سارنگ حسن پور در اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی:

قصه یک ابزار هنری و میراث ناملموس فرهنگی است

سارنگ حسن پور در اختتامیه بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی اظهار داشت: قصه یک ابزار هنری و میراث ناملموس فرهنگی است.

به گزارش قلم آزاد، سرپرست اداره‌کل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان گفت: قصه‌گویی منحصر به بیان روایی یک داستان نیست؛ یک ابزار هنری و گنجینه ناملموس فرهنگی است و ضرورت‌دارد ضمن پاس‌داشت این میراث ارزش‌مند، در انتقال آن به آیندگان کوشا باشیم.

به نقل از روابط‌ عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، آیین پایانی مرحله استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در استان گیلان، که استقبال مسوولان استانی، قصه‌گویان و علاقه‌مندان به ‌هنر قصه و قصه‌گویی‌ را به‌ همراه‌ داشت، صبح روز چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳ در سالن سینمای اداره‌کل کانون پرورش فکری گیلان در رشت برگزارشد و با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری و سخنان صاحب‌نظران این عرصه همراه‌ شد.

سرپرست اداره‌ کل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان، از جمله حاضران در این مراسم بود و افزون‌ بر قدردانی از تلاش‌های دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد استانی اظهارکرد: امروز گرد هم‌ آمدیم تا زیباترین و قدیمی‌ترین هنرهای بشری را ارج‌ بگذاریم.

محمد (سارنگ) حسن‌پور در تبیین این سخنان افزود: قصه‌، تنها ابزار ‌سرگرمی ‌نیست و نقش ارزش‌مندی در فراگیری درس‌های زندگی، شجاعت و محبت‌ دارد و گردهم‌آیی امروز، حرکتی در جهت ارج‌گذاری و مرور این آموزه‌ها است.

وی در ادامه، قصه‌گویی را پُل ارتباطی با دنیای تخیل و خیال‌ورزی دانست و با بیان‌ این‌ که قصه‌ها، ورای مرزهای زمانی و مکانی، مخاطب را به سفرهای تازه دعوت‌ می‌کنند، ادامه‌داد: قصه به بیان روایی داستان‌ محدود نمی‌شود و هنری است که در سایه تبلور احساس و بهره‌گیری از شیوه‌های هنری، ما را با میراث ناملموس نیاکان مانوس‌ می‌کند.

سرپرست اداره‌کل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان بر همین‌ اساس نیز پاس‌داشت این میراث معنوی را یک ضرورت عنوان‌ کرد و انتقال گنجینه ارزش‌مند نیاکان به آیندگان را لازم و ضروری خواند.

حسن‌پور در تکمیل صحبت‌های خود، خلاقیت‌ورزی و هنرنمایی کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان در مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی کانون را خاطرنشان‌ کرد و قصه‌گویی، تجربه‌اندوزی و انتقال آموخته‌ها به دیگران را از رهاوردهای این حرکت‌های فرهنگی برشمرد.

وی درپایان ابراز امیدواری‌ کرد که در عصر دود و سنگ و آهن، قصه‌ گفتن و قصه‌ شنیدن بتواند رهاورد خوبی برای نسل آینده به همراه‌داشته‌ باشد و دقایق شکوفایی برای فعالان این عرصه رقم‌ بزند.

خاطرنشان‌ می‌شود، مرحله استانی بیست‌ و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گیلان با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگیست» از ۳ تا ۵ دی ۱۴۰۳ در رشت برگزار شد.