمع ضمن عضو گیری از شهرهای در مسیر جاده ابریشم ، با هدف مشارکت صلح آمیز، توسعه جامعه، فراگیری، افزایش تبادل و همکاری و ایجاد آینده ای روشن برای شهرههای در مسیر جاده ابریشم در تلاش است.