سیدحسین رضویان: اگر قرار باشد جایی کنارتان باشم بدون فیلم و عکس در کنارتان خواهم بود

احیای دوباره کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت با حضور Ngo های محیط زیستی

عصر شنبه ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۰ جلسه سید حسین رضویان رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست و خدمات شهری رشت با جمعی از فعالان محیط زیستی رشت و گیلان و نمایندگان سازمان های مردم نهاد (NGO) در سالن اجتماعات شورای شهر برگزار شد. با برگزاری این جلسه، پس از سالها Ngo های محیط زیستی فعال در گیلان به کمیسیون بهداشت آمدند تا شاهد احیای دوباره کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت باشیم.

اختصاصی حرف تازه – بهنیا ثابت رفتار: عصر شنبه ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۰ جلسه سید حسین رضویان رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست و خدمات شهری رشت با جمعی از فعالان محیط زیستی رشت و گیلان و نمایندگان سازمان های مردم نهاد (NGO) در سالن اجتماعات شورای شهر برگزار شد. با برگزاری این جلسه، پس از سالها Ngo های محیط زیستی فعال در گیلان به کمیسیون بهداشت آمدند تا شاهد احیای دوباره کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت باشیم.

نسیم طواف زاده: رشد ۳۲۰ درصدی خرید خانه در گیلان توسط مردم سایر استان ها

مدیرعامل موسسه محیط زیستی سبزکاران بالان ضمن اشاره به سوابقی از این NGO و دغدغه های محیط زیستی آن و تاکید بر ضرورت آموزش و فرهنگ سازی اظهار داشت: در حوزه زنان باید محله محوری مدنظر باشد و چند نمونه گروه محله ای فعال داریم و حدود دو سال است که با تنها سرای محله فعال شهرداری در حمیدیان همکاری داریم و در حوزه مدیریت سبز خانه و خانواده دوره هایی برگزار می شود.

نسیم طواف زاده افزود: باید مسیر به سمتی هدایت شود که منابع مالی مورد نیاز تامین شود و همچنین فضای گپ بین مردم و شهرداری از بین برود. هزینه های بالایی برای شهرداری وجود دارد و در شهر رشت جمعیت روز و شب بسیار متفاوت است و طبق آخرین آمارها رشد ۳۲۰ درصدی خرید خانه در گیلان توسط مردم سایر استان ها را شاهد هستیم که باید مدنظر قرار گیرد.

سجاد حسینی: مردم رشت هزینه مدیریت زباله مسافران را می پردازند

سجاد حسینی از چهره های شاخص محیط زیستی گیلان و مدیرعامل سابق کودآلی نیز در خصوص هزینه جمع آوری و مدیریت زباله ها اظهار داشت: این هزینه به طور مستقیم توسط مردم تامین می شود و مردم شهر پول زباله ای را می دهند که بخشی از آن مربوط به خودشان نیست و به نوعی عدالت در این زمینه رعایت نمی شود. به عبارتی میهمانانی می آیند که پول آن را همه شهروندان رشت می پردازند.

طاهره صبوری: آبهای زیرزمینی حوالی چوبر از شیرابه های زباله سراوان آلوده شده است

طاهره صبوری مدیرعامل موسسه بوم پژوهش گیلان پاک نیز در خصوص فعالیت خود در سازمان های مردم نهاد توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در ابتدا بیشتر فعالیت ما به صورت پاکسازی گسترده بود که از تالاب انزلی شروع کردیم و دو دوره جشنواره بین المللی فیلم سبز را برگزار کردیم که در دور دوم با کمک دوازده ngo برگزار شد. همچنین کارگاه های مختلفی توسط این سازمان مردم نهاد برگزار شد و این پروژه همچنان ادامه دارد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: به واسطه دو بوم گردی فعالی که داریم تمرکزمان در روستای مبارک آباد جاده امامزاده اسحاق نیز بوده است و کارهای مطالعاتی مختلفی در آن محدوده انجام دادیم که نشان می دهد آبهای زیرزمینی حوالی چوبر شفت از شیرابه های زباله سراوان آلوده شده است.

صبوری در ادامه بر ساخت مجسمه های خاص در سطح شهر تاکید کرد و گفت: امیدوارم ساخت مجسمه مادر حورا که از چهره های شاخص و فعال محیط زیستی بودند نیز پیگیری شود.

زهرا جنسی: سرعت تخریب طبیعت گیلان بالاتر از سرعت برنامه ریزی ها است

زهرا جنسی مدیرعامل موسسه جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست گیلان نیز طی سخنانی به معرفی این مجموعه پرداخت و در ادامه گفت: با بسیاری از مدارس دولتی و غیردولتی همکاری داریم و بیشتر مباحث آموزشی ما در حوزه پسماند و جداسازی زباله ها و بازیافت و… بوده است.

وی افزود: طبیعت گیلان حال و روز خوشی ندارد و سرعت تخریب بسیار شدیدتر از برنامه ریزی های صورت گرفته است و طبیعت در حال ویرانی است. زمانی که دانشجو بودم در سال ۸۶ از تالاب انزلی بازدید کردم در سال ۹۱ شکل دیگری بود در سال ۹۴ خشک شد و پس از آبگیری و تغییرات صورت گرفته کمی بهتر شد و اکنون مجددا خشک شد. در شهر رشت نیز مواردی به بحران تبدیل شده است. باید پرسید چقدر دور میزها نشسته ایم و نتیجه ای نگرفته ایم. امیدواریم حرکت و اقدامی هرچند کوچک صورت بگیرد.

پیمان بازدیدی:

فاطمه شیرزاد فعالین محیط زیست را بایکوت خبری می کرد

اجازه نداد یک خیابان کوچک به نام مادر حورا بشود

حماسه تالاب عینک فراموش شد

پیمان بازدیدی مدیرعامل مجموعه سرزمین ایده آل ما نیز تصریح کرد: حدود هشت سال مشاور کمیسیون بهداشت بوده ام و برای فعالین محیط زیستی احکامی صادر کردند اما خانم شیرزاد اجازه انتشار اخبار فعالین محیط زیست را نمی دادند و فقط مطالب خودشان منتشر می شد و مطالب فعالین محیط زیست را بایکوت می کردند.

این چهره فعال محیط زیستی تصریح کرد: حماسه تالاب عینک به واسطه آقای شیرعلی پور و موسسات مردم نهاد به صورت کشوری مورد تحسین قرار گرفته بود اما در شهر ما فراموش شده که کار از کجا شروع شده و فعالین محیط زیست چقدر زحمت کشیدند. چند روز قبل اطراف تالاب عینک بازدید کردم و اثری از سنبل آبی نبود. تلاش فعالین محیط زیست با کمک سازمان مدیریت پسماند به اینجا رسید که پس از چهار سال حتی یک عدد سنبل آبی نیز وجود ندارد و ریشه کن شده است هرچند باید پایش ها ادامه داشته باشد. این کار را می توانیم با بسیج مردمی و کمک دستگاه ها در انزلی نیز اجرایی کنیم.

پیمان بازدیدی با گرامیداشت یاد مادر حورا از فعالین محیط زیست افزود: پس از تصویب نامگذاری در شورا و تایید شهرداری، با مخالفت همان عضو شورا نتوانستیم نام مادری که ۸۵ سال سن داشت و تمام وقت در تالاب عینک به ما کمک می کرد زنده نگه داریم. قرار بود یک خیابان کوچک به نام مادر حورا بشود که اجازه ندادند.

مدیرعامل سرزمین ایده آل ما در ادامه با اشاره به مشکلات تصفیه خانه شیرابه سراوان اظهار داشت: سه آیتم باید رفع مشکل شوند و تحویل شهرداری داده شوند که انجام نشده چه زمانی قرار است تحویل داده شود؟

بازدیدی با اشاره به پاکسازی های حاشیه رودخانه ها بیان کرد: سازمان های مردم نهاد گیلان سالها در این حوزه فعال بوده اند و اکنون به نقطه ای رسیده ایم که پاکسازی حاشیه رودخانه ها نیز در قرارداد پیمانکاران دیده شد. این مساله به صورت کشوری دیده شد و در بحث تالاب عینک نیز موفق شدیم این تالاب را نجات دهیم. برگزاری مراسم ساعت زمین از دیگر اقدامات ما بوده است و بیشتر فعالیت ما در دل شهر و در کنار شهروندان بوده تا مسئولیت پذیری شهروندان بیشتر شود.

ارائه طرح تشکیل شورای مشورتی سازمان های مردم نهاد گیلان توسط پیمان بازدیدی

وی در ادامه افزود: طرحی با عنوان شورای مشورتی سازمان های مردم نهاد آماده کرده ایم.

رامین شیرعلی پور: برنامه های Ngo ها در کمیسیون بهداشت تجمیع شود

رامین شیرعلی پور دبیر شبکه تشکل های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان نیز از دیگر مدعوین این جلسه بود و افزود: هرکدام از دوستان برنامه هایی در موسسات خود دارند. این برنامه ها باید تجمیع شود. به خصوص برنامه هایی که قرار است با کمک آقای رضویان پیش برود. پیشنهاد می دهم NGO ها برنامه هایشان را بیاورند و برنامه جامعی با کمک کمیسیون بهداشت ارائه شود تا برنامه قوی تری پیگری شود و کمیسیون برنامه چهار ساله ای ارائه کند.

شیرعلی پور خاطر نشان کرد: این برنامه باید به شورا و شهردار منتقل شود. یکی از مشکلات موجود این است که ظرفیت ها فراوان است و چون در این استان افراد توانمند زیادی داریم کار گروهی سخت می شود و باید توسط کمیسیون بهداشت ظرفیتها، توانمندی ها و برنامه ها تجمیع شوند. باید سندی باشد که به عنوان الگو استفاده شود و سایر کمیسیون ها نیز می توانند اقدام مشابهی داشته باشند.

حنانه ناطقی دیگر عضو سبزکاران بالان نیز بر تکنیک های مشارکتی حل مساله تاکید کرد و گفت: ما دو درخت مشکلات برای رودخانه ها و پسماند رشت داریم حالا باید اهداف و خط ترسیم را تعریف کنیم تا بدانیم هر موسسه و NGO چه اقدامی باید انجام شود. تا زمانی که بیان مساله به صورت مشارکتی در نیاید نمی توانیم به درستی به سمت هدف حرکت کنیم.

سید حسین رضویان:

اگر جایی ببینم منافع مردم به خطر افتاده اسیر مصالحه نمی شوم

اگر قرار باشد جایی کنارتان باشم بدون فیلم و عکس در کنارتان خواهم بود

می خواهم کمک کنید تا اتفاق خوبی برای رشت رخ دهد

هیچ مسئولی بدون کمک رسانه ها نمی تواند صدایش را برساند

در ادامه سیدحسین رضویان رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست و خدمات شهری شهرداری رشت نیز ضمن قدردانی از حضور فعالین محیط زیست، تصریح کرد: آیا فقط گروه های محیط زیستی تعدادی جوان هستند که نمادین زباله ها را جمع می کنند؟ خیر. برای تحقق مدنیت و توسعه این گروه های مردم نهاد هستند که در عالی ترین سطح، مشغول فعالیت هستند و من از شما عزیزان تشکر می کنم. یک اتفاقی سده ها در کشور ما رقم خورده تا نتوانیم در تاریخ معاصر جایگاه مناسبی داشته باشیم و آن عدم انباشت سرمایه اجتماعی است. در چهارصد پانصد سال اخیر یک کلونی قدرت شکل گرفته و کلونی بعدی نتوانسته ادامه دهنده راه و تکمیل کننده پازل باشد.

رضویان تصریح کرد: ما ایرانی ها در بسیاری از موارد ادامه دهنده کار همدیگر نبوده ایم. امروز که اینجا جمع شده ایم من دست نیاز به سمت شما دراز کردم تا برای این شهر کاری انجام دهیم و مسائل اصلی این شهر زنجیره به هم پیوسته هستند که از ناپدید ترین نقطه تا پدیدارترین نقطه قرار دارند. چطور می توانیم بگوییم آینده رشت، آینده ایران است؟ سلامت رشت، سلامت ایران است و اگر رشت آسیب ببیند حیثیت بین المللی ما آسیب می بیند. چطور این مسائل را به گوش کشور برسانیم؟ هیچ مسئولی بدون کمک رسانه ها نمی تواند صدایش را برساند و این رسانه است که صدای مسئول را به گوش جامعه می رساند.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه رشت خاستگاه طبقه متوسط است گفت: یکی از دلایل اینکه مدیریت در رشت موفق نمی شود این است که مدیریت متناسب با مردم و طبقه اجتماعی آنها برخورد نمی کند. این NGO ها کاتالیزورهای طبقه متوسط و مسئولین هستند. می خواهم خواهش کنم فرض کنید جای رضویان در این صندلی نشسته اید. چه کاری برای این شهر می کردید؟ فرض کنید رضویان یکی از اعضای NGO شما است. اگر قرار است زباله جمع کنم هستم. اگر قرار است در قایق کنارتان باشم هستم. اگر قرار باشد در خیابان باشم هستم. بدون فیلم و عکس. یازده عضو شورا به دنبال سهم خواهی نیستند و کنار شما هستند.

سید حسین رضویان اظهار داشت: هیچ چیز من را بیش از آن خوشحال نمی کند که ببینم گوشه ای از شهر ما شبیه نقطه ای مترقی از دنیاست و رشد و توسعه یافته است. میخواهم کمک کنید تا اتفاقی که باید برای رشت بیفتد رخ دهد. برای جلسه اول قصد داشتم فرمایشات شما را بشنوم. اینکه یک مسئول به بلندگو تبدیل شود و دیگران بشنوند را مناسب نمی بینم. بسیار خوشحال شدم که نور قلبتان بر من تابید و دیدم قلبتان برای رشت می تپد. به شما و مردم تعهد می دهم نماینده شما هستم نه هیچ کس دیگر. اگر جایی ببینم منافع مردم به خطر افتاده اسیر مصالحه نمی شوم. اگر ببینم پروژه ای چندین میلیارد هزینه شده و نتیجه مطلوب نداده آن را فریاد خواهم زد.

رئیس کمیسیون بهداشت در انتها با انتقاد از کیفیت و سطح نازل سردیس های ساخته شده در شهر رشت بیان داشت: بسیار علاقمندم المان ها و مجسمه های بسیار خوب و گویا در این شهر داشته باشیم که جذب گردشگر کند.

سجاد حسینی: امیدوارم مراسم روز جهانی تالاب با حضور دکتر سلاجقه در رشت برگزار شود

سجاد حسینی که از بانیان این نشست بود نیز در پایان جلسه اظهار داشت: همه NGO ها تقویمی دارند. روزهای خاصی مثل درختکاری، هوای پاک و… با صحبت های صورت گرفته با رئیس کمیسیون بهداشت قرار شد به منظور انسجام بیشتر و اینکه خروجی کار بهتر باشد برای روزهای مختلف با نظر NGO ها برنامه ها را به درستی پیگیری و پیاده کنیم و امیدوارم مراسم روز جهانی تالاب با حضور دکتر سلاجقه در رشت برگزار شود.

به گزارش حرف تازه، موسسات محیط زیستی در ادوار چهارم و پنجم شورا حضور پررنگ و نزدیکی با کمیسیون بهداشت نداشتند و به نظر می رسد بار دیگر ÷س از وقفه ای چندساله مشارکت گسترده Ngo ها در کنار کمیسیون بهداشت را شاهد خواهیم بود.

احیای دوباره کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت با حضور Ngo های محیط زیستی