آمادگی انجمن معلولین بینایی برای تولید کتابهای صوتی
حرف تازه : عصر بارانی یکشنبه ۱۶ آبان ماه، کتابخانه امام رضا (ع) رشت میزبان نشست کتابخوان باهدف اشتراکگذاری کتابهای خواندهشده در هفته کتابخوانی بود. در این نشست که با حضور ویژه اعضای کمبینا و نابینای استان گیلان برگزار شد، شش تن از آنها به معرفی کتابها در حوزههای مختلف پرداختند. مهران یزدانی، رئیس اداره […]
حرف تازه : عصر بارانی یکشنبه ۱۶ آبان ماه، کتابخانه امام رضا (ع) رشت میزبان نشست کتابخوان باهدف اشتراکگذاری کتابهای خواندهشده در هفته کتابخوانی بود. در این نشست که با حضور ویژه اعضای کمبینا و نابینای استان گیلان برگزار شد، شش تن از آنها به معرفی کتابها در حوزههای مختلف پرداختند.
مهران یزدانی، رئیس اداره کتابخانههای عمومی رشت و محمدحسن عاقل منش، از اعضای هیات مدیره انجمن معلولان بینایی از مهمانان این جلسه بودند.
در ابتدای نشست زهره حبیبی به معرفی کتاب «گفتگو نویسی» از مجموعه آموزش نویسندگان از انتشارات سوره را معرفی کرد.
اعظم صحرانورد هم کتاب «زندگانی امام زمان» (عج) را به نویسندگی یوسف درودگر که انتشارات یاس بهشت منتشر کرده است به حضار معرفی کرد.
معصومه غضنفری از دیگر حاضرینی بود که کتابی تحت عنوان « پیشونی نوشت» از منیژه شیخ جوادی و منتشرشده از نشر پیکان را برای حاضران تشریح کرد.
مسعود مولایی « ۳۵ کیلو امیدواری» از آنا گاوالدای فرانسوی را به ترجمه آتوسا صالحی پیشنهاد کرد و جعفری به تشریح کتاب «رنج همبستگی» از پریوش سمیعی که درباره زندگی لاله و لادن بود مختصر توضیح داد.
در بخش بعدی برنامه محمدحسن عاقل منش به مناسبت هفته کتابخوانی از اهمیت کتابخوانی و تاثیر آن در رشد جوامع بشری سخن گفت. عاقل منش همچنین در میان صحبتهای خود با اشاره به آمادگی انجمن معلولین بینایی برای تولید کتابهای صوتی موردنیاز معلولین بینایی گفت: در این راستا با کارگاه هنر سروش، حوزه هنری استان گیلان و کنگره سرداران شهید وارد مذاکره شدهایم و حوزه هنری استودیو خود را برای ضبط در اختیار ما قرار خواهد داد.
در این جلسه همچنین از دفتر شعر حلیمه جعفرپور به نام « دختر باران» و کتاب « خری که آدم شد» به نویسندگی مجید نوری زاده که داستانی با نگاه روانشناسانه و جامعهشناسانه به آسیبهای اجتماعی است، رونمایی شد.
اشتراکگذاری کتابهای خواندهنشده
مهران یزدانی در حاشیه این نشست از عملکرد کتابخانههای عمومی گفت. یزدانی توضیح داد : نشستهای کتابخوان بهطور هفتگی دریکی از یازده کتابخانه عمومی شهر رشت برگزار میشود. همچنین در مناسبتهای مختلف تعداد این نشستها بیشتر میشود.
او هدف از برگزاری این نشستها را اشتراکگذاری کتابهای خواندهنشده بین افراد و ایجاد لذت کتابخوانی در کسانی که هنوز این کتابها را نخواندهاند معرفی کرد و گفت برای ترغیب به کتابخوانی از سنین پایینتر با بخش قصهگویی شروع کردهایم تا امر کتابخوانی را در جامعه نهادینه کنیم.
او همچنین از سیر مطالعاتی هفتگی کتابخانهها خبر داد و گفت نهاد کتابخانههای عمومی کل کشور ۴ تا ۵ کتاب معرفی میکند که بین افراد خوانده میشود. او ادامه داد: این فعالیتها را منجر به استقبال برای به عضویت درآمدن در کتابخانهها و گسترده شدن جامعه کتابخوان دانست. او همچنین همگام باکلاسهای قصهگویی برای بچهها، خبر از فعال شدن کارگاههایی آموزشی برای مادران داد.
تبدیل کتابخانهها به مجموعههای فرهنگی و تربیتی
محمدحسن عاقل منش از اعضای هیات مدیره انجمن معلولان بینایی نیز گفت: در طول سال چند نشست ویژه نابینایان (متوسط در هر فصل یک نشست) برگزار میشود. او از تبدیل کتابخانهها به مجموعه فرهنگی و تربیتی برای کودکان، مادران و سایرین گفت و افزود اگر بتوانیم امکانات موردنیاز را فراهم کنیم در جهت گسترش فرهنگ و نشر کتاب و در بخش محتوایی گامهای موثری با هماهنگی سازمانهای موازی برداشت.
او ادامه داد: در خلال نشستهای اینچنینی با مشکلات جامعه هدف آشنا میشویم. عاقل منش همچنین تاکید کرد نیاز به کتابهای گویا برای نابینایان بیش از کتابهای بریل است چراکه حجم کتابهای بریل بسیار بالا و حملونقل برای افراد سخت است. او هدف مجموعه خود را تلاش در جهت نشر کتابهای گویا معرفی کرد.
در پایان این نشست از فعالین حوزه کتاب حاضر در جلسه تقدیر به عمل آمد.
ارسال دیدگاه