حرف تازه- انتشار خبر جدی شدن کاندیداتوری جهانگیری و ورود حزب اتحاد ملت به بحث و بررسی درباره او با واکنشهایی همراه و حتی سبب شد که سخنگوی «اتحاد ملت» موقتا این خبر را تکذیب کند. اما آیا در میانه استقبال و تأمل اصلاح طلبان روی جهانگیری به اجماع می رسند؟
گزارش «نامه نیوز» با عنوان «کاندیداتوری جهانگیری جدی شد» حسابی جنجال به پا کرد و با واکنشهایی همراه شد. واکنشهایی که عموما حاکی از استقبال اصلاحطلبان از جهانگیری و درستی خبر بود. سخنگوی حزب اتحاد ملت، اما این گزاره را موقتا رد و اعلام کرد که خط و مشی این حزب به زودی اعلام خواهد شد.
ماجرا این بود که «نامه نیوز» در گزارشی از جدی شدن احتمال کاندیداتوری اسحاق جهانگیری خبر داد و نوشت: «گفته میشود که اتحاد ملتیها در حال بحث و بررسی درباره کاندیداتوری اسحاق جهانگیری هستند». برخی از فعالان سیاسی در هر دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا نیز این خبر را تایید کردند. به عنوان مثال مثلثآنلاین به نقل از محمدرضا باهنر نوشت که معاون اول رییس جمهور به او گفته که اگر از او بخواهند نامزد انتخابات ۱۴۰۰ خواهد شد.
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا نیز گفت: جهانگیری نامزد میشود تا نشان دهد اصلاح طلبان همچنان پای کار موضوع «انتخابات» در کشور هستند. یعنی تنها راه حل گشایش سیاسی در کشور را صندوق رأی میبینند.
او تاکید کرد: آقای جهانگیری نامزد انتخابات ریاست جمهوری میشود ولو اینکه از همین الان بداند تأییدصلاحیت نمیشود. البته احتمال آنکه آقای جهانگیری تأییدصلاحیت نشود را ضعیف میدانم. او نامزد میشود تا نشان دهد اصلاح طلبان همچنان پای کار موضوع «انتخابات» در کشور هستند. یعنی تنها راه حل گشایش سیاسی در کشور را صندوق رأی میبینند.
اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز درخصوص بالارفتن احتمال حمایت اصلاحطلبان از اسحاق جهانگیری به نامه نیوز، گفت: «آقای جهانگیری دارای سابقه روشن اصلاحطلبی است و یکی از مدیران شناختهشده نظام است و همیشه هم در اردوگاه اصلاحطلبی تعریف شده است. او یک نامزد بالقوه است؛ البته همه اینها به متغیرهای مختلف بستگی دارد و باید ببینیم که رویکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدها چه خواهد بود و اینکه اصلاح قانون انتخابات به تأیید شورای نگهبان میرسد یا نه؟ همه اینها میتواند در تصمیمگیری اصلاحطلبان مؤثر باشد».
سخنگوی حزب اتحاد ملت، اما موضوع جدی شدن کاندیداتوری جهانگیری و ورود اتحاد ملت به بحث و بررسی درباره او را رد میکند. حسین نورانینژاد در گفتوکویی با «اعتماد آنلاین» ضمن تکذیب اعلام برخی اسامی به عنوان کاندیدای این حزب در انتخابات ۱۴۰۰ گفته است: «خطمشی سیاسی و انتخاباتی حزب اتحاد پس از تصویب در کنگره سراسری حزب که به زودی برگزار میشود، اعلام خواهد شد.»
وی ضمن اینکه پرونده کاندیداتوری جهانگیری را به طور کامل نبسته و با استفاده از قید به زودی امکان معرفی وی به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان و اتحاد ملت را حفظ کرده است، میگوید: «اغلب اخباری که پیرامون راهبرد و برنامه انتخاباتی حزب اتحاد منتشر میشود گمانهزنیهای رسانهای است و گاهی نیز برنامه برخی رقبا برای تاثیرگذاری بر برنامههای انتخاباتی ما و دیگران است که البته این شیوهها، بداخلاقی سیاسی محسوب میشود.»
تمرکز اتحاد ملت بر کاندیداتوری جهانگیری و حمایت از وی درحالی تکذیب میشود که بسیاری از اصلاحطلبان از وی حمایت کرده و او را گزینه مناسبی به حساب میآورند. مثلا حسین انصاری راد، فعال سیاسی اصلاح طلب به «نامه نیوز» گفت: «آقای جهانگیری مصالح اقتصادی، سیاست خارجی و امور اجرایی کشور را درک میکند، مشی معتدل به لحاظ سیاسی دارد، بر همین اساس توانسته نظر مقامات عالی کشور را همراه خودش داشته باشد بنابراین از نوعی اعتماد نزد مقامات عالی کشور و مردم برخوردار است.»
روزنامه شرق نیز در شماره امروز خود از خبر جدی شدن کاندیداتوری جهانگیری به قدر استقبال کرده که او را عکس یک کند. این روزنامه اصلاحطلب در عین حال توضیح میدهد که مسیر جهانگیری چندان هم راحت نخواهد بود.
روزنامه «جهان صنعت» نیز بعد از انتشار خبر نامه نیوز درباره جدی شدن احتمال کاندیداتوری جهانگیری در گزارشی به دو راهی اصلاحطلبان و سختی انتخاب بین جهانگیری و لاریجانی اشاره کرد و در شرح امتیازات جهانگیری نسبت به سایر کاندیداها نوشت: «او یک اصلاحطلب خالص است و از پشتوانه حزبی برخوردار است. به این معنا که اگر بنای کاندیداتوری داشته وارد رقابت شود، احتمالا حمایت بخشی از طیف کارگزاران را جلب خواهد کرد. ضمن آنکه برآمده از دولت روحانی است و این شانس را دارد که مورد حمایت اعتدال و توسعه قرار بگیرد. به این ترتیب ورود جهانگیری به حمایت اصلاحطلبان از وی موجب شکسته شدن رای لاریجانی در جریان اصلاحات نیز خواهد شد و این نکته قابل توجهی است.»
آیا اصلاح طلبان روی جهانگیری به اجماع می رسند؟
ارسال دیدگاه