آلمان سومین اقتصاد بزرگ دنیا شد
آمار و ارقام حکایت از آن دارد که بریتانیا و ژاپن، دو اقتصاد بزرگ جهان، سال خوبی را آغاز نکردهاند؛ بریتانیا در پایان سال گذشته وارد رکود اقتصادی شده و ژاپن مقام سومین اقتصاد بزرگ جهان را به آلمان واگذار کرده است.
به گزارش حرف تازه به نقل از انتخاب ، آمار و ارقام حکایت از آن دارد که بریتانیا و ژاپن، دو اقتصاد بزرگ جهان، سال خوبی را آغاز نکردهاند؛ بریتانیا در پایان سال گذشته وارد رکود اقتصادی شده و ژاپن مقام سومین اقتصاد بزرگ جهان را به آلمان واگذار کرده است.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه، ۲۶ بهمنماه، به نقل از اداره آمار ملی بریتانیا خبر داد که در سهماهه پایانی سال ۲۰۲۳ تولید ناخالص داخلی بریتانیا ۰.۳ درصد کاهش داشته است.
کوچک شدن اقتصاد بریتانیا در این سهماهه در واقع ادامه کاهش تولید ناخالص داخلی کشور در سهماهه پیش از آن بود؛ در پاییز ۲۰۲۳ اقتصاد بریتانیا ۰.۱ درصد کوچک شده بود.
بر اساس تعریف، کاهش تولید ناخالص داخلی یک کشور در دو فصل پیاپی به معنای ورود آن اقتصاد به رکود است، اتفاقی که به گفته کارشناسان تورم بالا و بحران هزینههای زندگی به آن دامن زده است.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این نخستین رکود اقتصادی در بریتانیا پس از نیمه اول سال ۲۰۲۰ است، زمانی که اقتصاد این کشور زیر بار و فشار مالی همهگیری کرونا بود.
کارشناسان این رکود اقتصادی را «ضربهای بزرگ» بر دولت ریشی سوناک، نخست وزیر فعلی بریتانیا، ارزیابی میکنند که در سال جاری قرار است سرنوشت خود را به صندوقهای رأی بسپارد، آن هم در زمانی که حزب محافظهکار او همین الان هم از حزب کارگر بریتانیا به رهبری کییر استارمر عقب است.
آلمان سومین اقتصاد بزرگ دنیا شد | ژاپن پشت سر آلمان
بر اساس آمار رسمی که روز پنجشنبه منتشر شد، ژاپن هم که زمانی پیشبینی میشد به بزرگترین اقتصاد دنیا بدل شود در سال ۲۰۲۳ مقام سومین اقتصاد بزرگ جهان را به آلمان واگذار کرده است.
بهرغم رشد ۱.۹ درصدی، ارزش دلاری تولید ناخالص داخلی ژاپن در سال گذشته میلادی توسط دولت این کشور ۴.۲ تریلیارد دلار اعلام شده، در حالی که این رقم در آلمان یعنی بزرگترین اقتصاد اروپا ۴.۵ تریلیارد دلار بوده است.
این در حالی است که در همین سال اقتصاد آلمان خود در همین سال به اندازه ۰.۳ درصد کوچک شده است.
با این همه، به گفته تحلیلگران بازار، این تغییر مقامها بیشتر معلول افت یِن، واحد پول ژاپن، در برابر دلار است. ین در دو سال پیاپی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در برابر دلار سقوط کرد.
کارشناسان یک دلیل دیگر برای افت اقتصادی ژاپن را بالا رفتن سن جمعیت این کشور و کاهش نیروی کار میدانند.
هر دو اقتصاد ژاپن و آلمان به شدت به صادرات وابسته هستند.
پس از دو دهه پررونق ۱۹۷۰ و ۸۰ پیشبینی میشد که ژاپن آمریکا را کنار زده و به مقام اول برسد، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد، که در سال ۲۰۱۰ ژاپن جای خود را در مقام دوم به چین داد.
صندوق بینالمللی پول دو هفته پیش ارزیابی و تخمین خود از میزان رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴ را تا حدی افزایش داد و پیشبینی کرد که تورم درمقایسه با آن چه انتظار میرفت زودتر کاهش مییابد.
ارسال دیدگاه