اوضاع آشفته باشگاه ها و ورزشگاه های فوتبال گیلان؛

آقای الماسخاله آیا وقت استعفا فرا نرسیده است؟

در حالیکه بازی‌ های لیگ در حال آغاز است هنوز بازسازی ورزشگاه ها به پایان نرسیده است. تیم های سپیدرود، ملوان و داماش حال و روز خوشی ندارند و کارنامه الماسخاله در فوتبال گیلان به‌شدت مورد انتقاد است که باید بررسی بیشتری صورت گیرد. با این کارنامه باید از الماسخاله پرسید ”آقای الماسخاله وقت استعفا فرا نرسیده است؟!”

حرف تازه – در ۷ سال اخیر قربانعلی الماسخاله سکان هدایت هیئت فوتبال استان گیلان را بر عهده دارد و سال دیگر انتخابات ریاست هیئت فوتبال برگزار می‌شود. طی این ۷ سال اخیر فوتبال گیلان فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشت اما در این چند سال اوضاع فوتبال گیلان پیشرفت خاصی نکرد.

تیم‌های داماش گیلان، ملوان بندر انزلی و سپیدرود گیلان در زمان ریاست الماسخاله در مقاطعی در ویترین فوتبال گیلان یعنی لیگ برتر حضور یافتند که این روزها وضعیت این تیم‌ها اسفناک است. ملوان به‌عنوان یکی از تیم‌های قول کش لیگ برتر در لیگ یک در آستانه کسر امتیاز قرار دارد و سپیدرود به دو قسمت تبدیل‌شده است و داماش نیز در فراموش‌خانه لیگ دسته دوم در حال دست‌ و پا زدن است.

آمدن الماسخاله به ریاست هیئت فوتبال با آمدن داماش به لیگ برتر همراه بود. تیم‌هایی همانند استقلال صنعتی خوزستان و گسترش فولاد تبریز نیز مشکلاتی همانند داماش را داشتند اما آنها در لیگ برتر ماندند و داماش راهی لیگ دسته دوم شد.

از زمان جام تخت جمشید، ملوان یکی از تیم‌های حاضر در این لیگ بود که توانست بازی‌هایی رویایی را به یادگار بگذارد. در دوران ریاست الماسخاله بر هیئت فوتبال استان گیلان، ملوان با مشکلات زیادی مواجه بود. حضور الماسخاله مصادف با ورود منطقه آزاد انزلی، نیروی دریایی، محجوب، بهشتی، دنیا مالی و رفیع نیا به‌عنوان مالکین ملوان بود. گویا بحران‌های مالکیتی در مورد ملوان تبدیل به یک اپیدمی در فوتبال گیلان شده است و از تیمی به تیم دیگر در حال انتقال است. ملوان به لیگ دسته اول سقوط کرد تا قوهای انزلی در دوران الماسخاله روزگار خوبی را سپری نکنند و با توجه به ۶ امتیاز کسر شده از این تیم، کار آنها برای صعود به لیگ برتر سخت شود.

سپیدرود اوج کار مدیریتی الماسخاله در هیئت فوتبال بود. سپیدرود این روزها به دو قسمت تقسیم شده است. یک گروه در تهران و یک گروه در رشت تمرین می‌کنند. ابتدا مومنی نایب‌رئیس هیئت فوتبال به‌عنوان مالک سابق سپیدرود تیم را به تن زاده منتقل کرد و به گفته مالک باشگاه سپیدرود از این انتقال حدود ۱۵۰ میلیون درآمد برای هیئت فوتبال کسب شد. تن زاده ۵ میلیارد برای سپیدرود خرج کرد اما در نهایت نایب‌رئیس هیئت فوتبال درخواست داوری به مدیر اداره کل ورزش و جوانان گیلان داد و بخشی رأی داوری خود را به نفع نوین صادر کرد. رأی داوری مدیرکل ورزش و جوانان گیلان توسط قاضی متوقف شد تا تیم به تن زاده برگردانده شود اما تا زمان صدور حکم قطعی توسط دادگاه باشگاه توسط نایب‌رئیس هیئت فوتبال فروخته شد. الماسخاله طی نامه‌ای تیم فروخته‌شده به نوین (مالک سپیدرود گیلان) را به فدراسیون معرفی کرد که این کار برخلاف حکم دادگاه بود. این اتفاقات باعث شد تا داستان سپیدرود تبدیل به یکی از غم انگیزترین داستان‌های فوتبالی شود.

در ۷ سال ریاست الماسخاله ورزشگاه‌های گیلانی حال‌ و روز خوبی ندارند و قسمت عمده‌ای از ورزشگاه‌های تختی انزلی و عضدی رشت تخریب‌ شده‌ اند اما در حالیکه بازی‌ های لیگ در حال آغاز است هنوز بازسازی به پایان نرسیده است. کارنامه الماسخاله در فوتبال گیلان به‌شدت مورد انتقاد است که باید بررسی بیشتری صورت گیرد. با این کارنامه باید از الماسخاله پرسید ”آقای الماسخاله وقت استعفا فرا نرسیده است؟!”