در نشست خبری سخنگوی دولت مطرح شد؛

آمادگی نوبخت برای رفع معضل سراوان

حرف تازه – نشست خبری محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت عصر شنبه در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد. راه آهن گیلان پروژه ای بین المللی است و تلاش می کنیم تا پایان سال به بهره برداری برسد نوبخت با قرائت شعر “هرکسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش” سخنان خود […]

حرف تازه – نشست خبری محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت عصر شنبه در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد.

راه آهن گیلان پروژه ای بین المللی است و تلاش می کنیم تا پایان سال به بهره برداری برسد

نوبخت با قرائت شعر “هرکسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش” سخنان خود را آغاز کرد و نسبت به حضور در جمع رسانه های استان گیلان اظهار خرسندی کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به مهم ترین پروژه های گیلان، راه آهن را پروژه ای بین المللی خواند و گفت: تلاش می کنیم این پروژه تا پایان سال به بهره برداری برسد. 

وی افزود: تکمیل جاده، رفع مشکل پسماندها و بهبود وضعیت رودخانه ها از دیگر پروژه های اولویت دار گیلان است.

بیکاری فرزندان تحصیل کرده باعث شرمندگی است

محمدباقر نوبخت ضمن تاکید بر رفع مشکل اشتغال و افزایش تولید گفت: وقتی فرزندان تحصیل کرده استان نمی توانند مشارکت مناسبی در توسعه استان داشته باشند باعث ناراحتی خانواده ها و شرمندگی من می شود و باید موقعیت های شغلی مولد بیشتری فراهم شود. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور محوریت جلسه امروز را رسانه و توسعه استان دانست و تصریح کرد: رسانه ها می توانند کمک حال دولت در زمینه های مختلف باشند.

دلایل و ضرورت کاهش تکیه به درامدهای نفتی 

محمدباقر نوبخت در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای جذب سرمایه گذار گفت: سرمایه گذاری می تواند داخلی و خارجی باشد و برای جذب آن باید شرایطی فراهم شود. 

وی با اشاره به تحریم های سنگین در آغاز به کار دولت یازدهم در سال ۹۲ اظهارداشت: دولت در شرایطی روی کار آمد که منابع درامدی دولت از فروش نفت از دو و نیم میلیون بشکه به یک تا یک و نیم میلیون بشکه رسیده بود و بسیار محدود شده بود و همان میزان هم با تهدیدهایی نظیر نفت در برابر غذا همراه شده بود. اما با عملکرد درست دولت به ۲ میلیون و ۶۳۸ هزار بشکه در روز رسیدیم. اما علی رغم افزایش فروش درامد نفتی و تکیه به آن کاهش پیدا کرده است.

معاون رئیس جمهور به رفتارهای اخیر دولت جمهوری خواه امریکا اشاره کرد و افزود: این رفتار ها مجددا سایه سنگینی بر اقتصاد ایران انداخته است اما هنوز سرمایه گذاری خارجی صورت می گیرد و مسیر دولت تاکنون درست بوده است.

سرمایه گذاری خارجی پس از برجام ده برابر شده است

محمدباقر نوبخت با اعلام اینکه پس از برجام سرمایه گذاری خارجی حدود ده برابر شده است بیان کرد: با این وجود باید بر منابع داخلی هم تاکید داشته باشیم و در همین راستا ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار ۲۵ هزار واحد در بخش خصوصی قرار داده ایم و همچنین ۴۲ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت شده است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه سرانجام در بهار امسال رشد سرمایه گذاری مثبت شد و به ۷٫۱ درصد افزایش پیدا کرد گفت: برای داشتن رشد اقتصادی ۸ درصدی باید سالانه ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم که نیازمند حضور بیش از پیش بخش خصوصی و تصویب قوانینی از سوی مجلس شورای اسلامی است.

نوبخت با بیان اینکه روسای سه قوه به مفاهمه خوب و کاملی رسیده اند گفت: سرمایه گذاران نیاز به امنیت دارند و این امنیت توسط قوه قضاییه تامین می شود. از سوی دیگر نیاز به وضع قوانینی است تا خلاهای موجود رفع شود و یا قوانینی اصلاح شود که قوه مقننه این کار را انجام می دهد. 

برای اقدام متقابل با کاتسا آماده شده ایم / تشکیل کارگروهی از سوی شورایعالی امنیت ملی برای رصد کنش های آمریکا

معاون رئیس جمهور در خصوص قانون کاتسا اظهار داشت: ضمن محکوم کردن موضوع تجمیع تحریم ها در کاتسا که روشی غیرمرسوم از سوی امریکایی ها است برای اقدام متقابل آماده شده ایم و کارگروهی  از سوی شورایعالی امنیت ملی برای رصد کنش های آمریکا در حال بررسی است تا مشخص شود کاتسا با برجام مغایرت دارد یا خیر و بر اساس گزارش ارائه شده اقدام متقابل را انجام خواهیم داد.

وی در خصوص کمبود پرستاران توضیح داد: راه اندازی واحدهای جدید درمانی با توجه به توزیع جغرافیایی باعث شده است در برخی استان ها با کمبود نیروی انسانی مواجه شویم و به اندازه نیاز مجوز استخدام می دهیم.

حذف دلار از مبادلات ایران، آذربایجان و روسیه

نوبخت با اشاره به موضوع حذف دلار از مبادلات تصریح کرد: از سوی سه کشور ایران، آذربایجان و روسیه کمیته های همکاری تشکیل شده است تا با حذف دلار و رایج کردن مبادلات با ارزهای ملی زمینه همبستگی را فراهم کنیم.

وی افزود: یکی از تاکیدات دولت برای تکمیل راه آهن قزوین رشت انزلی آستارا نیز در همین راستا است. ۱۰ میلیون تن کالا می تواند از هند به بندر چابهار و از طریق خطوط ریلی به آستارا برسد که نشان دهنده اهمیت تکمیل این خط ریلی است. این خط ریلی قبل از اینکه خط ریلی گیلان باشد تکمیل شبکه ملی و بین المللی است و دولت برای تحکیم روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه به این موضوع تاکید دارد.

تغییر شیوه بودجه ریزی و تخصیص بودجه بر اساس عملکرد دستگاه ها

محمدباقرنوبخت در خصوص بودجه ۹۷ نیز گفت: در سال ۹۲ قیمت هر بشکه نفت به طور متوسط ۱۰۴ دلار بود که در شش ماهه اول امسال به کمتر از نصف یعنی ۴۷ دلار رسید اما از طریق افزایش صادرات بخشی را جبران کردیم.

سخنگوی دولت در ادامه گفت: درامد نفتی از سال ۸۸ تا ۹۲ جمعا ۲۵۱ میلیارد دلار بود اما در بازه زمانی ۹۲ تا ۹۵ به حدود ۱۵۷ میلیارد دلار رسید که برای جبران کاهش درامد، سهم نفت در بودجه از ۴۱ درصد منابع به ۲۶ درصد رسیده است و مالیات باید تا حدودی این موضوع را جبران کند که از ۳۳ به ۳۶ درصد افزایش پیدا کرد اما به کسبه فشار واردکرد و در واقع حلقه مفقوده ای بودجه بود.

وی افزود: بودجه مصوب شده پیش از آغاز به کار دولت یازدهم ۲۱۰ هزار میلیارد تومان بود اما در سال ۹۶ بودجه ۳۴۶ هزار میلیارد تومان بود که البته همه این رقم محقق نخواهد شد. البته لایحه پیشنهادی ۳۱۹ هزار میلیارد تومان بود و با نظر مجلس افزایش یافت. در واقع بودجه در طی سه سال تنها ۶۴ درصد افزایش پیدا کرد و با این ۶۴ درصد تلاش کردیم که بودجه عمرانی را از ۲۲ هزار به ۴۲ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم. بودجه جاری نیز با ۷۰ درصد افزایش از ۱۲۰ هزار به ۲۰۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و شاهد افزایش پرداختی حقوق و بازنشستگی ها بودیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر ضرورت به کار گیری روشی جدید در بودجه کشور گفت: تصویب بر پایه قیمت تمام شده خدمات و هزینه، تخصیص بر اساس عملکرد و توزیع از سوی استان ها خواهد بود و ساختار بودجه ریزی در سال ۹۷ تغییر می کند.

شایسته سالاری لزوما به معنای بومی گرایی نیست

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سند چشم انداز ۲۰ ساله، فرادست ترین سند کشور پس از قانون اساسی است گفت: بر اساس این سند، قرار است در سال ۱۴۰۴ به کشوری توسعه یافته تبدیل شویم و توسعه صرفا محدود به فعالیت های عمرانی نیست و در این راستا استانداران نقش عمده ای دارند.

نوبخت با اشاره به موضوع استانداران غیربومی تصریح کرد: شایسته سالاری لزوما به معنای بومی گرایی نیست. قبل از اینکه ببینیم فرد از خاک کدام استان است باید به قابلیت های شخص توجه کنیم هرچند که مدیربومی شناخت بیشتری از محیط دارد اما ضرایب و موارد دیگری نیز در بحث انتخاب استانداران مطرح است.

سخنگوی دولت در خصوص قانون رفع موانع تولید گفت: دولت در شهریور ۹۲ در آغاز کار در دوره یازدهم بعد از دو هفته اقدام به ارائه لایحه رفع موانع تولید کرد. ساز و کار ستاد تسهیلات و رفع موانع تولید در هر استان تشکیل شد تا جهت حمایت از واحدهایی که واقعا مشکلشان با پرداخت تسهیلات رفع می شود اقدام شود.

مصمم هستیم راه آهن گیلان را پیش از پایان سال تکمیل کنیم

وی با اشاره به قولی که در آغاز دوره دوازدهم دولت داده بود گفت: جلسه امروز در همین راستا شکل گرفته است. در خصوص زیرساخت ها نیز بارها بازدید کرده ام و موانع مالی رفع شده است و برای اشتغال جوانان نیز گام های موثری برداشته شده است.

سخنگوی دولت پروژه راه آهن گیلان را یکی از سخت ترین پروژه های ریلی کشور دانست و گفت: مصمم هستیم راه آهن را پیش از پایان ۹۶ افتتاح کنیم.

منابع طبیعی گیلان کم نظیر و منابع انسانی این استان مزیتی نسبی است

نوبخت منابع طبیعی گیلان را کم نظیر دانست و گفت: این مزیت در کمتر استانی دیده می شود. ضمن آنکه منابع انسانی را نیز باید به عنوان یک مزیت نسبی در این استان یاد کنیم و منابع انسانی هوشمند و مناسب برای توسعه وجود دارد. قرار شده است تا پایان سال آمایش همه ۳۱ سرزمین به پایان برسد و گردشگری یکی از مواردی است که در برنامه ها دیده شده است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه لایحه نظام رسانه ای در حال بررسی است گفت : این لایحه برای سامان بخشی و  پشتیبانی رسانه های کشور شکل گرفته است و بدون در نظر گرفتن نظرات اصلاحی به مجلس ارائه نخواهد شد.

رفع مشکل سراوان هم مثل تکمیل راه آهن و جاده ها در اولویت است

نوبخت سراوان را به عنوان یکی از عوامل آلودگی های محیط زیستی رودخانه های گیلان برشمرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه کشور آمادگی دارد در کنار اولویت هایی مثل راه آهن و جاده به این موضوع بپردازد.

معاون رئیس جمهور در خصوص موضوع سد شفارود گفت: نمی توانستیم نسبت به مسائل محیط زیستی بی تفاوت باشیم. و مسائل محیط زیستی با در نظر گرفتن اصلاحاتی برطرف شده است.

محمدباقر نوبخت ضمن تاکید بر رویکرد اعتدالی و میانه روی تصریح کرد: باید با سرانگشت تدبیر و با صبر و حوصله امورات را پیش برد. 

وی با اظهار خرسندی از وفاق نمایندگان گیلان با استاندار  جدید افزود: برای خدمت به مردم راهی جز هم افزایی نیست.

در خصوص موشک ها و سیاست های دفاعی و بازدارنده مذاکره نمی کنیم

محمدباقر نوبخت در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: موشک از ابزارهای دفاعی کشور است و ایران برای امنیت خود و سیاست بازدارندگی دلیلی برای مذاکره نمی بیند.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه هر دو جناح دولت را متهم به گرایش به سمت دیگر می کنند اضافه کرد: این دیدگاه نشان می دهد برای هر دو جناح اقداماتی صورت گرفته است.

نوبخت از راه اندازی دفتری در استان گیلان جهت رسیدگی به وضعیت استان خبرداد و گفت: آقای کشوردوست که یک فرد فرهنگی و دلسوز است به عنوان مسئول این دفتر انتخاب شده است.

دولت رفع مشکل سپرده گذاران موسسات مالی را وظیفه خود می داند

معاون رئیس جمهور در خصوص مشکلات به وجود آمده برای سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری اظهار داشت: سپرده گذاران موسسه فرشتگان با سپرده کمتر از ۲۰۰ میلیون به زودی مبلغ سپرده خود را دریافت می کنند و برای بقیه موسسات نیز دولت به دنبال تامین منابع و پرداخت مبالغ است.

محمدباقر نوبخت سود غیرمتعارف برخی موسسات غیرمجاز را نشانه ای از قانون شکنی و تلاش برای جلب اعتماد مردم دانست و با هشدار نسبت به این موضوع خواست تا مردم به این موسسات اعتماد نکنند و فریب رقم های وسوسه انگیزشان را نخورند. وی رسیدگی به مشکلات به وجود آمده برای سپرده گذاران موسسات مالی را وظیفه دولت دانست.

برای پیدا کردن اسپانسرهای دائم و منابع با ثبات برای سپیدرود آنچه در توانم باشد انجام می دهم

محمدباقر نوبخت در خصوص باشگاه سپیدرود رشت گفت: افتخار می کنم که تیمی از گیلان در سطح اول فوتبال کشور حضور دارد. 

وی افزود: برای پیدا کردن اسپانسرهای دائم و منابع با ثبات برای سپیدرود آنچه در توانم باشد انجام می دهم.

گیلان رتبه دوم کشور در تعداد پایگاه های خبری فعال پس از تهران

فیروز فاضلی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم دقایقی به سخنرانی پرداخت و برگزاری اولین نشست رسانه ای دکتر نوبخت در گیلان که استان اولین ها است را مایه مسرت دانست.

وی افزود: ۱۱۰ سال و ۱۱۲ روز از انتشار روزنامه خیرالکلام در گیلان می گذرد و پیشینه رسانه ای و مطبوعاتی گیلان با همین موضوع قابل اثبات است.

فعالیت گسترده رسانه ها در گیلان

فاضلی با اشاره به اینکه گیلان با ۱۶۲ نشریه، ۹۹ پایگاه خبری و ۱۲ نشریه الکترونیکی یکی از استان های فعال در عرصه رسانه است تصریح کرد: ۸ روزنامه، ۴۸ هفته نامه، ۲۱ دوهفته نامه، ۳۶ ماهنامه، ۴ دو ماهنامه، ۳۴ فصل نامه و ۱۱ دو فصل نامه است.

وی در ادامه گفت: از نظر مساحت استان ۲۸ کشور هستیم اما مطبوعات ما همیشه در ۷ استان اول کشور است و با ۹۹ پایگاه خبری بعد از تهران رتبه دوم را داریم. روزنامه های ما از قدیم زبانزد بوده اند و هنوز هم زبانزد هستند.

دکتر فاضلی سرعت انتشار اخبار در گیلان را کمتر از ۵ دقیقه دانست.

ضرورت بازبینی سیاست های مطبوعاتی

مدیرکل ارشاد گیلان با اشاره به خواسته های اصحاب رسانه در گیلان خواستار مطرح شدن موضوعات در هیئت دولت شد و تصریح کرد: یکی از خواسته های ما تمرکز زدایی است. در بحث یارانه ها به صورت متمرکز عمل می شود و استان ها دچار چالش می شوند. این تمرکز باعث شده است بعضی مشکلات برای مطبوعات استانی ایجاد شود. بیمه و اشتراک نمونه ای از این مشکلات است و ما به عنوان حد واسط موضوعات را به دولت انتقال می دهیم.

کمک استانداری گیلان برای بیمه تکمیلی خبرنگاران

فیروزفاضلی به موضوع کمک استاندار گیلان به تامین بیمه تکمیلی خبرنگاران پرداخت و گفت: کمک به برگزاری نمایشگاه مطبوعات در سطح ملی در منطقه آزاد به میزبانی گیلان از دیگر حمایت های صورت گرفته است.

وی فضای رسانه ای گیلان را فضای مناسبی دانست و نسبت به بهبود اوضاع اظهار امیدواری کرد.

برپایی نمایشگاه و جشنواره مطبوعات به میزبانی گیلان 

کریم خرسندی مدیرعامل خانه مطبوعات هم از برگزاری جشنواره و نمایشگاه مطبوعات در سطح ملی به میزبانی گیلان در منطقه آزاد انزلی خبرداد و گفت: این نمایشگاه مطبوعات به مدت ۳ روز برگزار خواهد شد و روز پایانی ۵ بهمن ماه به صورت جشنواره خواهد بود.

وی خانه مطبوعات را به عنوان تنها نهاد قانونی حامی مطبوعات گیلان دانست و افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته اولین انتخابات الکترونیک را برگزار کردیم و بالغ بر ۸۰ درصد اعضا در این انتخابات شرکت کردند.

خورسندی با بیان اینکه تمامی اصحاب رسانه نسبت به عملکرد ما معترضند تصریح کرد: دست ما خالی است و بدون هیچگونه منابع مالی در حال فعالیت هستیم.

مدیرعامل خانه مطبوعات گیلان اظهار داشت : اصحاب رسانه همگی برای این دولت و این سرزمین و توسعه گیلان قلم می زنند و انتظاراتی حداقلی دارند و امیدواریم با حمایت های دکتر نوبخت مشکلات خبرنگاران استان را به شکل بهتری رفع کنیم.

وی در خصوص بحث بیمه خبرنگاران گفت: سرمایه در گردش زیادی در رسانه های گیلان وجود ندارد که بتوانند خبرنگاران را بیمه کنند و بعد از مدتی بازگشت پول صورت بگیرد و برای بیمه بیش از ۵ نفر دچار مشکل می شویم.

کریم خورسندی در ادامه به بیان مشکلاتی نظیر یارانه کاغذ پرداخت.

مالیات ۱۳۰ میلیونی خانه مطبوعات

وی یکی از مشکلات بزرگی که دامنگیر خانه مطبوعات شده است را مالیات دانست و گفت: ۱۳۰ میلیون تومان مالیات برای خانه مطبوعات صادر شده است وتا هفتم آذر بیشتر فرصت نداریم و در صورت عدم پرداخت مشکلات فراوانی گریبانگیر خانه مطبوعات می شود.

دایر شدن دفتری برای پیگیری مشکلات گیلان از سوی محمدباقر نوبخت

مدیرعامل خانه مطبوعات گیلان در پایان گفت : شنیده هایی در خصوص دایر شدن دفتری برای رصد مشکلات استان گیلان از سوی دکتر نوبخت به گوش رسید که راه اندازی آن بانی خیر خواهد شد.