مشروح جلسه 59 کمیسیون بهداشت شورای رشت؛

آلودگی تمام جنگل سراوان پس از رانش زباله/ بدهی برخی شهرداری ها به کود آلی رشت/ درخواست ورود استاندار به موضوع

شیرزاد با انتقاد از عدم اختصاص زمین مناسب به منظور احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان افزود: پس از رانش زباله در سراوان زباله ها وارد جنگل نیز شده و تمامی جنگل را نیز آلوده کرده و درخت سالمی در آن محدوده وجود ندارد.
حرف تازه – در پنجاه و نهمین جلسه کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت اعضای کمیسیون خواستار ورود استاندار گیلان به موضوع احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان به منظور سرعت بخشیدن و تسهیل امور مربوطه شدند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورا با اشاره به بارش باران های پائیزی طی دو روز اخیر در رشت اظهار کرد: در ابتدا از تمامی همکاران شهرداری رشت که طی دو روز اخیر تلاش های بی وقفه ای برای کنترل و رفع مشکلات ناشی از بارندگی شدید در سطح شهر انجام دادند قدردانی کرده و یقینا شهروندان فهیم رشت شاهد تلاش های آنان بوده اند.
فاطمه شیرزاد به تلفن گویای ۱۳۷ شهرداری رشت و سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی اشاره کرد و گفت: طی بارندگی های اخیر مشخص شد که همچنان چند نقطه آبگیر در شهر وجود داشته و انتظار دارم حوزه های مربوطه نسبت به رفع این مشکل در اسرع وقت ورود کنند.
 
وی با اشاره به اجرای پروژه روان آب های سطحی در رشت تصریح کرد: خوشبختانه با اجرای این پروژه طی چند سال اخیر در رشت در زمان بارش باران های فصلی مشکلات آبگرفتگی بسیار اندک بوده و امیدوارم مشکلات موجود در چند نقطه مشخص از شهر نیز به زودی برطرف شده و موجبات رضایتمندی شهروندان را فراهم کند.
شیرزاد به هفته بزرگداشت ناجا اشاره کرد و گفت: این هفته را به تمامی سربازان رشید اسلام تبریک گفته و یقینا تلاش های شبانه روزی سربازان انقلاب در مقابله با دشمنان قسم خورده ایران اسلامی طی این سال ها در یاد و خاطر همه ما باقی مانده و ایثارگریهایشان ستودنی است.
وی با تبریک روز دامپزشکی به فعالان این عرصه بیان کرد: با همکاری های مشترک ما بین شهرداری رشت و اداره دامپزشکی اتفاقات خوبی در حوزه ساماندهی سگ های بلاصاحب رقم می خورد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر آتش نشانی رشت را یکی از سازمان های پر تلاش در عرصه خدمات رسانی به شهروندان دانست و افزود: سازمان آتش نشانی شهرداری رشت بسیار پرکار و موفق بوده و در پوشش اخبار و اطلاعات نیز جزو سازمان های موفق است.
شیرزاد با بیان اینکه مسئول روابط عمومی سازمان آتش نشانی به عنوان دبیر کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا نیز فعالیت می کند گفت: از زحمات سید حسن راضی و مجموعه روابط عمومی آتش نشانی به واسطه پوشش خوب و سریع اخبار این سازمان تشکر می کنم.
وی به روند راه اندازی و احداث زباله سوز و تصفیه خانه شیرآبه سراوان اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط مالی حاکم بر کشور تعهدات دولت در حوزه راه اندازی زباله سوز سراوان ابتر مانده و تا کنون هیچ اتفاقی در راستای احداث زباله سوز توسط ( تی تی اس) شرکت طرف قرار داد با شهرداری انجام نشده است.
شیرزاد با انتقاد از عدم اختصاص زمین مناسب به منظور احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان افزود: پس از رانش زباله در سراوان زباله ها وارد جنگل نیز شده و تمامی جنگل را نیز آلوده کرده و درخت سالمی در آن محدوده وجود ندارد.
وی با ابراز نگرانی از خطراتی که سلامت ساکنین سراوان را به مخاطره می اندازد بیان کرد: انتظار داریم مدیر کل منابع طبیعی درباره اختصاص زمین به منظور احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان همکاری بیشتری داشته و با عزمی جهادی به زودی شاهد احداث تصفیه خانه شیرآبه در سراوان باشیم.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با تاکید بر اینکه احداث تصفیه خانه کارشناسی شده است گفت: زمینی که قرار است برای این منظور اختصاص پیدا کند باید در منطقه مکانی مناسب قرار داشته تا خطراتی از جمله احتمال رانش زباله و غیره آن را تهدید نکند.
وی خواستار ورود استاندار گیلان و فرماندار رشت به موضوع احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان شد و تصریح کرد: همکاری ها باید در عمل اثبات شود و یقینا تعلل در اختصاص زمین به منظور احداث تصفیه خانه شیرآبه در سراوان توسط منابع طبیعی سلامت ساکنین آن منطقه را بیش از گذشته مورد تهدید قرار می دهد.
شیرزاد به وضعیت کارخانه کودآلی شهرداری رشت اشاره کرد و گفت: متاسفانه حق شارژ این کارخانه بابت خدماتی که به شهرداری ها ارائه می کند توسط برخی از شهرداری های شهرهای گیلان پرداخت نمی شود و این موضوع موجب بروز مشکلات متعددی شده است.
وی با انتقاد از اجرای نامطلوب طرح تفکیک زباله از مبدا در رشت بیان کرد: متاسفانه این طرح در رشت به خوبی اجرایی نشده و انتظار دارم نسبت به این مهم توجه بیشتری معطوف شود.
شیرزاد با ابراز گلایه از میزان واریز ارزش افزوده به حساب شهرداری رشت گفت: انتظار داریم اداره کل امور مالیاتی گیلان همکاری بیشتری در این حوزه با شهرداری رشت انجام دهد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با اشاره به جانمایی مخازن زباله در رشت تصریح کرد: بارها و طی جلسات مختلف این مهم به سازمان پسماند شهرداری رشت تاکید شده و امیدوارم به زودی شاهد جانمایی مخازن ۶۰۰ لیتری زباله در نقاط مختلف رشت باشیم.
وی با اشاره به جمع آوری سگ های بلاصاحب در رشت گفت: حضور سگهای بلاصاحب در رشت مشکلات و نگرانی های فراوانی برای شهروندان ایجاد کرده و به زودی و در راستای ساماندهی به این مهم نشستی با اداره دامپزشکی گیلان برگزار خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با تاکید بر حمایت از صنعتگران و تولید کنندگان رشت و گیلان بیان کرد: در شرایطی که مصالح مرغوب و استاندارد و مورد نیاز در داخل شهر و گیلان تولید می شود ضرورتی برای خرید لوله از دیگر استان ها در راستای اجرای پروژه جمع آوری روان آب های سطحی وجود نداشته و شهرداری رشت ملزم به رعایت این مهم است.
عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت نیز با تبریک روز دامپزشکی اظهار کرد: پیشنهاد میکنم در یکی از جلسات کمیسیون از مدیران دامپزشکی به منظور بررسی و رفع مشکل سگ های بلاصاحب دعوت شده تا با تشکیل کارگروهی این مهم به نتیجه برسد.
محمد حسن عاقل منش با انتقاد از عملکرد شهرداری رشت پیرامون خرید مصالح از دیگر استانها در راستای اجرای پروژه های عمرانی شهرداری افزود: در شرایطی که بهترین نوع لوله در داخل استان تولید می شود دلیلی برای خرید لوله برای اجرای پروژه روان آب های سطحی از دیگر استان های کشور وجود نداشته و شهرداری رشت موظف به رعایت این مهم است.
وی افزود: یقینا این کار موجب ایجاد اشتغال و گردش چرخه تولید در داخل استان و شهر رشت خواهد شد.
وی با قدردانی از حضور نیروهای ستاد بحران طی دو روز بارش شدید باران در رشت بیان کرد: نیروهای خدوم شهرداری رشت در ستاد بحران با درایت و هوشیاری از بروز هر گونه مشکل جلوگیری کرده و انتظار داریم با شناسایی نقاط آبگیر مشکلات این بخش به طور کامل برطرف شود.
 
رئیس سازمان پسماند شهرداری رشت نیز در جلسه امروز کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا اظهار کرد: برای ساخت دستگاه زباله سوز سراوان ملزم به پرداخت ۲۵ درصد از قرار داد به شرکت سازنده هستیم.
علیرضا حاجی پور با اشاره به اینکه شرکت (تی تی اس) طرف قرار داد با شهرداری رشت در زمینه ساخت زباله سوز سراوان است افزود: در سال ۹۳ ده میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان به حساب این شرکت واریز شد و باید مابقی ۲۵ درصد اولیه قرار داد را به حساب آن شرکت واریز کرده تا مراحل ساخت زباله سوز آغاز شود.
وی با اشاره به نشست اخیر با معاون رئیس جمهور پیرامون تامین اعتبار دولتی ساخت زباله سوز سراوان بیان کرد: دکتر نوبخت در این نشست با پرداخت بخش دیگری از تعهدات دولتی درباره ساخت این زباله سوز موافقت کرده است.
حاجی پور به مشکلات اقتصادی حاکم بر کشور اشاره کرد و گفت: مشکلات اقتصادی موجب طولانی شدن زمان واریز سهم دولتی در راه اندازی زباله سوز سراوان شده است.
حاجی پور با اشاره به راه اندازی تصفیه خانه شیرآبه سراوان تصریح کرد: پس از رانش زباله در سراوان و نابودی زمین احداث تصفیه خانه، اداره کل منابع طبیعی گیلان به بهانه اینکه شیرآبه تصفیه شده باید تائیدیه محیط زیست و اداره آب و فاضلاب گیلان را نیز داشته باشد از اختصاص زمین مجدد به منظور احداث تصفیه خانه شیرآبه در سراوان امتناع کرده و اجازه قطع اشجار را به شهرداری رشت نمی دهد.
وی افزود: این در حالی است که محیط زیست گیلان نیز در صدور مجوز تعلل کرده و در حال حاضر مشکلاتی ایجاد شده است.
رئیس سازمان پسماند شهرداری رشت به طرح تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و گفت: انتظار داریم صدا و سیمای گیلان همکاری بیشتری در راستای فرهنگ سازی با شهرداری رشت در این حوزه داشته باشد.
 
مدیر عامل کارخانه کود آلی شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به طرح جدید تصفیه خانه شرکت کود آلی گیلان اظهار کرد: این طرح در داخل محوطه کارخانه جانمایی شده است.
آرش جهانگیری به خرید تجهیزات به منظور ارتقای ظرفیت کارخانه کودآلی اشاره کرد و گفت: کارخانه کود آلی در سال ۹۶ موفق به کسب ۸۶ میلیون تومان درآمد شده و این در حالی است که در میزان قیمت آن تغییری ایجاد نشده است.
وی با اشاره به تلاش در راستای افزایش ظرفیت کارخانه کودآلی شهرداری رشت افزود: قصد داریم ظرفیت این کارخانه روزانه به پانصد تن افزایش پیدا کند.
جهانگیری به اعتبار اختصاص یافته از محل اسناد خزانه به کارخانه کود آلی اشاره کرد و گفت؛ تا کنون هشت میلیارد تومان از محل اسناد خزانه بابت خرید تجهیزات خودرویی و ایجاد سوله جدید به شرکت پرداخت شده است.
وی با اشاره به بدهی های میلیونی شهرداری های شهرهای مختلف گیلان به کارخانه کود آلی بیان کرد: برخی از شهرداری های استان گیلان از جمله شهرداری انزلی بدهی فراوانی به کارخانه دکودآلی شهرداری رشت دارند.
 
در این جلسه از مدیر حراست، مدیر روابط عمومی و یکی از نیروهای آتش نشانی شهرداری رشت تجلیل شد.
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی شهرداری رشت که به عنوان دبیر کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر نیز مشغول فعالیت است اظهار کرد: در آتش نشانی به همراه دیگر همکاران این سازمان در تلاش برای رفع مشکلات بوده و سعی در انعکاس به موقع اخبار عملکرد آتش نشانان شهر رشت را داریم.
سید حسن راضی با بیان اینکه آتش نشانان با عشق خدمت می کنند گفت: نیروهای آتش نشانی خدمات فراوانی انجام می دهند و از آن جمله می توان به آماده باش کامل نیروهای آتش نشانی شهرداری رشت طی دو روز اخیر به منظور مقابله با خطرات و بحران ناشی از بارندگی های شدید پائیزی در شهر اشاره کرد.
وی با اشاره به تلاش نیروهای آتش نشانی شهرداری رشت در رفع مشکلات آبگرفتگی طی دو روز اخیر گفت: امیدوارم بتوانیم همواره به شهروندان فهیم رشت خدمت کرده و نقشی موثر در رفع مشکلات آنان داشته باشیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت لوله گذاری گیلان نیز در جلسه امروز با اشاره به اینکه در سال ۹۶ بر اثر رانش زباله زمین و تمامی تاسیساتی که پیرامون تصفیه خانه شیرآبه سراوان احداث کرده بودیم تخریب شد اظهار کرد: پس از این اتفاق مجددا وارد عمل شده و سازمان بازرسی و دیوان محاسبات گیلان نیز نسبت به اقدامات انجام شده در این باره نظارت و اطلاعات کافی در اختیار دارند.
پرویز گلریز با بیان اینکه حدود دو سال از زمان استارت پروژه احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان سپری شده است افزود: پس از تخریب زمین و تاسیسات بر اثر رانش زباله در سراوان بار دیگر نسبت به تعهدات خود عمل کرده و در حال حاضر دستگاه تصفیه شیرآبه با ظرفیت سه لیتر در ثانیه آماده بهره برداری بوده و انتظار داریم هر چه سریعتر زمین مورد نیاز توسط منابع طبیعی به منظور جانمایی تصفیه خانه معرفی شود.
وی با ابراز گلایه از بی توجهی شهرداری رشت به ظرفیت کارخانجات بومی در زمان اجرای پروژه ها بیان کرد: لوله ای که در شرکت لوله گیلان تولید می شود به لحاظ استحکام و ایمنی بسیار مرغوب بوده اما متاسفانه شهرداری رشت در اجرای پروژه جمع آوری روان آب های سطحی شهر از دیگر استان ها لوله خریداری می کند.
 
گلریز به زمان بهره برداری از تصفیه خانه شیرآبه سراوان اشاره کرد و گفت: اگر فضای موجود آب و هوایی در رشت با ما همراهی کرده و زمین مورد نیاز توسط منابه طبیعی گیلان اختصاص پیدا کند حداکثر طی ۶ ماه آینده این تصفیه خانه راه اندازی می شود.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری رشت باید به طور روزانه ۴۴ هزار لیتر شیرآبه تحویل بدهد گفت: در یک مقطع زمانی هزاران هکتار از جنگل را قطع کردند و حالا که احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان نیازمند قطع اشجار به منظور تامین زمین مناسب است تعلل می کنند.
رئیس هیئت مدیره لوله گیلان رانش زباله در سراوان را اتفاقی تاسف برانگیز دانست و بیان کرد: با احداث کارگاه قبلی در آن محدوده از سراوان مخالف بودیم و معتقدیم زمینی که قرار است منابع طبیعی بابت این اقدام در اختیار شهرداری رشت قرار بدهد باید در ارتفاع بالاتری قرار داشته باشد‌
کارشناس مشاوره شرکت لوله گذاری گیلان نیز در جلسه کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت اظهار کرد :برای احداث و بهره برداری از تصفیه خانه باید در زمان های مختلف نسبت به آزمایش تصفیه شیرآبه اقدام شود .
فرزان یوسفی به قرار داد این شرکت با شهرداری رشت پیرامون احداث تصفیه خانه شیرآبه سراوان گفت: سازمان محیط زیست می تواند طی مدت زمانی یک ماه نسبت به نمونه برداری آزمایشی از تصفیه خانه شیرابه سراوان اقدام کرده و نیاز است هر چه سریعتر زمین مناسب توسط منابع طبیعی گیلان در اختیار شرکت احداث کننده قرار بگیرد.
عکس : هاتف فرحناک