آیا مسعود نصرتی از مدیران ثابت قدمی عبور می کند؟
بهنیا ثابت رفتار – مراسم بزرگداشت زنده یاد نادرگلچین همزمان با چهلمین روز درگذشت این استاد نامدار آواز ایران با حضور چهره های مطرح هنری کشور و مسئولان استانی برگزار شد. اما ردیف اول میهمانان این مراسم با حضور سید محمدعلی ثابت قدم شهردار معزول رشت در ردیف ویژه و حضور چند عضو شورای رشت در ردیف های […]
بهنیا ثابت رفتار – مراسم بزرگداشت زنده یاد نادرگلچین همزمان با چهلمین روز درگذشت این استاد نامدار آواز ایران با حضور چهره های مطرح هنری کشور و مسئولان استانی برگزار شد. اما ردیف اول میهمانان این مراسم با حضور سید محمدعلی ثابت قدم شهردار معزول رشت در ردیف ویژه و حضور چند عضو شورای رشت در ردیف های مختلف سالن نکات و علامت های سوال فراوانی را به همراه داشت که در سه اپیزود به آن می پردازیم.
اپیزود اول – تفاوت فاحش دیدگاه های مدیریتی مسعود نصرتی و سید محمد علی ثابت قدم
این حضور می تواند نشان دهنده تفاوت فاحش دیدگاه های مسعود نصرتی و سید محمد علی ثابت قدم به فعالیت حرفه ای به عنوان یک شهردار باشد. مسعود نصرتی پس از انتخاب از سوی شورای پنجم رشت و تا زمان صدور حکم از سوی وزارت کشور به رشت آمد و در این مدت همه روزه با جدیت وقت خود را صرف آشنایی بیشتر با رشت و پیگیری مشکلات و رایزنی با مسئولین مربوطه کرد. در شرایطی که او ۸ سال شهردار قزوین بود و زادگاه او نیز مفاخر فراوانی داشته است و می توانست بخشی از زمان خود را باز هم صرف قزوین کند اما تعلق خاطر نصرتی به قزوین در عملکرد خوبش در دوران مسئولیتش متبلور شد و به طور کلی به دنبال اقدامات پوپولیستی نیست و شاید همین عدم حضورش در قزوین به آرامش بیشتر فضای آرام مدیریتی قزوین، پس از او کمک مضاعفی کند. نگاه حرفه ای نصرتی به مسئولیتش باعث شده تا پس از انتخاب به عنوان شهردار رشت، تمام توان و تمرکز را برای مسئولیت جدید خود به کار گیرد.
اما سید محمدعلی ثابت قدم پس از انتخاب به عنوان شهردار گرگان باز هم اخبار حضورش در رشت به چشم می خورد؛ یکبار برای تماشای دیدار سپیدرود رشت یک بار هم با حضور در صف اول مراسم بزرگداشت استاد نادر گلچین و یکبار هم شاید…! البته شاید سید محمدعلی ثابت قدم چندان به تایید و صدور حکم خود برای شهرداری گرگان امیدوار نیست و به همین دلیل ترجیح می دهد پیش از آنکه حکمش صادر شود وقت خود را صرف گرگان نکند! که اگر چنین نیست قاعدتا انتظار می رود بیش از اینها در گرگان باشد و مشکلات را رصد کند.
ثابت قدم که خود را علاقمند به رشت و مشاهیر و مفاخر این شهر نشان می دهد باید پاسخ دهد که در دو دوره حضور خود در راس شهرداری رشت چند موزه و گالری از مشاهیر و مفاخر راه اندازی کرده است؟ چند خانه میراثی و تاریخی رشت را احیا کرده است؟ در پیاده راه به اصطلاح فرهنگی رشت چند المان از مشاهیر و مفاخر رشت نصب کرده است؟ با این همه علاقه به رشت آیا در زمان مسئولیتش تولید کنندگان مصالح و پیمانکاران بومی را در اولویت قرار داد؟ آیا هنرمندان رشتی را در اولویت برنامه ها و پرداخت های مالی قرار داد؟ شاید با پاسخ به این سوالات ابهامات موجود نیز رفع شود! قصد نداریم اقداماتی که در حوزه های مختلف رقم زده است را نادیده بگیریم اما از کسی که سعی می کند خود را اینچنین علاقمند به رشت نشان دهد انتظار می رفت چنان یادگارانی از خود به جا بگذارد تا پس از رفتنش این علاقمندی و عشق به رشت برای همه عیان شود! هرچند کسی از دل کسی خبر ندارد اما امروز همه از بدهی و تعهد ۷۳۰ میلیاردی شهرداری رشت و تحقق بودجه ۳۹۲ میلیارد تومانی پس از دوران ثابت قدم خبر دارند! این میراثی بود که شهردار دوستدار رشت به جا گذاشت!؟
اپیزود دوم – آیا شهردار معزول رشت از نگاه مرتضی عاطفی میهمانی ویژه تر از اعضای شورا است؟
حضور سید محمدعلی ثابت قدم در این مراسم را به دو شکل می توان نگاه کرد. حالت اول اینکه هیچ دعوتی از او صورت نگرفته و او به عنوان یک شهروند عادی در این مراسم حضور یافته است. در این شرایط باید پرسید اگر جزء مدعوین نبوده است بر چه اساسی اعضای شورای اسلامی شهر رشت در ردیف اول جایی ندارند اما شهردار معزول رشت در ردیف اول می نشیند؟ این موضوع شاید نشان دهنده ضعف و ناتوانی تشریفات برگزار کنندگان مراسم در شهرداری منطقه ۲ تحت مدیریت مرتضی عاطفی است و شاید هم نشان دهنده بی توجهی ثابت قدم به جایگاه خود است. یا شاید هم از نگاه مرتضی عاطفی جلب رضایت هرچه بیشتر شهردار سابق رشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و دهها شاید دیگر که هریک ممکن است صحیح یا غلط باشند.
در حالت دوم نیز باید او را به عنوان یکی از مدعوین ویژه دانست که در این صورت باید از مرتضی عاطفی پرسید آیا شهردار معزول رشت میهمان ویژه تر از اعضای شورا و رئیس سازمان فرهنگی شهرداری رشت در این مراسم بوده است؟ تصاویر به خوبی نشان می دهد که میزبانی خوبی از هیچ یک از اعضای شورا و رئیس سازمان فرهنگی از لحاظ تشریفات برگزاری چنین مراسمی صورت نگرفته است. سوال بعد اینکه آیا تمام شهرداران پیشین به این مراسم دعوت شده اند و یا این دعوت ها به صورت سلیقه ای صورت گرفته است؟ اصلا حضور شهردار برکنار شده رشت در این مراسم چه ضرورت و دستاوردی می تواند داشته باشد و با چه هدفی و از سوی چه شخص یا مجموعه ای انجام شده است؟ چنانچه این دعوت به صورت سلیقه ای از میان دهها شهردار اسبق رشت از سوی شهردار منطقه دو صورت گرفته باشد این شائبه ایجاد می شود که او را نیز باید از جمله مدیران ثابت قدمی شاخص شهرداری رشت دانست اما هنوز برای قضاوت زود است و باید توضیحات عاطفی را هم شنید…
اپیزود سوم – آیا مسعود نصرتی از مدیران ثابت قدمی عبور می کند؟
این احتمال وجود دارد با ادامه حضور مدیران ثابت قدمی بر مسندهای مدیریتی هم رشت متضرر شود و هم گرگان! رشت از این نظر که احتمالا برخی از مدیران ثابت قدمی به ادامه ابراز ارادت به شهردار برکنار شده رشت اهتمام می ورزند و شهرداری رشت بیش از پیش دچار دودستگی در لایه های مختلف مدیریتی می شود و گرگان از این نظر که بخش قابل توجهی از تمرکز ثابت قدم ممکن است صرف فعالیت در رشت شود و حضور این دسته از مدیران این مشکلات را ممکن است افزایش دهد. قطعا اگر از عملکرد مدیریت شهری در دوره ثابت قدم با چند هزار ابلاغ مدیریتی رضایت وجود داشت نیاز به تغییر شهردار نبود و همین تغییر نشان دهنده نارضایتی هایی از مجموعه مدیریت شهری بوده است. هرچند به آمدن و رفتن اتوبوسی مدیران همراه با رئیس مجموعه معتقد نیستیم اما به نظر می رسد مسعود نصرتی برای نتیجه گیری بهتر در عملکرد شهرداری رشت، نیاز به تغییراتی در ترکیب مدیریتی دارد؛ تغییراتی که باید بدون اعمال نظر شورانشینان و براساس صلاح مجموعه و نظر شهردار رشت صورت بگیرد و شاید در صدر این تغییرات عبور از مدیران ثابت قدمی باشد…
برخی از مدیران ثابت قدمی همان هایی هستند که علی رغم انتقادات و نارضایتی های فراوان شهروندان و کارکنان شهرداری از عملکرد ثابت قدم و بدهی های کلان شهرداری و ماه ها حقوق و بیمه معوقه همکارانشان،تلاش فراوانی برای ادامه فعالیت او داشتند. به همین دلیل امروز از گوشه و کنار و راهرو های شهرداری بارها زمزمه هایی شنیده می شود که طیف قابل توجهی از کارکنان شهرداری دل خوشی از مدیران ثابت قدمی ندارند و انتظار دارند امروز با برکناری ثابت قدم آن دسته از مدیران نیز کنار گذاشته شوند و مدیرانی کوشا و توانمند جایگزین شوند.
از سوی دیگر سخت است باور کنیم سید محمد علی ثابت قدم که تنها سه ماه پس از برکناری در اواخر شورای چهارم رشت بار دیگر در شورای پنجم تلاشش را برای بازگشت به شهرداری رشت ادامه می داد حالا گوشه چشمی به صندلی مدیریتی مسعود نصرتی نداشته باشد!
بنابراین منطقی به نظر می رسد که مسعود نصرتی برای حفظ جایگاه خود و بهبود اوضاع رشت و مجموعه شهرداری از مدیران ثابت قدمی (مدیران نزدیک به ثابت قدم) عبور کند؛ البته مشروط بر اینکه این تحلیل را صحیح بدانیم که هنوز هیچ قطعیتی در خصوص بخش های مختلف آن وجود ندارد… شاید اصلا ثابت قدم به دنبال هیچ آینده ای در شهرداری رشت نباشد و شاید مسئولین برگزاری این همایش هم صرفا به منظور تعامل و همدلی بیشتر شهردار سابق و فعلی رشت تصمیم به چنین اقدامی گرفته باشند که در این صورت نیاز به چنین تحلیل هایی نیست. به همین دلیل از قضاوت افراد و تحلیل قطعی پیش از اطمینان از موضوع خودداری می کنم…
در پایان لازم به ذکر است که شاید تمام این تحلیل صحیح نباشد و بخش هایی از آن نیاز به توضیحات تکمیلی داشته باشد. به همین دلیل این حق برای مسئولین مربوطه محفوظ است تا جوابیه و توضیحات تکمیلی خود را از طریق همین رسانه و در همین کادر منتشر نمایند.
ارسال دیدگاه