کدام عضو شورا در ماجرای نقاشی دیواری نقش داشت؟

آیا عضو شورای شهر رشت قصد تقابل با حکم یک قاضی را داشت؟

روز گذشته در خبرها خواندیم که بر اساس حکم جالب صادر شده از سوی یک قاضی، یک دختر نقاش رشتی محکوم به طراحی و اجرای نقاشی دیواری با موضوع ترویج عفاف و حجاب شده است که البته اجرای این کار همراه با حاشیه هایی بوده است.

حرف تازه – روز گذشته در خبرها خواندیم که بر اساس حکم جالب صادر شده از سوی یک قاضی، یک دختر نقاش رشتی محکوم به طراحی و اجرای نقاشی دیواری با موضوع ترویج عفاف و حجاب شده است که البته اجرای این کار همراه با حاشیه هایی بوده است.

پس از ابلاغ این حکم، مقرر شد یکی از دیوارهای شهر مزین به نقاشی دیواری شود و حدود یک هفته زمان برای طراحی این نقاشی دیواری با موضوع حجاب صرف می شود و پس از آن مجوزهای لازم در خصوص اجرای آن اخذ می شود. 

پیگیری های حرف تازه نشان می دهد جانمایی کار نیز توسط کارشناسان سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری صورت گرفته است و پس از طی این مراحل، دیوار مجاور ساختمان شورای اسلامی شهر رشت واقع در خیابان سعدی، کوچه فرقان بین، برای اجرای این کار هنری در نظر گرفته می شود.

طی دو روز به کمک یک کارگر زیرسازی اجرای کار آماده می شود. روز سوم نیز طرح بر روی این دیوار به مرحله اجرا در می آید و بخش قابل توجهی از این طرح اجرایی می شود.

در حین اجرای کار گفته شد که یکی از اعضای شورای اسلامی شهر رشت بر روی ایجاد تغییراتی در طرح تأکید داشت که به گفته این بانوی نقاش، به جهت آرام کردن جو، تغییرات در طرح اعمال شد اما این پایان ماجرا نبود و همان شب طی تماسی با این بانوی نقاش اعلام می شود که طرح اجرا شده در حال پاک شدن است. 

در پی این اتفاق خبرنگار حرف تازه ماجرا را پیگیری می کند. ظاهرا عضو شورایی که اصرار به اعمال تغییرات در طرح و محل اجرای آن داشت فاطمه شیرزاد بوده است. رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت شورا معتقد بود که این طرح می تواند در نقاط مناسب تری همچون دیوار مدارس دخترانه اجرا شود تا دانش آموزان دختر از پیام طرح اجرا شده بهره مند شوند. 

گفته می شود با توجه به اینکه این دیوار در مجاورت شورای اسلامی شهر رشت قرار گرفته است فاطمه شیرزاد معتقد بوده است که باید موضوعی مرتبط با حوزه مدیریت شهری و با بهره گیری از متریال ویژه و حتی نقوش برجسته برای اجرا روی دیوار در نظر گرفته شود. البته ناگفته نماند که این دیوار سالیان سال به حال خود رها شده است. 

شاید نیت این عضو شورا به هیچ عنوان تقابل با حکم قاضی نبوده است اما به هر حال حساسیت های زیادی که روی این موضوع نشان داده است از حکمی که می تواند به الگویی در این شهر تبدیل شود یک ماجرای پرحاشیه ساخته است. شاید بهتر بود از ابتدا در جانمایی طرح دقت بیشتری صورت می گرفت اما به هرحال این دیوار نیز توسط کارشناسان سازمان مربوطه در نظر گرفته شد و با توجه به حجم بالای مراجعات مردمی به شورا می توانست با اجرای این طرح پیام مدنظر را به تعداد قابل توجهی از شهروندان برساند. 

به هر حال وقتی که بخش قابل توجهی از طرح به مرحله اجرا درآمده و مراحل قانونی آن هم طی شده است چندان منطقی به نظر نمی رسد که با اصرار و اعمال سلیقه فردی یک عضو شورا، مجددا این کار از ابتدا در جای دیگری اجرایی شود. ای کاش اعضای شورا در تمام موارد از جمله کیفیت اجرای پروژه هایی نظیر پیاده راه، آسفالت و … که از بیت المال اجرا می شوند و کیفیت های چندان مناسبی ندارند با همین حساسیت و دقت نظر عمل می کردند.

در پایان فارغ از تمام این مسائل حاشیه ای، انتظار می رود وقتی که یک حکم جالب اینچنینی از سوی یک قاضی صادر می شود همه مسئولین و رسانه ها به جای پرداختن به حواشی در جهت ترویج موضوع مدنظر و فرهنگ سازی مربوطه گام بردارند.