طرز تهیه هویج پلو تبریزی
در ادامه با طرز تهیه هویج پلو تبریزی همراه شما هستیم.
به گزارش قلم آزاد، با طرز تهیه هویج پلو، یکی از غذاهای سنتی و لذیذ تبریز آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، سفری به شهر تبریز برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو تبریزی
منبع عکس: وبسایت salamdonya.com؛ عکاس: نامشخص
برای ۴ تا ۵ نفر
- ۱۰۰ گرم گوشت چرخشده
- ۳ پیمانه برنج
- ۴ عدد هویج خلالشده
- ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- دارچین، پاپریکا، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو
طرز تهیه هویج پلو تبریزی
منبع عکس: وبسایت aradel.ir؛ عکاس: نامشخص
۱- سه تا چهار قاشق غذاخوری روغن و دو قاشق غذاخوری آب را در تابه بریزید و گوشت چرخشده را در آن بگذارید و اجازه دهید که برای مدت پنج دقیقه با آب و روغن بپزد.
۲- به آن رب گوجهفرنگی اضافه و خوب مخلوط کنید.
۳- دارچین، پاپریکا، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید. میتوانید به مواد، پودر پیاز هم بزنید.
۴- هویجها را بهصورت خلالی نازک خرد کنید و در تابه جداگانه همراه با کمی روغن تفت دهید. در تابه را بگذارید تا هویج نرم شود. سپس، برای ایجاد تعادل در شیرینی هویج میتوانید مقداری نمک و آبلیمو به آن بزنید.
۵- هویج را همراه با زعفران به گوشت اضافه کنید.
۶- مقداری از برنج آبکشی را کف قابلمه بریزید و از مایه گوشت و هویج روی آن بگذارید. برای طعم بهتر غذا میتوانید مقداری دارچین و پودر هل روی آن بپاشید. مجددا مقداری برنج و سپس مایه گوشتی را روی مواد بریزید.
۷- شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج کاملا دم بکشد.
نکات مهم طبخ هویج پلو تبریزی
منبع عکس: وبسایت khabarfoori.com؛ عکاس: نامشخص
- برای طبخ نسخه گیاهی این غذا بهجای گوشت از سویا استفاده کنید.
- هویجپلو تبریزی را میتوانید بهصورت کته نیز تهیه کنید. پس از تهیه مایه گوشتی، برنج خام را همراه با آب به آن بیفزایید و مخلوط کنید.
- برای رنگ بهتر برنج میتوانید در زمان پخت برنج به آن کمی زردچوبه بزنید و بعد آبکش کنید.
- در صورتی که غذای شیرین دوست دارید، میتوانید آبلیمو را حذف کنید.
- هویچ پلو را میتوانید با گوشت خردشده و مرغ نیز تهیه کنید.
فواید هویج پلو تبریزی
هویج پلو تبریزی غذایی مقوی و انرژیزا و حاوی انواع ویتامینهای A ،C ،D ،E، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۶ ،B۱۲، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، کولین، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، فسفر، اسید چرب امگا ۳، قند و فیبر است. از خواص و فواید مصرف این غذا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تقویت عمومی و سیستم ایمنی بدن
- تقویت استخوانها، بهبود آرتروز و پوکی استخوان
- تقویت بینایی
- تقویت اعصاب و مغز
- جلوگیری از پوسته پوسته شدن پوست
- رفع استرس و افسردگی
سفر به تبریز با طعم هویج پلو تبریزی
تبریز، شهری مملو از جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی است که تمدن باستانی و قدمت این شهر را به نمایش میگذارند. غذاهای سنتی و بسیار لذیذ تبریز از دیگر جاذبههای این شهر هستند که بههیچوجه نباید از آنها غافل شد. غذاها نقش مهمی در معرفی فرهنگ یک منطقه بر عهده دارند و به همین علت در سفر به هر شهری، باید غذاهای محلی آن منطقه را امتحان کرد.
بسیاری از افراد تا نام تبریز به گوششان میخورد به یاد کوفته تبریزی میافتند؛ اما باید بدانید که این شهر، غذاهای متنوع و خوشمزهای برای پیشنهاد کردن به شما دارد که قطعا شما را راضی خواهند کرد. در میان غذاهای محلی مختلف از جمله کوکوی لوبیا سبز، آش میوه، آش ماست، دویماج، آش گوجه فرنگی و غیره، این هویج پلو تبریزی است که پای ثابت سفره های نذری و هیئتهای عزاداری بهخصوص در ایام محرم و روزهای تاسوعا و عاشورا است. پس اگر در این ایام به شهر تبریز سفر کردید، حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
منبع عکس: وبسایت blog.okcs.com؛ عکاس: نامشخص
آیا موفق به طبخ هویج پلو تبریزی از مجموعه دستور پخت غذاهای ایرانی شدهاید؟ اگر این طرز تهیه را دوست داشتید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان بنویسید.
منبع عکس: وبسایت blog.okcs.com؛ عکاس: نامشخص
ارسال دیدگاه