احداث سه بیمارستان جامع و یک مگا هاسپیتال در گیلان
حرف تازه – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، عملکرد حوزه سلامت در استان گیلان را تشریح کرد. دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به تاریخچه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در سال ۱۳۶۴ همزمان با ادغام بهداری با دانشگاه […]
حرف تازه – رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نشست خبری با اصحاب رسانه، عملکرد حوزه سلامت در استان گیلان را تشریح کرد.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به تاریخچه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در سال ۱۳۶۴ همزمان با ادغام بهداری با دانشگاه های پزشکی، تاسیس شد. وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در حال حاضر ۱۵هزار پرسنل دارد که در ۸ معاونت، ۲۶ بیمارستان، ۹۶ مرکز جامع روستایی و ۹۴ مرکز جامع شهری، ۹۶۰ خانه بهداشت، در حال ارایه خدمات هستند. در این راستا، آموزش ۵ هزار دانشجو در رشته ها و مقاطع مختلف تحصیلی، راه اندازی ۱۷ رشته تخصصی و ۳ رشته فوق تخصصی از دیگر اقدامات دانشگاه است.
با احداث بیمارستان جامع در گیلان، خدمت رسانی در حوزه سلامت، ساماندهی می شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به چالش های پیش رو در دانشگاه علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: چالش هایی که این دانشگاه با آن روبروست، ریشه در سال های گذشته دارد. وجود بیمارستان های فرسوده در استان با قدمت بیش از ۶۰ سال، نبود بیمارستان جامع، پراکندگی ارایه خدمات در مراکز و وجود ۵ هزار نفر نیروی قراردادی، از عمده چالش های پیش رو دانشگاه است. در حال حاضر بیمارستاهای رشت هر کدام در تخصص خاصی فعالیت دارند، در صورتی که با متمرکز شدن تخصص ها در یک بیمارستان، در زمینه ساماندهی خدمات رسانی و مدیریت منابع می توان گام های موثری برداشت. از سوی دیگر، ماهانه فقط ده میلیارد تومان از درآمد دانشگاه صرف پرداخت حقوق نیروهای قراردادی می شود.
دکتر یوسف زاده چابک، انباشت بدهی ها و مطالبات از سال های گذشته را نیز یکی دیگر از چالش ها، ذکر کرد و افزود: خوشبختانه از سال ۹۵، با برنامه ریزی های به عمل آمده، این روند سیر نزولی پیدا کرده و به رشد مثبت دست یافته ایم. بر اساس گزارش هیات امنای دانشگاه، برای اولین بار دانشگاه در سال ۹۵ به تراز مالی مثبت ۴۰ میلیارد دست یافته است که امیدواریم با این روند بتوانیم با افزایش درآمد، چالش های پیش رو را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به تجربه مدیریتی خود در بیمارستان پورسینا، گفت: بر اساس طرح های اجرا شده در بیمارستان پورسینا، این الگو، در ابعاد وسیع تر و سطوح بالاتر در سطح دانشگاه به کار گرفته شد و با استفاده از ظرفیت های موجود، در ۶ ماهه نخست سال ۹۵ و پس از مطالعات گسترده و صرف ۴ هزار نفر ساعت جلسه، نقشه استراتژیک و برنامه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای ده سال آینده تدوین شد.
هدف اصلی از نقشه استراتژیک دانشگاه، ایجاد رضایتمندی ذینفعان و در نهایت ارتقای سلامت جامعه است
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ادامه به تشریح نقشه استراتژی دانشگاه پرداخت. وی هدف اصلی از تدوین این نقشه را ایجاد رضایتمندی ذینفعان عنوان کرد و افزود: رضایتمندی ذینفعان ( بیماران و همراهان آنها، کارکنان، سازمان های ناظر و همکار)، در نهایت منجر به ارتقای سلامت جامعه، خواهد شد.
وی یاد آور شد: برنامه راهبردی دانشگاه پس از تدوین، بصورت آبشاری در همه واحدها و لایه ها ی دانشگاه استقرار یافت. به همین منظور در حال حاضر، نقشه استراتژیک در سایر واحدها به ویژه معاونت ها تدوین و ترسیم شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، چشم انداز ۱۴۰۴ دانشگاه را پیشرو بودن در دانشگاه های نسل سوم عنوان کرد و خاطرنشان شد: دانشگاه نسل سوم برخلاف نسل اول و دوم که فقط در زمینه آموزش و پژوهش فعالیت دارند، به بحث کارآفرینی نیز توجه دارد و در این زمینه شرکت های دانش بنیان که براساس اصول علمی پایه ریزی شده اند، نقش مهمی ایفا می کنند.
وی با اشاره به نقشه استراتژیک در حوزه درمان، مدیریت پسماند بیمارستانی را مهم ارزیابی کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال گذشته توانست با امحای بیش از ۱۰۰۰ تن زباله بیمارستانی و نصب دستگاه های زباله سوز در تمامی بیمارستان های استان این معضل بزرگ زیست محیطی را که چندین سال گریبان گیر استان گیلان بود، از میان بردارد. در این راستا محل دفن زباله عفونی بیمارستان در منطقه سراوان، به فضای سبز و احداث مجتمع کارگاهی تبدیل شد. همچنین بحث توسعه گردشگری سلامت و طب سالمندی نیز با توجه به افزایش شاخص امید به زندگی و تعداد سالمندان استان و گسترش بیماری های غیرواگیر از دیگر برنامه های استراتژیک دانشگاه است.
دکتر یوسف زاده چابک، بحث تغذیه سالم و بهبود سبک زندگی و کاهش قند، نمک و چربی در رژیم غدایی افراد را از اهدف برنامه استراتژیک حوزه غذا و دارو عنوان کرد و افزود: در این زمینه درج نشانگرهای رنگی تغذیه در روی بسته بندی های غذایی از اقدامات مهم معانت غذا و دارو است که از سال گذشته تاکنون به اجرا در آمده است. وی یادآور شد: نشانگرهای تغذیه ای، مقدار انرژی،قند، چرب، نمک و میزان اسیدچرب موجود در محصولات غذایی را نشان می دهند.
وی احداث ۱۰ شرکت دانش بنیان، دو مرکز رشد فناوری را نیز از برنامه های استراتژیک حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برشمرد و تصریح کرد: بحث گیاهان دارویی و نانوتکنولوژی نیز درحال پیگیری است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نقشه استراتژیک حوزه آموزش نیز، آموزش پاسخگو، جامع نگر و کارآفرین توجه شده است. بهبود سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، کاهش آسیب های اجتماعی و روانی نیز از اهداف مورد توجه در نقشه استراتژیک معاونت بهداشتی دانشگاه است. وی بحث ارتقای فرهنگ سازمانی، بهینه سازی و پایداری منابع را نیز از مباحث مورد توجه در معاونت های فرهنگی دانشجویی و توسعه مدیریت و منابع نام برد.
یکی از رسالت اصلی اصحاب رسانه، ایجاد و تقویت امید در جامعه است
وی در ادامه، به نقش و رسالت اصلی اصحاب رسانه اشاره کرد و افزود: رسالت اصحاب رسانه و خبرنگاران در مسیر اعتلای اطلاع رسانی سنگین و خطیر است. اطلاع رسانی دقیق و واقعی یک رسالت مهم است که بر عهده اصحاب رسانه است.
رییس دانشگاه با بیان این که با شعار و نصیحت نمی توان به توسعه یافتگی دست پیدا کرد، تصریح کرد: یکی دیگر از رسالت های اصلی اصحاب رسانه، علاوه بر اطلاع رسانی و پیگیری معضلات جامعه، ایجاد و تقویت روح امید در جامعه است. زیرا ناامیدی، منجر به هرج و مرج و از هم گسیختگی جامعه خواهد شد.
دکتر یوسف زاده در خصوص مسایل و مشکلات حوزه سلامت استان گفت: وجود یک سری مسایل و چالش ها در حوزه بهداشت درمان استان اجتناب ناپذیر بوده و هر کس که مسوولیت دانشگاه را عهده دار باشد، به ناچار باید با این مسایل دست و پنجه نرم کند. وی ادامه داد: من با علم و آگاهی کامل به مسایل و مشکلات دانشگاه علوم پزشکی گیلان بار این مسوولیت را قبول کرده و وارد این عرصه شدم.
رییس دانشگاه میزان بدهی دانشگاه علوم پزشکی گیلان را از زمان قبول مسوولیت خود بر این دستگاه ۳۳۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: بدهی در دستگاه خدمات رسان مثل علوم پزشکی یک چیز جدید نیست، اما مهم عملکرد و تراز مالی این گونه دستگاه ها است که باید پس از دریافت مطالبات خود از بیمه ها مثبت باشد و بتواند بدهی خود را پرداخت کند.
دکتر یوسف زاده تصریح کرد: در شرایط کنونی اقتصادی، اکثر دانشگاه های علوم پزشکی کشور دچار مشکلات مالی هستند، اما فرق دانشگاه های دیگر با ما این است که اگر آن ها مطالبات خود را از بیمه ها دریافت کنند می توانند تمام بدهی خود را پرداخت کنند در حالی که دانشگاه علوم پزشکی گیلان یک بدهی سنواتی دارد که حتی با دریافت تمامی مطالبات خود از بیمه ها قادر به تصفیه این بدهکاری سنواتی نیست. وی ادامه داد: با تدابیر اندیشیده شده، برنامه ریزی، افزایش در آمدها و کمک های وزارتی، توانستیم در طی یک سال گذشته این تراز منفی ۱۲۰ میلیاردی را به ۶۵ میلیارد تومان کاهش دهیم. و در حال حاضر دانشگاه با یک بدهی ۶۵ میلیاردی مواجه هست که ما به ازای آن چیزی وجود ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: در ابتدای اجرای طرح تحول نظام سلامت منابع خوبی به سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گسیل شد، اما دانشگاه نتوانست به علت مشکلات بر جای مانده از سنوات گذشته از این منابع به خوبی استفاده نماید و تنها دغدغه دانشگاه این بود که بتواند در پایان هر ماه حقوق پرسنل را پرداخت کند و از کارهای اصلی و زیر بنایی غافل شد. وی ادامه داد: یکی از این کارهای اساسی و زیر بنایی، ایجاد مرکز جامع سرطان در استان بود که مبلغ ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برایش پیش بینی شده بود که متاسفانه دانشگاه نتوانست از این اعتبارات در جای خودش استفاده کند و استان گیلان از داشتن این مرکز علمی محروم ماند..
دکتر یوسف زاده در خصوص احداث کلینیک های ویژه در شهرستان ها که یکی از سوالات خبرنگاران بود، اظهار داشت: در ۱۰ شهرستان استان گیلان کلینیک های ویژه در احداث است که پیشرفت فیزیکی برخی از آنها بیش از ۸۰ درصد است. وی تاکید کرد: اولویت دانشگاه علوم پزشکی فعلا اتمام پروژه های اورژانس بیمارستان های رازی، پورسینا، حشمت و بندر انزلی است و تمام همت ما بر این است تا با راه اندازی ساختمان های جدید اورژانس این بیمارستان ها فضای مناسبی برای درمان بیماران در اختیار بیمارستان ها باشد. وی وضعیت فعلی فضای فیزیکی اورژانس بیمارستان رازی رشت را بسیار نامناسب عنوان کرد و افزود: من به عنوان مسوول دانشگاه علوم پزشکی گیلان از این موضوع رنج می برم. دکتر یوسف زاده ادامه داد: از ۱۵ سال قبل یک ساختمان اسکلت فلزی برای اورژانس بیمارستان حشمت بر پا شده بود که این ساختمان به حال خود رها شده بود که در سال قبل پس از رایزنی و مشاوره گرفتن از دانشکده فنی دانشگاه گیلان با مقاوم سازی این اسکلت فلزی ادامه کار پروژه از محل در آمدهای دانشگاه شروع شد و پیشرفت فیزیکی خوبی نیز دارد. اورژانس جدید بیمارستان رازی نیز با ۱۲۰۰ متر زیر بنا در دو طبقه شروع شده است که یک طبقه آن اختصاص به مرکز جامع سرطان و یک طبقه هم به اورژانس اختصاص دارد. اورژانس بیمارستان پورسینا هم تا دو سه ماه آینده به بهره برداری می رسد که هزینه های ساخت همه این اورژانس ها از محل در آمد دانشگاه می باشد. وی احداث اوژانس ها را به دلیل ایجاد ایمنی برای بیمار بسیار با اهمیت دانست.
دکتر یوسف زاده در خصوص احداث بیمارستان جامع استان گیلان نیز گفت: احداث اورژانس های بیمارستانی نیاز استان گیلان به یک بیمارستان جامع را بر طرف نمی کند و ما به دنبال احداث یک بیمارستان جامع دانشگاهی در سایت لاکان هستیم که بالغ بر ۵۰ هکتار جنگل در اطراف این بیمارستان خواهد بود و کار را شروع کردیم و اگر مجوز ماده ۲۴ را از سازمان مدیریت اخذ کنیم می توانیم با استفاده از ظرفیت فاینانس این پروژه را به انجام برسانیم.
وی ادامه داد: ما برای اخذ مجوز این بیمارستان در حال رقابت با دانشگاه های دیگر هستیم، با استفاده از فاینانس ۱۰ بیمارستان در کشور ساخته خواهد شد که تاکنون کار ساخت ۳ بیمارستان عملیاتی شده و دانشگاه ها برای ۷ بیمارستان دیگر در حال رقابت هستند که شانس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نسبت به سایر دانشگاه ها با توجه به اقدامات انجام شده بسیار زیاد است. اگر این بیمارستان احداث شود تمام فعالیت های آموزشی و علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این بیمارستان انجام خواهد شد و یک بیمارستان درمانی در شرق گیلان (لاهیجان) و یک بیمارستان درمانی در غرب گیلان (تالش ) و یک بیمارستان برای شهر رشت فعالیت خواهد داشت. وی اظهار امیدواری کرد: اگر مجوز های لازم اخذ شود تا ۵ سال آینده این بیمارستان جامع (مگاهاسپیتال ) در سایت لاکان به بهره برداری می رسد.
دکتر یوسف زاده در خصوص بیمارستان پرفسور سمیعی و بنیاد علم و دانش پرفسور سمیعی نیز گفت: بیمارستان پرفسور سمیعی با پیشرفت فیزیکی بالغ بر ۸۰ درصد در حال احداث است و مقدمات برگزاری مناقصه بنیاد علم و دانش پرفسور سمیعی انجام شده است که نزدیک به ۶۴ پیمانکار بزرگ برای اجرای این پروژه در مناقصه شرکت کرده اند که بزودی با برگزاری مناقصه پیمانکار پروژه مشخص خواهد شد.
رییس دانشگاه تعامل با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را برای برون رفت دانشگاه از چالش های پیش رو بسیار موثر دانست و افزود: نقش هر نماینده مجلس شورای اسلامی که منتخب جمع کثیری از افراد جامعه است و اعتباری که به پشتوانه آرای مردم دارد برای ما به عنوان دستگاه اجرایی بسیار مهم است و در این راستا تمام سعی و تلاش ما تعامل با این عزیزان است.
دکتر یوسف زاده در خصوص اجرای دستورالعمل استانداری مبنی بر بکار گیری بانوان و جوانان در مدیریت های دستگاه های اجرایی نیز گفت: از زمان قبول مسوولیت من در دانشگاه، بالغ بر ۲۰ مدیر ارشد و میانی از بین بانوان در دانشگاه انتخاب شده است.
رییس دانشگاه در خصوص احداث تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانی نیز گفت: برای ۱۹ بیمارستان استان در سال گذشته اعتبار گذاشتیم تا تصفیه خانه فاضلاب داشته باشند که تا پایان سال تعدادی از آن ها به بهره برداری می رسند.
ارسال دیدگاه